z toho tam idu asi dva subory ....
Printable View
Nebudem zbytocne zakladat novy thread, ked je to v podstate ten isty HDD. Asi od vcera bezim na bratovom PC (Fortron FX500, 2x512 DDR2, ABIT 945P NINJA, HDD WD2500JS)...
Cely chod PC sa mi zda spomaleny kvoli disku, RAMky je dostatok, CPU nevytazene, nahravanie hier atd mi na druhom kompe ide lepsie s 512MB RAM, pustil som preto HD Tune a HD tach a oba vyhodili 18.5ms seek, je to nromal? Podla mna ani nie... Skusal som Sata 1.5Gbps aj SATA 3Gbps a stale 18.5ms, pritom je vidiet, ze je to dost pomale... Pripojil som to preto na nF4-4x chipset, kde mam ovladace na 100% ok a tam to iste... Disk mi bezi v PATA emulacii - v BIOSe Enhanced mode. Je to na RMA? Fakt je to dost pomale ten komp :( Schvalne som hodil aj na moj Maxtor 160G PATA Diamond MAX10 a tam bolo sice 16ms, ale to ide ovela rychlejsie, taktiez som si vsimol, ze ten WD je extra tichy, vobec nie je pocut ani pri seeku, jemne tukanie > oproti tomu HDD je to extra silent... Ten WD nema AAM, takze tam chyba nebude. Disk to robi asi od zaciatku ako ho mam... Skusim este SATA kabel, ale pochybujem, nemali ste niekto niekedy podobny problem? Uvazoval som este o FW update, ale co ked to nahodou neprezije? Nemam to kam zazalohovat...