3,5" ma spin up 20-25W ;) to asi USB neda :D ani vsetky dohromady ...
Printable View
3,5" ma spin up 20-25W ;) to asi USB neda :D ani vsetky dohromady ...
s USB dostanes podla normy 2,5W, v spicke asi aj viacej :) cize 500mA, to by si musel urobit ine SLI zapojenie aby to napajalo 3,5" disk :D
Nakonec jsem koupil Hitachi T7K500 320GB IDE a Raidsonic IB-360UE-B-BL USB+IEEE1394 a kabel IEEE1394 typ 4-6.
Vse vypada OK, CD s drivery jsem zatim nevyuzil. Vse nabehlo okamzite.
Roztaceni disku je slyset.
V uplne tichem pokoji na cca 4m je slaboulince slyset otaceni ploten,kdyz se na to clovek opravdu zameri.
Seek hlasitejsi (klasika Hitachi),ale AAM snad pomuze,aniz by doslo ke snizeni rychlosti prenosu pres IEEE1394 ...vyzkousim.
Nejake hodnoty :
Interni disk --> Externi disk: Rychlost: max.24MB/s Zatizeni CPU: 10-20%
FTP --> Externi disk: Rychlost 6MB/s (omezeno FTP) Zatizeni CPU: cca 30%
CZDC --> Externi disk: Rychlost 7MB/s (omezeno DC) Zatizeni CPU: cca 40-50%
Zde bych se chtel zeptat,jestli Vam tyto hodnoty zatizeni prijdou v normalu nebo jsou moc vysoke (viz.ntb v podpise) a mam nekde neco nastavit nebo prenastavit. ???
a pripojene to mas FW ci USB ? a kolko mas cpu load pri FTP a CZDC z lokalu? :)
Pres FW pripojeno.
?Z Lokalu? - Oboje,co jsem psal,je transfer po LANu...z koleji na koleje :-)
FTP(LAN) na interni disk: 7-8k5MB/s zatizeni CPU: cca 40%
CZDC(LAN) na interni disk: 8MB/s zatizeni CPU: 35-40%
Predchozi: (take LAN mimo toho prvniho :-) )
Interni disk --> Externi disk: Rychlost: max.24MB/s Zatizeni CPU: 10-20%
FTP --> Externi disk: Rychlost 6MB/s (omezeno FTP) Zatizeni CPU: cca 30%
CZDC --> Externi disk: Rychlost 7MB/s (omezeno DC) Zatizeni CPU: cca 40-50%
Ta hodnota u CZDC je asi dost nepresna...bo vypada jak prohozena navzajem :-)
ja poridil externi box (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42034) a sem spokojenej ... mam v tom SG 7200.10, takze neni uplne nejtissi :D ale to satovy propojeni ma neco do sebe
takze ti tie iste prenosy zatazaju z lokalu v zasade pocitac tak isto ako z externeho disku co je dobra sprava nie? ;)
No jako tak nejak se da rici,ze to sedi...jen mi prislo nebo jsem si asi pral,aby bylo zatizeni mensi :-)
Indexovani obsahu disku zapnuto...jinak jsem tam nic jineho k nastaveni nenasel.
Takze to asi nemuze byt blbe :-)
Ted jsem zvedavej,jestli pujde zmenit v DOSu AAM u toho disku pres FW...snad ano,davat ho do stolniho kompu by se mi nechtelo :-)
Co se tyce napajeni extrenich disku, tak extreni 2,5" HDD jsou napajeny primo z USB. U 3,5" uz to nejde, pac maji vetsi odber energie a je u nich potreba extreni adapter do 230V (vetsinou byta relativne maly).
Jinak ohledne rozhodovani externi HDD vs. HDD+ramecek. Urcite kupujte primo externi HDD. U HDD v dokoupenych rameccich muze nastat problem s nekompatibilitou (za kterou prodejce nemuze a ve vetsine pripadu vam takovouto rekamaci zamitne a ramecek vrati). Proto je urcite lepsi nejakou tu stovku si doplatit a koupit primo externi HDD.
To vse bylo napsane uz na prvni strance :)
Cim zmenit AAM u disku Hitachi,ktery je pripojen pres IEEE1394,aniz bych ho musel vytahovat a davat na ksandu do jineho kompu?
THX.
To podle me nejde, ani u usb.
Rekl bych, ze disk budes muset pripojit primo do kompu.
Takze rozdelat box hodit to na ksandu ke kamosovi a modlit se,ze to jeho archaicka deska nacte :-) No budiz...jsou horsi veci :-)
EDIT:
Tak u interniho i externiho disku jsem zmenil AAM na 191...tedy prvni hodnota Quiet Seek Mode,tak snad to bude tizsi...
Jinak podlozit disk necim je nutnost...dalsi snizeni hlucnosti oproti tomu kdyz je na desce stolu primo.
Me lezi na koberci pod stolem a ohrivam si na nem nohy :) Welland ALU + Seagate 7200.10.
ehm neni nejakej zpusob jak rozjet disk v boxu pres usb aniz bych ho musel znova formatovat? pres satu jede v pohode, ale pres usb se ve spravci disku prihlasi jako "dynamicky" a jediny co vokna nabizej, je previst na "zakladni" naformatovanim ... mam tam 250GB dat, kery bych musel nekam zazalohovat
pokial to nebudes prenasat, a bude to zaloha jednoznacne by som sa priklonil k NAS, zapichnes to na LAN a nebudes musiet k ntb tahat kabel. ja idem kupovat asi o dva tyzdne Storagebird LAN2 od fujitsu siemnensu, firmware poskytuje bohate nastavenia, od pristupu podla MAC, IP,FTP, sambu, takze to je pre mna jasna volba. nechcel som usb koli tomu ze by som musel od ntb tahat dalsie kable, a potom ten disk prehadzovat hore dole, ked by som chcel z neho data na druhom ntb. takto to bude na sieti a bude to dostupne zo vsetkych masin
Dovolim si vytahnout tento thread.. Chtel bych rozsirit diskovou kapacitu, 160GB je uz docela malo. Nechce se mi ale moc kupovat novy vetsi disk. Rad bych neco, co lehko pripojim i k notasu.
Takze jsem si nasel tohle: WD My Book Premium ES 320GB (USB+eSata)
eSata mam na desce - tedy pokud Asus SATA-on-the-go je to samo co eSata ? Predpokladam, ze pres to sata rozhrani by mel byt disk sakra rychly, ne?
Ma nekdo zkusenosti s timto diskem? Rychlost a hlavne hluk.. Nerad bych si narusil klid ve svem pokoji :)
co rikate na tento disk:
http://www.alza.cz/externi-pevny-dis...0gb-d62652.htm ? nebo se vyplati priplatit par stovek a koupit neco jineho? chtel bych 500GB disk, jenz bude dodatkem k 80GB v notebooku... nebudu ho prevazet, takze mi je celkem jedno, jak je ten box velky...
Z téhle řady mi prošla rukama 320 GB verze a byla perfektní. Nebylo tam nic, co by mi nevyhovovalo.
Jinak souhlas s Antiloopou, je to elegantní řešení a cenový rozdíly jsou už vlastně smazaný.
mě zaujal WESTERN DIGITAL 2,5" Passport II 120GB, USB2.0, 2MB cache, 5400ot, 12ms. hlavne rozmery a váhou....tmu rikam skutecne prenosny disk!
http://www.alza.cz/externi-disk-2-5-...-ii-d66508.htm
ovsem ja jsme v jine situaci... budu prenaset data furt...pokud bych mel mit externi disk jen na stole tak vemu také WD MyBook a nebo se porozhlednu rovnou po externi mašince ktera ma LAN. to mi prijde jako opravdu velka vyhoda pokud mate doma vice PC.