Re: Šum u Logitechu Z-680
Citace:
Původně odeslal MlokCZ
Jen pár postřehů ke Creative Labs MegaWorks 250D. Chtěl jsem něco k počítači na čem by se solidně dala poslouchat i hudba a trošku se to blížilo kvalitativně pořádným sloupovým repro v obýváku.
Pořádný repro + zesilovač už vycházelo poměrně draho a navíc bych na hry měl problémy při nižších hlasitostech s basy (bez subw.).
Takže jsem pořídil ty 250D s tím, že jsem měl vyzkoušeno, že maj nejlepší subf. z prodávaných počítačových repro a k tomu mají digitální vstup, což se mi líbilo (i když samozřejmě jsem nečekal žádný super převodníky).
Satelity u nich za moc nestojí a samotná sestava 250D není žádný zázrak a pravděpodobně se na hudbu najdou lepší.
K tomu jsem pořídil z bazaru celkem slušný 3-pásmový repro, který byly za 1500, ale chyběly jim nejhlubší basy. No a kombinace subw. ze 250D s nima je velmi slušná. No a za cenu 5000 (co mě to vyšlo komplet) se zvukově už aspoň trošku blíží výrazně dražším sloupům v obýváku. S impedancí nebyl problém, jak ty původní satelity, tak ty 3-pásmovky jsou 8ohm.
Jeden nedostatek 250D, všechny šumí poměrně hlasitě (nezávislý šum na hlasitosti). Když mám repro na zemi cca 2m od sebe, tak to neni slyšet ani trošku i když je úplné ticho, ale při použití originálních satelitů na stole ve vzdálenosti cca 1m to bylo slyšet.
Takovéto řešení je zvukově úplně někde jinde, než jakýkoliv komplet počítačových repro co jsem měl možnost slyšet a cenově stále o dost nižší než pořádné řešení repro + zesilovač.
jeden postreh, aj ja mam tieto repraky, a 250D mi vobec ani nahodou nesumia , mas asi smolu na kus, aj ked si dam usi uplne k nim , minimalne pocut ak si priamo nalepim usi na reprak, inak v izbe je uplne ticho, ziadny sum ani na pol metra, vobec.
Hraju velmi dobre ako domace kino na filmy, na hudbu si tiez viem prestavit nieco lepsie, naozaj od malych satelitov aj ked maju Bash technologiu sa megazazrak cakat neda, ale hraju za tu cenu skvele ;-)
Citace:
Původně odeslal MK2
jeden postreh, aj ja mam tieto repraky, a 250D mi vobec ani nahodou nesumia , mas asi smolu na kus, aj ked si dam usi uplne k nim , minimalne pocut ak si priamo nalepim usi na reprak, inak v izbe je uplne ticho, ziadny sum ani na pol metra, vobec.
Hraju velmi dobre ako domace kino na filmy, na hudbu si tiez viem prestavit nieco lepsie, naozaj od malych satelitov aj ked maju Bash technologiu sa megazazrak cakat neda, ale hraju za tu cenu skvele ;-)
Je možné, že nějaké novější série jsou na tom lépe, ale když jsem kupoval, tak jsem se díval po spoustě zahraničních diskuzí a tento problém byl neuvěřitelně rozšířený. Pár lidí dokonce reklamovalo (asi extrémně špatné kusy) a nový kus, co dostali na tom nebyl o moc lépe.
Já už to pak neřešil (měl jsem místo těch origoš satelitů připojený levnější regálový 3 pásmový starší repráky, který jsem měl dál od sebe, takže to nebylo slyšet). A teď nedávno jsem se jich zbavil konečně úplně (hrály sice v té kombinaci celkem slušně, ale teď je ten zvuk kvalitativně úplně někde jinde) a k počítači konečně zbyly sloupové repro se zesilovačem po výměně v obýváku.
Citace:
Původně odeslal MlokCZ
Je možné, že nějaké novější série jsou na tom lépe, ale když jsem kupoval, tak jsem se díval po spoustě zahraničních diskuzí a tento problém byl neuvěřitelně rozšířený. Pár lidí dokonce reklamovalo (asi extrémně špatné kusy) a nový kus, co dostali na tom nebyl o moc lépe.
Já už to pak neřešil (měl jsem místo těch origoš satelitů připojený levnější regálový 3 pásmový starší repráky, který jsem měl dál od sebe, takže to nebylo slyšet). A teď nedávno jsem se jich zbavil konečně úplně (hrály sice v té kombinaci celkem slušně, ale teď je ten zvuk kvalitativně úplně někde jinde) a k počítači konečně zbyly sloupové repro se zesilovačem po výměně v obýváku.
aha, a co si namiesto toho kupil? nieco profi?
Citace:
Původně odeslal MK2
aha, a co si namiesto toho kupil? nieco profi?
Do obýváku jsem kupoval Cantony LE 190 + Denon 1906 a k počítači do pracovny dával z obýváku reproduktory české výroby SAFE (sloupové 3-pásmovky v kombinaci TVM reproduktorů a SEAS) + Denon 1705.
Citace:
Původně odeslal MlokCZ
Do obýváku jsem kupoval Cantony LE 190 + Denon 1906 a k počítači do pracovny dával z obýváku reproduktory české výroby SAFE (sloupové 3-pásmovky v kombinaci TVM reproduktorů a SEAS) + Denon 1705.
tie znacky mi nieco hovoria, tak gratulujem, uzi si to, musi ti to hrat paradne ;-)