Co ma spolecneho TCO03, cerny ramecek a kontrast pro oci ?
Printable View
A neni to jen kvuli recyklovatelnosti plastu vzhledem k pouzitym barvivum ?
EDIT: co jsem nasel na googlu, tak se 03 tyka prave popisu plastu, jejich "chemickeho" slozeni - mnozstvi danych latek, tezkych kovu apod. O ergonomii jsem tam nic nenasel (imho je to blbost, kdyz budu mit tmave pozadi, tak cerny ramecek bude lepsi a naopak, je to silne individualni).
Ne neni to blbost, je to presne tak. A i kdyz budes mit tmave pozadi, tak monitor porad sviti nemyslis. Ale pokud pouzivas pc ze ho zapnes a koukas na tmave pozadi... no co uz
Důležité požadavky pro splnění normy TCO'03
- Zákaz používání škodlivých látek (olovo)
- Bezolovnaté pájení (extrémní spolehlivost)
- Využívání materiálů umožňující recyklaci
- Minimální emise záření
- Minimální energetická spotřeba (PowerSave)
- Vysoká bezpečnost
- Zvýšené nároky na ergonomii (výškově nastavitelný stojan)
- LCD panely v černém provedení jsou certifikovány normou TCO'99.
No tak tuhle reakci jsem přesně nechtěl slyšet. Neber to pls osobně, ale myslím, že cenová kategorie je vybranými produkty docela daná a rád bych, kdybyste ji v rámci návrhů respektovali.
Rád bych totiž už konečně nějaký LCD koupil a jsem si jist, že když bych přišetřil na S-M/PVA, tak by se zase objevil nějaký chytrák, co by řekl - šetři, počkej si a kup 19ku místo 17ky :-)
Jinak co se týče barev, žádnej extra citlivka nejsem. Spíš mi jde o jas a kontrast, na to jsem citlivej dost, ale o barvičky ani tolik nejde... Přítelkyně tvrdí, že co do barev, jsem typickej chlap, nějaká kaštanová , meruňková a podobný chujoviny... To jde zcela mimo mě :-)
Jinak kupovaný LCD si hodlám nechat v CzC předvést (po ICQ to mám od prodejce předběžně potvrzeno, že to není problém.)
Takže tedy toho Benqa, jo? Mě se osobně ten ASUS taky moc designově nelíbí.. Jinak cenovou kategorii jsem ochoten akceptovat tak do 6000 vč. DPH, takže kdyby měl někdo v rámci této částky výrazně lepší návrh, jsem ochoten o něm samozřejmě uvažovat a předem za něj děkuji!
On ten návrh s tou 19kou není imho uplně od věci... 0:)
David: psal sem "ja osobne", chapu te, zalezi na tvoji kupni sile a tom jak dlouho od toho chces mit pokoj
jak rikas barvy ti nevadej, tak se na nejaky novy lcd technologie muzes vysrat
kontrast mi staci i tech 450:1
na webu vyrobce zjisti, jak sou nastavitelny do vejsky
k designu: ten benq mi prijde takovym vic plastovym dojmem
ty linky co sem postoval sou na lcd za 57xx kc
No ja mam barvy v programech, ktere pouzivam, nastaveny spis do sede, abych nemel nikde bilou. A vyrovnani jasu pracovni plochy a okoli se resi lampou a ne 2cm krajem panelu. Ty pozadavky na TCO03 jsi napsal jasne, ale to ze cerna je TCO99 spada kvuli pouzite barve-nemam ted zadny cerny panel pred sebou, ale tusim ze jsou cernene cele a ne jen strikane - prisada do plastu pri jeho vyrobe-netusim jestli obycejne saze a nebo nejake chemikalie, ale co jsem vzdy videl, tak toto byl duvod pro tu normu.
PS: nechci se hadat, jen me udivilo to co jsem citoval prvne. Je to poprve co jsem to slysel a chtel jsem mit jasno. Dal to tu asi nebudeme zasirat. Jen popreju Davidovi stastnou ruku pri vyberu.
2David: nebyl by kvuli Cadu lepsi nejaky 20" ? ;)
2check: V pohodě, neber to nijak špatně, já chtěl jen zamezit podobným návrhům do budoucna už v počátku :-)
Sháním 17" LCD, takže prosím vybírat v 17kách :-)
2PetrT : Ono to s tím CADem je trochu přehnaný, nejsem profi konstruktér a původní specifikace jsem psal v době, dky jsem nevěděl, co mě čeká tento rok na VŠ. Nyní už je jasné, že CADit budu minimálně, čili 19ka v pohodě stačí :-)
Tak jsem nakonec koupil
Hyundai ImageQuest B71D
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38570
Právě ho ještě "zajíždím" :-)
Obraz v pohodě, odezva taktéž, barvy taky, servis (předvedení na prodejně, rady prodejců přes ICQ) taktéž :-)
Akorát zatím jedu na analog, DVI kabel nebyl součástí balení, takže jsem zvědav, jak to bude vypadat na tom digitálu, jak tu všíchni pořád básníte :-)