Na piny 5-6 hodis jumper. Inak vsetko mas na stranke vyrobcu a dokonca aj na nalepke na disku (prekvapivo :-D)Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
Printable View
Na piny 5-6 hodis jumper. Inak vsetko mas na stranke vyrobcu a dokonca aj na nalepke na disku (prekvapivo :-D)Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
no nejakou tu hromadku disku sem slysel a ono zalezi z jaky serie si koupis.ty disky co mam v Raidu (2x Hitachi 160g sata) nejsou vubec slyset a ten 250g pata ten trosku slyset je kdyz "chroupe" a treba 500GB zase budou mit jinej zvuk.Kazda firma ma serie tichych disku a cirkularek.Citace:
Původně odeslal Brogg
jo ja jsem si myslel ze to tak nejak bude...Diky (uz se na nej tesim ;))Citace:
Původně odeslal tomase
BTW: Proc nedoporucujete Samsungy SATA, nejake problemy nebo neco :?:
Protože 7200.10ka nebo KS je lepší volba ;).Citace:
Původně odeslal NightKing
Každej disk je slyšet a to, že svy disky neslyšíš, znamená, že je máš buď velmi dobře odhlučněny (jak?) nebo jsi míň náročnej. Každopádně se disky hitachi řadili vždy k těm hlučnějším (ale rozdíly samozřejmě jsou ;-) ). Jinak dost OT. K tomu problému WD vs Seagate. Seagate tady má samostatné vlákno (http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=48873); když vezmu v úvahu problémy u WD s teplotním čidlem, osobně se kloním k Seagate...Citace:
Původně odeslal deathkiller
tak jestli chces sata tak kup 320 GB seageta 7200.10 jak uz tady par lidi psalo.....v sekci s HDD je o nem slusnej thread
320GB mi prijde zatim zbytecne moc a cena je uz take vys.Jak pisu nekde o par postu vyse,uz jsem se asi rozhodl pro ten WD 2500KS 250GB SATA II 16MB.Hodne lidi mi ho doporucila nezavisle na sobe,takze soudim ze bude asi opravdu dobry.
Istaloval som do 2 zostav Seagaty 7200 SATA disky a velice vykonne za tie peniaze sam mam PATA Seagate Barcu 7200/2MB a fici jak drak, velice spolahlive, Maxtor nebrat(moj nazor) dost chybove, kamos zarity Maxtorak a aj tak sa mu pokazili 3 disky uz. S Westernom mam tiez vyborne skusenosti a Samsung taktiez ujde.
Inak Tomase radi dobre so zapojenim do SATA 1. ;)
Inak je v tom slusny perkelt to je pravda.
Tak se mi naskytla moznost mit Seagate 7200.10 320 GB, Serial ATA/300 NCQ, 16MB cache za cca 2300,-Kc s DPH (3 roky zaruka).
Takze myslim ze do nej asi urcite pujdu nez do toho WD2500KS 250GB za ty stejny prachy.
A co myslite,je ten Seagate opravdu dobry?
EDIT: Tak ted koukam na nejaky test a pisou tam ze ma hlucny hlavicky...Co vy na to?
rekl bych ze to hrozny nebude protoze v recenzi co jsem celt se o tom nezminili......btw taky ho budu kupovat ;)
Nakonec jsem koukal na jeste nejaky diskuze a tam psali ze je rychlej a tichej,takze jdu do nej na 100%.Teda pokud se mi povede ted shromazdit nejaky penizky...Citace:
Původně odeslal Fleak
Tys pravděpodobně neviděl v akci nové revize Hitachi. Teď hodně jedou 200GB a mohu porovnat s Samsung 300Gb a 320GB 7200.10 od Seagate.Citace:
Původně odeslal Brogg
Při kopírování velkého množství dat je nejrychlejší Seagate, bez debat. Nejchladnější je Hitachi, to také bez debat. Po kopírování 190GB dat byl naprosto chladný, kdežto Samsung a Seagate už slušně topily. Prostě do šuplíku mohu Hitachi doporučit. Navíc má Hitachi ( aspoň u mě ) dlouhodobě nízké reklamace, v mém případě pod 0,5 procenta
Ze bych mel zase brouka v hlave?? :(Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Ale ne,asi vemu toho Seagata.Jinak doufam ze netopi nijak moc extra - sice mam chlazeni HDD,ale i tak...
I když stáhnu Hitachi pomocí AAM stejně je slyšet (více než jiné hdd). Nové revize jsem slyšel spíš zběžně a rozhodně jsem je neporovnával (neměl jsem možnost vše porovnat na jednom místě), to je pravda. Ale pokud se obrátím zpět k tématu, tak mi vychází jako nejsympatičtější stále Seagate. Jen by to chtělo pořádné porovnání hlučnosti. Teploty i výkon jsou již poměrně známy...Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec