Docela se těším na nový 70-300 VR. Téměř ideální partner k 18-70, stejný průměr filtru. Akorát ta světelnost by mohla být lepší, VR nezachrání vše. Ale zase by byl větší, těžší a hlavně dražší... Uvidíme jak na tom bude s kvalitou.
Printable View
Docela se těším na nový 70-300 VR. Téměř ideální partner k 18-70, stejný průměr filtru. Akorát ta světelnost by mohla být lepší, VR nezachrání vše. Ale zase by byl větší, těžší a hlavně dražší... Uvidíme jak na tom bude s kvalitou.
tak mame aj ceny! http://www.shop-nikon.cz/nikon-d80-telo+dp45407/ a su imho velmi pekne ;)
Cena za tělo je imho velmi fér, se sety už je to horší :(
jo sety slabsie, copy paste z grafiky >
toto su zrejme oficialne :)Citace:
Nevím, jestli to zde někde nebylo, ale prodejní ceny á-la Nikon (koncové s DPH) jsou stanoveny takto:
D80 tělo 27.990,- Kč
D80+18-135 36.990,- Kč
D80+18-70 37.990,- Kč (oficiální začátek prodeje D80 konec září - takže do prosince něco přijde
Nikon Capture NX 4.990,- Kč (cash back 1420,- Kč pro legální vlastníky NC 4.x)
D70s tělo 22.990,- Kč (to pro relaci.... je považována za dobíhající model)
Battery griiiiip pro D80 ....... cca 3.600,- Kč
18-135 solo ......12.190,- Kč
70-300 VR ....15.990 (budou dostupné patrně stejně jako 18-200)
Dá se předpokládat, že v obchodech se objeví ceny poněkud nižší, bude ovšem záležet i na dostupnosti.
www.makofoto.cz
Mno vzhledem k tomu ze D70 (ve vsech mutacich) se prodava za cenu temer stejnou jako je na strankach Nikonu, tak bych cekal ze cena D80 se nebude moc odlisovat od te co uvadeji. Imo max o 1k-2k, cili min 34k za set neni az takovy terno.
D80 by tedy mohl byt velmi dobry kup tak za rok ;-)
to telo ma ale cenu dobru ;)Citace:
Původně odeslal sx02
JJ s telem bez objektivu se foti skvele. :->
(nerikej ze bys menil... takovej skok to zase neni ne?)
akoze nie je? mne pripadaju zmeny viac nez solidne ;) ale nemam to v plane, pretoze len tazko mozem vyhlasit, ze mi D70 nestaci a kedze ma to nezivi tak by to boli vyhodene prachy. Preto si radsej kupujem kvalitne objektivy, ktore telo rozhodne preziju :).Citace:
Původně odeslal sx02
MadCap - A to jsi zjistil kde že EF skla jsou na FF děsný shit, když jsou na FF dělaný (kinofilm) ?? Sorry ale v mých očích ty nejsi taková foto kapacita abych tento tvůj zaujatý názor bral jako bernou minci ;-) Je to uplně stejný jako bych ti teď tady z placu vysekl že všekny Nikon skla na FF jsou taky děsnej shit .. co si o tom mám myslet ....
Pro mě je důležitý jaký kdo dělá fotky a ne jaký má skla.
To že Nikoňák vybavenej Nikon sklama upgraduje zase na Nikon je celkem logický stejně tak jako Canonista bude upgradovat zase na Canon :-)
O upgradu na FF samozřejmě není třeba přemýšlet teď, ale nikdo neví co bude třeba za 3 roky že ?
To je tak všechno co jsem chtěl říct a dál se vám do toho oslavnýho Nikoňáckýho threadu motat nebudu :-)
theedge:
Pripada mi to tak, ze sa spravas ako urazeny Canonista...
Staci si pozriet MTF grafy vyrobcu a vidis, ze takmer u vsetkych EF skiel ide kvalita za 15mm od stredu PRUDKO dolu, z coho vyplyva, ze budu mat logicky napr. na 5D omnoho horsiu kresbu. Drviva vacsina EF skiel je robena na analogove FF, kde neboli kladene naroky na vysledne vytlacene foto tak vysoke, pretoze to nebolo tak markantne ako u digitalov, kde to vidis 1:1 na monitore... Takze u FF budes musiet siahnut bud na overene Lka alebo nove Lka aby si dosiahol slusnu ostrost pri celom rozsahu a nedoplatis sa.Citace:
Původně odeslal theedge
Ak chces dalej debatovat o kvalite EF skiel na FF vs APS-C, zaloz si dalsi thread.
Nikon proklamoval, ze FF trh je prenho nezaujimavy a bude vyvijat iba pre APS-C. Ma v strednej a nizsej triede lacnejsie a imho kvalitnejsie objektivy ako Canon, no na FF taktiez nepouzitelne, kedze su DX (ekvivalent Canonackeho EF-S). Jedinu ich vyraznejsiu nevyhodu vidim z mojho pohladu v motore, ktory postradaju.Citace:
Původně odeslal theedge
Co bude o 3 roky, skutocne nikto nevie, no doterajsi trh s DF a zrkadlovkami napoveda tomu, ze zvacsovat velkost cipu sa vyrobcom velmi nechce. (zeby kvoli vyrobnym nakladom na cip? )Citace:
Původně odeslal theedge
P.S.
1) Tominek nikde nepostavil D70 na uroven 20D.
2) Taktiez sa mi nepacilo to, ze dal D70 nad 350D a vyvracial som mu to, ale je to jeho uvaha, tak mu ten thread kvoli tomu nebudem zasierat.
3) Pockajme si na realne testy a skusenosti D80ky. Ak bude sum nizsi a softenie priamo vo fotaku bude ovplyvnitelne (vypnutelne), tak si myslim, ze ma D80ka nabeh nielen pritiahnut kompaktistov/EVFkarov ale aj ludi z dolneho segmentu Canonu - a ver, ze konzumentov, ktori maju 300D a 350D s jednym - dvoma lacnymi setakmi je HODNE vela.
theedge: EF skla peformují na FF samozřejmě citelně hůř než na APS-C. Problém je, že na FF snímači performují dokonce citelně hůř, než na analogu. A jde to až tak daleko, že Canon v některých rozsazích nemá vůbec žádné sklo, jehož výkon by nebyl na FF snímači minimálně diskutabilní, příkladem budiž třeba 16-35/2.8L.
Bylo to rozebráno zespoda/zeshora už mockrát, kdo chce, zdroje si najde.
No, však on taky Nikon moc dobře ví, proč se tomuto tématu vyhýba jako čert kříži, že... :pCitace:
Původně odeslal jan555
On film se chova trosku jinak nez CMOS nebo CCD snimac. Kinofilmovemu materialu je sumak v jakym uhlu svetlo dopada, zato svetlocitlive bunky snimace se pri ruznych uhlech dopadu muzou ruznymi zpusoby a s ruznou intenzitou ovlivnovat a tudiz vic nebo min generovat nejake vady - vinetace, rozklad barev nebo snad i rozostreni. Nevim, do detailu jsem to nestudoval.Citace:
Původně odeslal theedge
Takze tipuju ze ted jsi zrovna MC neodhadl, vyjimecne ;)
OK .. už se neodvažuju ani pípnout jinak mě tu ubijete dokonalýma nikoňáckýma sklama ;-)
A povedal tu snad niekto ze Nikon skla su dokonale? :roll:
Ticho! S expertem se nepolemizuje.Citace:
Původně odeslal MadCap
se nam tu ta diskuze vydala trochu jinym smerem.
tady uz jsou nejake ceny e-shopu ale vzhledem k tomu ze bude dostupny az 20. zari je otazka zda se tamu da verit.
tady se zacina D80 vypracovavat na nejoblibenejsi fotak. coz je zajime vzhledem k tomu ze ho nikdo jeste poradne nedrzel v rukach. ale to je tady zcela normalni:D
Reklama na CzechComputer...
http://oasis.czechcomputer.cz/banner...r_nikond80.gif
http://www.dcresource.com/reviews/ni.../gallery.shtml fotky, ale to sklo vyzera byt ako celkom shit
Na ISO1600 som čakal trocha menej šumu. No neva, u mňa je ďalšia meta aj tak D300-ka. :)
Ten sum na 1600 se mi nezda tak strasnej.
Jinak klasika, par dni pote co si koupim fotak objevi se tohle, ale coz, tak to proste chodi, cekal jsem ze realne v prodeji bude pozdeji. :-/
Na D200 se to dá dost solidně nastavit, na D80 to počítám nejde ...?