VCore mi skace v rozmezi 1,86-1,89.....
Printable View
VCore mi skace v rozmezi 1,86-1,89.....
tak to je jeste celkem v pohode - mi to skace dolu - 1,68 - 1,66 to ted. kdyz tam dam 1,75 tak to klesa az na 1,72 - a to je asi ten zdroj moji nestability
tohle mi taky moc nevadi, je to jeste vic nez muzu dat, ale ze mam na 5V pri zatezi o 0,5V mene me desi....
[quote="Chocen"]Presne tak, a je stabilny jak svina. V skrinke mam 32°C, na procaku mam 37°C a fan toci okolo 2100. Proste nadhera. :D 8-)Citace:
Původně odeslal Chocen
tak jsem to ještě poladil, a max kam se dostanu je 166x12 = 2000MHz Primestable při 1,775V (klesa 1,76). Výš se tomu prostě stabilně nechce.
Snad se s novym zdrojem dostanu výš....
Pochybuju, že ti jinej zdroj pomůže...
Mně to kolísání napětí 5V větve nezpůsobuje zdroj, ale konektor ATX.
Je to největší shit.
Úbytek 0,1V neni pro takovej hloupě řešenej konektor vůbec žádnej problém,...
Někdy je to i mnohem víc,... Typický jev je, že se některý dráty 5V větve začnou ohřejvat a jiný jsou studený,... Některej kontakt v konektoru prostě má větší přechodovej odpor,...
Smůla je, že se proti tomu nedá nijak bránit,...
ale mne spíš vadí kolísání Vcore...s +5V problemy ani tak moc nejsou....a myslim, ze ten procak by mnel jit alespon o 100MHz vys nez je...
Smůla u Vcore je, že výkyvy vyrovnávají kondy na desce, takže, kdž je nějakej horší nebo je jich víc horších,... Protože mají výrobní tolerance typicky +-20%.....
Taky záleží jak se povede ten spínanej regulátor pro Vcore...
pochybuju , že by to bylo deskou...epoxu celkem věřím...ale když mi při zátěži stoupne 12V z 12,3 na 12,7 a pak k tomu začne kolisat i to Vcore (ktere je v idle pevne jako kamen)...tak jsem myslel , že to je zdrojem...
Podla mna to bude zdrojom...nieco podobne som mal s EC zdrojom, ktory mi neskor pekne ocmudil ATX konektor...dobre ze neodisla doska.
Špatnej dotek v konektoru,...
Proto se ten konektor upek.
Každopádně se ale nedá říct čim to přesně je, dokud se to nevyzkouší,...
2Gabo: Kolko W mas zdroj a za kolko??? Mne sa tie ceny v Imperiu nepozdavaju. O nieco drahsi je enermax. Divne nie, kazdy vravi, ze enermax je 2x drahsi.
muze mi nekdo vysvetlit proc mam na teto desce tyto hodnoty napeti ?
bez zateze/zatez
vcore 1.63/1.63
+3,3V 1.6/1.58
+5V 5.11/5.05
+12V 12.46/12.52
-12V 2.45/2.45
-5V 0.23/0.23
+5VSB 5.54/5.54
PS: deska v tuto chvili neni pretaktovana, ona ani nejde pretaktovat :(
Sežeň si multimetr a uměř si 3,3V větev...
nemnělo by to totiž s takovym napětim vůbec fungovat,...
Takže máš možná blbě nastavenej program,...
Ale jestli máš stejný napětí změřený na konektoru i multimetrem, tak je zdroj v prdeli,...
Jinak ty ostatní hodnoty jsou celkem v pořádku,...
hlasi mi to dva programyCitace:
Původně odeslal HiGhLaNdEr
kamos z koleji ma na Epoxu 8K9Al ty same hodnoty (neberte doslova ;D ) ...multas bude po nedeli. S tim mereni jsi to myslel pri na ATX konektoru ? Tedka me totiz nenapada kde jinde bych mel 3.3V
Jo, změř to z hora přímo v konektoru i ze strany spojů....