-
Re: Radeon X1650PRO (RV535) / X1650XT (RV560)
Vyzerá to na dôstojného súpera 7600GT, nie ako X700Pro voči 6600GT.
EDIT: Powercolor zvysuje takty na 600/1400. Aspon podla tlacovej spravy
-
vypada to docela slusne, akorat mi vrta hlavou proc to nemohlo byt o pul roku driv...
pekne drti v oblivionu, jsem zvedav na testy az bude crisis :)
-
Protože před půl rokem nezvládalo TSMC 80nm výrobní proces a navíc bylo dost vyrobených R520, kterých se bylo třeba zbavit.
-
Citace:
Původně odeslal
Comby
Vyzerá to na dôstojného súpera 7600GT, nie ako X700Pro voči 6600GT.
Vzhledem k tomu, kde je vůči 7600GT Pročko, tak soudě podle tohohle testu jde XTčko dost nad ...
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
A pozor na to, že HISy zaručeně nemají žádný HW monitoring a dokonce ani nastavitelnou rychlost fanu! (potvrzeno z user supportu)
Co se týče teploty, tak jsem musel upravit case pro odpovídající airflow a pak ten Gigabyte topí spíš míň než HIS se Silencerem ...
to jako fakt? ja to taky nenasel nikde (riva,ati tray,catalyst) a psal sem taky na support ale este zadna odpoved, no to me pekne serou, regulujou se otacky aspon podle teploty? mam his x1650pro agp iceq s ddr2, jestli ten jejich silencer http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25251de namontovat na tu samou grafiku vod sapphiru s ddr3 (jde to??) tak tu starou prodam
-
Ne, skutečně ne ...
Citace:
Původně odeslal HIS Support
Dear Sir,
The temperature monitor and regulate fan speed function do not include in X1650 VGA card as the speed of fan is full speed already.
Best Regards,
HIS Support
Jaksi bych předpokládal, že takové karty budou mít tyhle featury standardně :rolleyes:
Jinak ten Silencer je určitě jiný než ten v odkazu (jestli má stejné rozteče a je kompatibilní, to nevím), taky je tišší než všechny Silencery, které jsem předtím slyšel.
btw: tu shořelou cívku nemá nejen Gigabyte, ale ani Sapphire.
-
jan555: A ten Gigabyte ti nevyhovuje nebo proc ho prodavas ?
-
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
jan555: A ten Gigabyte ti nevyhovuje nebo proc ho prodavas ?
je na nej diky heatpipes trochu velky do case...;)
-
To sem moc nepatří, ale důvod je takový, že neodpovídá úplně omezením daným mým nestandardním casem a požadavky. Ale kartu jako takovou hodnotím hodně vysoko - zpracování je perfektní a překvapivě zřejmě i přetaktovatelnost, zkusil jsem jen jednou cvičně a při ~650/1500 vypadala spokojeně. Subj. je to z dostupných x1650 Pro asi nejlepší karta (tomu pasivnímu řešení HISu bych v tomhle případě moc nevěřil), pokud je v casu vyhovující airflow (a týká se to předně nároků na exhaust) tak jde uchladit pasívně překvapivě dobře.
Airwolf: je to tak, navíc jsem velikostí a možnostmi casu skutečně dost limitovaný, ale to by bylo na dlouho - dobře to znají jen uživatelé desktopů/HTPC ...
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Ne, skutečně ne ...
Jaksi bych předpokládal, že takové karty budou mít tyhle featury standardně :rolleyes:
Jinak ten Silencer je určitě jiný než ten v odkazu (jestli má stejné rozteče a je kompatibilní, to nevím), taky je tišší než všechny Silencery, které jsem předtím slyšel.
takže automat. regulaci otáček to asi nemá?, to mě štve, já právě myslel, že karta, kterou propagujou všude kvůli nej chlazení bude mít i monitoring šajze katze
-
Určitě nemá, máš to napsané v odpovědi od HISu.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Určitě nemá, máš to napsané v odpovědi od HISu.
myslíš, že se dá někde sehnat kablik,kterj by do toho větráčku dával menší napětí, aby měl menší otáčky a tolik nebyl slyšet? mě to his chlazení moc tichý nepřide, měl sem geforce5200fx a byla slyšet míň
-
Citace:
Původně odeslal
Dr.Z
myslíš, že se dá někde sehnat kablik,kterj by do toho větráčku dával menší napětí, aby měl menší otáčky a tolik nebyl slyšet? mě to his chlazení moc tichý nepřide, měl sem geforce5200fx a byla slyšet míň
muzes regulovat napeti softwarove, treba pres ati tray tools.
jinak od vcera ji mam doma (agp verzi) a zkusenosti jsou vesmes dobre - letmym overclockem sly pameti zatim na 1500 a jadro pri testu v ATT slo na 670 (vic jsem byl liny zkouset). kazdopadne prechod z r9500 je sakra znat :)
co me ale neuveritelne dere, je chlazeni. budto mam rozmazleny usi, ale stock chlazeni je NEUVERITELNE a ani zpomaleni vetraku na cca 40% (a nerustem teplot k cca 52°C ve 2D). nevite o nejakem tichem chladici, ktery by byl s touhle kartou kompatibilni ???
-
Citace:
Původně odeslal
riksa
jinak od vcera ji mam doma (agp verzi) a zkusenosti jsou vesmes dobre - letmym overclockem sly pameti zatim na 1500 a jadro pri testu v ATT slo na 670 (vic jsem byl liny zkouset). kazdopadne prechod z r9500 je sakra znat :)
co me ale neuveritelne dere, je chlazeni. budto mam rozmazleny usi, ale stock chlazeni je NEUVERITELNE a ani zpomaleni vetraku na cca 40% (a nerustem teplot k cca 52°C ve 2D). nevite o nejakem tichem chladici, ktery by byl s touhle kartou kompatibilni ???
riksa: jakou mas verzi chipu ? ja mam uz druhou kartu, ale vse je RV530...zanda 535 :(
ad chlazeni...mam od jan555 SilentPipe II a je to ticho >:}
ad OC...karta je nataktovana defaultne vysoko, takze na OC neni zrovna delana...
-
Citace:
Původně odeslal
Airwolf
riksa: jakou mas verzi chipu ? ja mam uz druhou kartu, ale vse je RV530...zanda 535 :(
ad chlazeni...mam od jan555 SilentPipe II a je to ticho >:}
ad OC...karta je nataktovana defaultne vysoko, takze na OC neni zrovna delana...
nevim, vcera vecer jsem ji dotahl domu, takze jsem ji jeste moc nezkoumal.
silentpipe by bylo fajn, ale nevim, jak se vyporadat chlazenim peg-agp chipu
-
Řeší se to mimo jiné tady http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=40967&start=15 , kde na tom má Primecoolera. Kde je ten HSI chip, někde jsem četl, že zezadu?
-
Citace:
Původně odeslal
riksa
kde? tipnul bych ati overdrive, ale to mám zašedlý, myslíš že to pude na kartě,která nemá hw monitoring? ňákej kablik by na to asi nebyl co?
-
Citace:
Původně odeslal
Dr.Z
kde? tipnul bych ati overdrive, ale to mám zašedlý, myslíš že to pude na kartě,která nemá hw monitoring? ňákej kablik by na to asi nebyl co?
v ATT je to pres hardware -> overclock settings -> zalozka fan
2jan: diky, ten primecooler zkusim, protoze ten stock vysavac je fakt desivej...
-
Citace:
Původně odeslal
riksa
v ATT je to pres hardware -> overclock settings -> zalozka fan
ta je zašedlá/neaktivní, potřebuju to ňák zkrotit ten větráček, ale jestli na to existuje ňákej kabel..
-
Citace:
Původně odeslal
Dr.Z
ta je zašedlá/neaktivní, potřebuju to ňák zkrotit ten větráček, ale jestli na to existuje ňákej kabel..
Ja jsem na Silenceru (chtel jsem ho jeste ztisit) strihnul ten konektor, pomoci kroutilova spoje jsem připojil konektor ze starého větráku (klasický 3 pin), koupil Zalman Fan Mate a přes ten to celé zapojil. Zalmanem pohodlně reguluju napětí.
-
Teraz som skladal komp znamemu :
ma tam mboard MSI K8N Neo3 soc754, Sempron 2800+ (netaktovany), 512MB DDR a MSI R1650Pro 256MB DDR2 + Hypermemory (teda system ju hlasi ako 512MB) a vysledok v 3DMarku05 ma 4217b. Co je pri tej lowend zostave (az na kartu) celkom pekne na kartu za 3.800 slovenskych supiniek...
mam s nou len jeden drobny problem - v hre Company of Heroes nejdu urovne niektorych detailov(nie vsetkych , ale napr. nezapnem tiene, detaily stromov a este asi 1-2detaily) nastavit inak ako na LOW. Ostatne volby su sede - nedaju sa vybrat. Pritom na mojej starej R9600XT mozem vybrat vsetky - i ked potom nestiha.
V karte to asi nebude (hra FEAR aj 3dMArk05 vykresluju vsetky tiene aj detaily nadherne) Neviete, cim to moze byt? Zeby este nedokonalost ovladacov (mam posledne 6.10 oficialne z ATI stranky), alebo problem v hre ???
ja sa zrejme stanem v dohladnej dobe, majitelom tohto kuska : Saphire RadeonX1650Pro, 256DDR3, AGP, VGA/DVI/TVo
http://www.sapphiretech.com/ce/produ...gpid=162&grp=2
kedze mam komp vid. podpis - moj Bartik chodi bez problemov 3200+ (ked mu trosku podkurim) a stara dobra 3rocna R9600XT je uz v novych hrach zadychana - je to do AGP slotu asi ta najlepsia mozna volba... Este komp rok-dva vydrzi, uz do tonho nevrazim ani deravy gros a potom zmenim platformu...
nemate s touto kartou (alebo jej PCIE sestrou) niekto skusenosti ???
-
2Hazo: to je ta karta, o ktere se tu bavim, viz vyse ;) . vcera jsem na ni narval toho primecoolera a jde to v pohode, HIS mustku se to o kousek vyhne. ted je konecne ticho :)
-
Citace:
Původně odeslal
riksa
2Hazo: to je ta karta, o ktere se tu bavim, viz vyse ;) . vcera jsem na ni narval toho primecoolera a jde to v pohode, HIS mustku se to o kousek vyhne. ted je konecne ticho :)
mno super.. takze idem do nej.... Tiez som rozmyslal, aku dam nanu chladic a rozmyslal som o tychto dvoch :
http://www.tichepc.sk/product.php?it_id=893&ca_id=25
alebo...
http://www.tichepc.sk/product.php?it_id=832&ca_id=25
chladic je medenny a su k nemu aj pekne medenne pasivy na pamate. Je sice 3x tak drahy ako ten primecooler, ale myslim, ze vdaka nemu z tej karty vyzmykam maximum... (na bocnici nad grafikou mam 12x12 fan GlacialTech a ten grafiku pekne ofukuje)
bohuzial som este v zozname kompatibilnych kariet nenasiel R1650 (ale nieje ani na zozname nekompatibilnych...) asi predtym, nez ho kupim napisem ludom do Zalmanu...
-
Citace:
Původně odeslal
riksa
na kolik to vyslo i s tim PrimeC ? jen pro srovnani s HeatPipe verzi od gigabytu
-
Citace:
Původně odeslal
Hazo
mno super.. takze idem do nej.... Tiez som rozmyslal, aku dam nanu chladic a rozmyslal som o tychto dvoch :
http://www.tichepc.sk/product.php?it_id=893&ca_id=25
alebo...
http://www.tichepc.sk/product.php?it_id=832&ca_id=25
chladic je medenny a su k nemu aj pekne medenne pasivy na pamate. Je sice 3x tak drahy ako ten primecooler, ale myslim, ze vdaka nemu z tej karty vyzmykam maximum... (na bocnici nad grafikou mam 12x12 fan GlacialTech a ten grafiku pekne ofukuje)
bohuzial som este v zozname kompatibilnych kariet nenasiel R1650 (ale nieje ani na zozname nekompatibilnych...) asi predtym, nez ho kupim napisem ludom do Zalmanu...
2Airwolf: mam jen hlinikovou verzi, na CzC ho maji za 270 kacek. takze 4100 +/- par drobnych. k HIS mam navic subjektivni odpor pote, co mi odesly od nej odesla r9700 v idlu.
2hazo: neni pochyb o tom, ze ten zalman je lepsi - ja jsem hledal jen reseni, o kterem jsem mel jistotu, ze funguje, a reseni, ktere mi vystaci na obcasne hrani. na poradny OC je ten zalman jednoznacne lepsi volba