-
Re: Jake mate osobni pocity z PC po prechodu na x2
Ja jsem presel z 2xCeleron366@466 na Duron 700Mhz@uz_nevim_kolik a pamatuju si, jak jsem byl zklamany odezvou systemu atd. vykon jedne aplikace byl mnohem vyssi ale celkovy pocit byl proste horsi. Nemluve o tom, ze na mechanikach bez technologii proti podteceni bufferu (tehdy bezne) se nedalo palit a soucasne hrat Q3 coz me neskonale stvalo ;-)
Tehdy jsem si rikal, ze pujdu do dvouprocesoroveho stroje co nejdrive to pujde. AthlonM se mi nelibil ale do X2 jsem sel co nejdrive to slo ale rozdil pri bezne praci uz samozrejme nebyl tak markantni. Nicmene pro narocnejsi praci je to porad skvela volba. Zkratka kdyz potrebujes udelat dve narocne veci soucasne tak te v tom dvojjadro vyborne podpori kdezto jednojadro se zachova stylem - "fajn, ale bude to trvat stejne jako kdyz ty ulohy pustis sekvencne".
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
no to by si sa divil ale raptor (74 a 150GB varianty) su o dost vykonnejsie aj v porovnani s najmodernejsimi 7200rpm diskami ;)
nechci tady vect OT
ale ty sam bys sel radsi do raptora nebo do raid0?
jako normalni uzivatel na PC, co si zahraje nejaky hry, sem tam prace a tys data v raid poli nejsou zase tak dulezity?
jinak k dualcore
ja myslim, ze je prece uplne jedno, ktery z tech dvou jader je horsi
-
Citace:
Původně odeslal tomase
Tak to som necakal ze aj native task manager bude nieco take vediet :-) Kazdopadne, pouziva to niekto?
Treba ja, kazdy den komprimuju video, tak to hodim jen na jedno jadro, pokud u toho chci normalne pracovat.
Kazdopadne kdysi jsem tu na foru cetl o nejakem programu, pomoci ktereho natvrdo nastavim afinitu pro dany program (a to i po rebootu): napr firefox se vzdy spusti na cpu0, prehravac videa na cpu1 atd. Nevi nekdo jak se jmenuje? nemuzu to za boha najit :-(
-
imho je raptor lepsi ako r0 ;) leda tak r0 s raptorov :)
-
Jeste se jen zeptam.
Je nejaka zmena pri instalaci XP (ci nejaky patch), nebo se vse provadi uplne stejne jako pri normalni instalaci??
-
Citace:
Původně odeslal MV
Treba ja, kazdy den komprimuju video, tak to hodim jen na jedno jadro, pokud u toho chci normalne pracovat.
Kazdopadne kdysi jsem tu na foru cetl o nejakem programu, pomoci ktereho natvrdo nastavim afinitu pro dany program (a to i po rebootu): napr firefox se vzdy spusti na cpu0, prehravac videa na cpu1 atd. Nevi nekdo jak se jmenuje? nemuzu to za boha najit :-(
No prave video komprimujem aj ja a postrehol som ze aj ked komprimuju obe jadra naraz, tak vobec nie som pri ostatnej "praci" (surfovanie) brzdeny. Takze v tom stale zmysel nevidim...
Citace:
Původně odeslal milka
Jeste se jen zeptam.
Je nejaka zmena pri instalaci XP (ci nejaky patch), nebo se vse provadi uplne stejne jako pri normalni instalaci??
nemusis ani nanovo instalovat XP (staci preinstalovat ovladac procesoru). Ale kazdopadne pri novej instalacii sa to chova takisto ako jednojadro, ziadne patche nepotrebujes. No napriek tomu si mozes nainstalovat AMD DualCore Optimizer, XP patch pre DualCore XP registry patch pre DC.
Vsetko som to uploadol v jednom baliku, ak je to proti pravidlam tak to prosim zmazte, ale warez by to nemal byt
-
Citace:
Původně odeslal MV
Zkus napriklad program ROPE
http://innes.org/
-
Citace:
Původně odeslal tomase
No prave video komprimujem aj ja a postrehol som ze aj ked komprimuju obe jadra naraz, tak vobec nie som pri ostatnej "praci" (surfovanie) brzdeny. Takze v tom stale zmysel nevidim...
Nj tak pokud myslis surfovanim beznou praci tak to mas pravdu, tam to temer nevadi, nez ovsem treba prijdes na nejakou stranku s videem ;D
Jinak co me prekvapilo, ze pri zatizeni CPU 2xprime jde v pohode hrat quake3 pri stalych 125fps :-)
-
Citace:
Původně odeslal MV
Nj tak pokud myslis surfovanim beznou praci tak to mas pravdu, tam to temer nevadi, nez ovsem treba prijdes na nejakou stranku s videem ;D
Jinak co me prekvapilo, ze pri zatizeni CPU 2xprime jde v pohode hrat quake3 pri stalych 125fps :-)
No prave to je ta vyhoda DC. Pokial si singlecore zatazil na max, nemohol si nic robit - system proste nemal odozvu. Pokial ale DC zatazis na max (obe jadra samozrejme), system ma odozvu ako by vobec zatazeny nebol a navyse zvlada prevadzkovat aj dalsie narocne aplikacie. Ja som napr. pocas testovat pri zatazeni Orthosom (modovana verzia Prime) hraval po nete Tocu bez akehokolvek cuknutia
-
A nie je to len zalezitost OS a jeho planovaca?
BTW. Prime95 defaulne bezi tusim s idle prioritou...
-
No Prime95 bezi na default s prioritou "Normal" ale napriklad je nejaka hra, tak ta hra si zobere 99% a ostatne deli ostatnym threadom. Ja sa len pamatam, ze som dal raz Prime95 prioritu na Real Time = proste tu najvyssiu :D A zamrzol system, teda nezamrzol, ale mp3ka sa sekla a kym by sa mi pohla myska aspon 1cm tak to by som sa nacakal, isiel reset... Imho prime je take robene, nieco ako BOINC, ze ked mas iny proces, pocita radsej ten... Inak by som s prime na Durone asi tazko hral popri tom hru :D
-
Citace:
Původně odeslal Rainbow
A nie je to len zalezitost OS a jeho planovaca?
BTW. Prime95 defaulne bezi tusim s idle prioritou...
O to nejde, na singlecore prime95 vytizi pocitac tak, ze s nim nejde normalne pracovat, na dual core se mi nestalo, ze by mi nejaka nebo nejake aplikace zatizily CPU tak, ze by PC melo pomalejsi odezvu.
-
tak si pusti 2x burnk7 ;) vzdy ide o pocet instrukcii takt a vsetky procaky dnesne zvladnu cca 3 IPC (instruction per clock), core 2 duo da 4 IPC ale drtiva vacsina normalnych aplikacii vytvori tak 1 az 2 IPC :)
od toho sa odvija aj generovane teplo a preto burnk7 pece najviac ;)
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
tak si pusti 2x burnk7 ;)
2x na idle - nic, 2x na normal - citelne zpomaleni systemu, 2x high - windows se mnou prestaly komunikovat :D
-
tak na idle sa niet comu divit, ale na normal uz vidis co je to zahul ;) inak mierne som to pozmenil, je to "per cycle" ale to je fuck. Pre monitorovanie takychto kraviniek skuste http://www.cpuid.com/perfmon.php
-
No ja teraz komprimujem video, pritom napalujem DVDcko a ziadne spomalenie som si nevsimol ani na Celerone 900. To bude asi Linuxom ;D
-
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
No ja teraz komprimujem video, pritom napalujem DVDcko a ziadne spomalenie som si nevsimol ani na Celerone 900. To bude asi Linuxom ;D
No nevim jake zpomaleni by mel clovek pozorovat pri vypalovani DVD na pocitaci, kde funguji vsechny UDMA atd - vypalovani mi neprijde jako CPU intensive uloha :)
Zkus ale komprimovat video a u toho se koukat napr. na TV s postprocessingem, zkus si pustit antivirovy test a u toho hrat hru (ehm, vlastne sem zapomel ze pod linux viry a hry nejsou :) ). Priorita ti nespasi 2 procesorove narocne ulohy, stejne jako dualcore ti nespasi 2 aplikace narocne na pristup k disku.
-
tak ja sem prochazel z AMD 1000mhz atd... na tenhle co mam v popisu a je to znatelnej rozdil.....sem spokojen moc ma to power....to co psali predomnou tomu napovida je to krok dopredu :p neni co resit zdar chlapi
-
Nevymenil by som za nic ... oproti singlecore to clovek najviac pozna na odozvach systemu a celkovom "subjektivnom zrychleni" vsetkeho .... odpadnu lagy v gameskach sa jedno jadro venuje hre druhe spracovava bordel na pozadi ( p2p dc++/torrenty antivir firewall otvoreny firefox s povolenou javou a flashom a dalsie zbytocnosti ktore na singlecore dokazali procak vytazit na tolko ze bolo citit nedostatok volneho vypocetneho vykonu (tznm gamesky bezali citelne pomalsie ako s cistim systemom)... Vlastne za ten bordel v tray si mozem aj sam .. som prislis lenivy ten bordel odstranit pripadne formatovat ....
Inak singlejadro uz nikdy v zivote >:}
Skoda ze programov pisanych a optimalizovanych na DC je tak malo :(
-
Prechazel jsem z mobile bartona na X2 3800+. Mam na kompu oracla, mysql, php, tomcata, proste hromadu veci. Predtim i ted to bootuje jak posolenej snek, akorat misto 12 sekund cekam na spusteni total commandera 6s... jasnej linearni prinos 2 jader :)). Na rychlosti bootu se v mem pripade znatelne pozitivne projevil OC na 2.33G. Jakmile je nabootovano a harddisk utichne, tak je vsechno uzivatelsky pod winama stejne jako to bylo s bartonem, tzn okamzite. Zmizely lagy z her, kde nejaky lagy byly. Pokud ten pocitac hodne prace udela harddiskem, tak ten rozdil neni az tak vyrazny, osobne jsem cekal vice... Btw nevite nekdo, proc HDD aktivita v dobe, kdy DMA slavi 30 narozeniny, tak zdrzuje? Oblivion na mobile bartonu oproti soucasnemu stavu vubec netrhal kvuli HDD... ale taky je fakt, ze jsem nemel tak napumpovany detaily.
-
Na vysoke detaily u novych her je uz take potreba vic jak 1GB RAM, bohuzel.. :-|
-
Citace:
Původně odeslal
weepy
Btw nevite nekdo, proc HDD aktivita v dobe, kdy DMA slavi 30 narozeniny, tak zdrzuje?.
Hm no neviem ci je pasmo brzdou, skor rychlost platni/seek/rychlost ulazania/citania dat z platni, cize skor mechanicka stranka a nie pasmo DMA by som povedal...
-
Citace:
Původně odeslal
MV
Na vysoke detaily u novych her je uz take potreba vic jak 1GB RAM, bohuzel.. :-|
No jo, jenze ja mel stejne RAMky predtim i ted a pravda je, ze detaily jsem napumpoval az zkusebne, kdy jsem zjistil, ze to neprinasi vnimatelny rozdil z hlediska hrabani na HDD. A mimo to, predtim na nForce2 to samozrejme hrabalo taky... jediny rozdil byl v tom, ze to neovlivnilo framerate (ktery byl pomerne slusny, zadna slideshow). Z toho se da usuzovat, ze predtim to jen nahravalo data na pozadi a ted to na tvrdo swapuje... Cimz me inspirujete k nekolika pokusum, diky :).
-
Je rozdil "nahravat data na pozadi" a "swapovat" ;)
1GB je na nejnarocnejsi hry s texturama a detailama na max uz malo, s tim nema DMA ani dualcore nic do cineni.
-
Pro jistotu znovu otestovano na low detailech, opet trhani kvuli hdd aktivite. Tomuto threadu relevantni fakt: po vymene vnitrnosti z mobile bartona/rad9700 na X2/7900GT a instalaci ovladacu, bez jakekoli zmeny v mnozstvi pameti (1G), v nastaveni ve hre / windows, bez instalace/deinstalace/konfigurace jakehokoli jineho SW: oblivion trhal pri hdd aktivite. Pravdepodobne swapping. Timto se omlouvam za nepresnou formulaci o tom, ze to dela jen pri vysokych detailech, musel jsem se rozpomenout, jak to presne bylo.. Pravda je, ze na forech to dela kdekomu a neni to specificke pro X2, ale tenhle thread je o pocitech z prechodu na X2, tak jsem to sem napsal.