Vela je popisane o podobnych problemoch s NF7/S na forach www.amdmb.com ....
Prave tieto problemy by mala riesit 1.2 revizia dosky ....
Printable View
Vela je popisane o podobnych problemoch s NF7/S na forach www.amdmb.com ....
Prave tieto problemy by mala riesit 1.2 revizia dosky ....
ani bios 1.5 to neřeší. Ale chybu děláte vy vznikne to pouze pokud jodu paměti nastaveny na manual a ne SPD. TAkže tudy cestička. A jediná možnost (bezproblémové) opravy a hlavně rychlé (u nás 60Km od eprom programátoru) je udělat Horký Flash. A nestane se to pokud měníte vždycky 1 věc.
V czech computeru už maj revizi 1.2 myslíte že to s ní bude už OK?
Pokud vím revize 1.2 by to měla odstranit ale musise to odzkouset
Tak sa xcem spytat da sa obiednavat z CC ?? A ked sa da poslu to aj na Slovensko ?? DIki
Snad bude revize 1.2 v pohodě rád bych se tomu abitu podíval na zoubek... ;D
Bad news!
Very bad news !
Ani rev 1.2 to neriesi ...Na EXCALIBUR.COM to riesia tak ze davaju k NF7-S 2 Biosy - jeden ako zalohu :evil:
http://www.amdforums.com/showthread....hreadid=202271
Tak a uz taky patrim do klubu death ABITu :-(
Mel jsem to doma asi 3 hod. Pak se to vysralo.
Existuje jeste nejaky zpusob jak to zachranit, at to nemusi na reklamacku? Nechce se mi davat 73Kc za postu.
Bože můj, co s tím vyvádíte .....?? Jak je možný zlikvidovat BIOS (desku) za tři hodiny ...?Citace:
Původně odeslal Brutus
To bys rad vedel co?Citace:
Původně odeslal Aliencz
Kup si ABITa a zjistis sam :wink:
Mě ten bios včera taky vytuhl. Seklo se to na obrazovce, že se ukládá bios a ať nevypínám počítač. :| Nícméně po tvrdým resetu to zase normálně naběhlo. Jinak se mi ten bios ale poslední dobou trochu zasekává. Prostě dám Delete - vlezu do biosu a nic - tuhej komp. A to se pořád opakuje. Pomůže vypnout komp, nechat ho trochu vychladnout a pak to jede zase v pohodě.
Tak to jsem zvědav čím dál víc, co mi to dnes přijde domů .......... budu na ni tedy velmi něžný ..... a pak se uvidí, jestli dosáhne vrcholu ..... jo hoši, na tuhle kočičku žádnej dřevorubař nestačí, to chce jemnou prácičku a orgazmus (vrchol - pro neznalce) je na obzoru ... ;D
Aby ses nedivil.....Orgasme :-)Citace:
Původně odeslal Aliencz
ved pockaj ked to taktne a zacne sa rypat v biose --- potom bude valit oci
tu musi pozat kde maju jeho komponenty strp -- inak je death
Buď udělěj hot flash takže vyndej bios a dej ho do funkcni desky (zabehu)Citace:
Původně odeslal Brutus
a naflashni ho tam. Jestli te to zajima tak se o tom rozepisu. Tenhle abit bug mám v malíku (jo jo jkusšenost je dobrá učitelka). Anebo to za těch 75 máš opravené na EPROM PROGRAMATORU teda v ostravě ale každy druhy :-) tak musiš hledat.
Takze jestli tomu spravne rozumim co sem tady cetl, tak odhulit bios na NF7 neni nemozne :-o
Jenom nemam presne jasno jak?
Jedna z moznosti je, ze flashuju novy bios a mam pretaktovany PC. Takze abych to neohulil, musim tam nacist deflaut hodnoty, flashnout a pote nastavit tak, jak sem to mel odladene predtim. Je to tak ???
Druha moznost je, ze sem se hrabal v biosu neco si pozmenil a dal ulozit. Ovsem ono se to nema snahu ulozit, ja to restnu a MB je death. Opet to chapu spravne ???
A jaka je proti tomu obrana?
Kdesi sem cetl, ze je mala pravdepodobnost odhuleni, kdyz vzdy zmenim jen jednu polozku a dam ulozit. :?
A jete, ze je v pripade jakekoli nestability lepsi nic nemenit v biosu ale rovnou resetnout cmosku.
Chapu to spravne?
A jestli je tam nejaka chyba tak me nebijte. Sem Lama.
2ruka: bohuzel to chapes spravne :-( teda ja to tak taky chapu ;)
co je treba mit přichhistáno ? win98 boot cd rom (disketa není vhodná tu totiž řídí bios a když ho vyndáte tak jaksi nemá co řídit)
(Dobrá deska) 1 nabotovat do dosu a připravit se na flash
(dobrá za chodu) 2 !!!!!!opatrně !!!!! vyjměte bios (pozor na kovové předměty a případné dotyky s odkrytými jumpery!! (u mě byly ideální kovové manikurové nůžky se šipcí)
3 (z mrtvé desky vyjměte bios ) a ještě opatrněji ho vložte do naběhnutého boardu. pozor (neresetovat)
4 spusťte awdfalsh a flashujte jako by se nechumelilo (nebo si s tim vyhrejte a skrz příkazy uložte bios zřeba pod nítev smula.bin)
5 pokud uspěšně probjehne flash tak je vyhráno.
------------------------------------------------------------
tipy pokud flashujete na jiné desce s jiným čipsetem tak nerestertujte!
Samozdřejmosí je skontrolovat si jesti jsou biosy stejné tedy 5V phoenix.
NO a ked nahodof nemam po ruke druhu (taku istu) dosku tak mi ostava bud len reklamacia alebo programator ze ??Citace:
Původně odeslal AmOn_Lhaw
NO a este by tu podrobne trebalo napisat priznaky sinromu death bios a bude to cool. Ptom by sa mohlo spravit bud FAQ alebo aspon Duolezity Thread a nex tam skuseny a informovany napisu setko co je potrebne !! CO vy nato ??
Pochopil jsi to správně a to se považuješ za LAMU - čímž jsi dokázal, že už jí nejsi. Co by potom byli Ti, co to nechápou a BIOS si s přehledem vodhulej ..... no ne ...??Citace:
Původně odeslal ruka
to by nebyl spatny napad. akorat mam trochu strach co by se tam napsalo o tech priznacich. Co jsem to tu tak procetl tak zrovna vzdy jednoznacne nejsou a nebylo by dobre nekoho strasit :) Pocitac je vec mezi vis cim a vis cim a zrovnaproblem umirajicich nForce2 biosu mi prijde dost adeterministicky ;)Citace:
Původně odeslal cox
NJN ale uz nejake priznaky tu boli spominane a radsej si resetnem bios a popripabde ho prepalim ako by mi mal zdochnut !! Ale je to fakt asi nejednoznacne urcite ze kedy ti ide bios zdochnut. No neviete da sa nico take kupit ako je dual bios ?? Proste mas svaba do ktoreho sa da dat svab a budes mat dve biosy a ked ti chcipne jeden tak mas druhy. Sak vy asi viete o co ide a mozno som nieco zle postrehol ale mohlo by nieco take existovat !!Citace:
Původně odeslal jedik
Jak poznám Death bios ?? 1 nejede ani po opjetovném vyresetování cmos jumper + baterka (vytahnout cca 1hod) . 2 deska nereaguje ani na vytažené ram (měla by pípat ale nemusí to být pravidlem) 3 nejede ani "kouzlo" s insert - pro ty co nečetli manuál jde o to že když to v biosu moc přeženete a je TMA (odborníci žíkají fatal eror) tak se má vypnot komp (5sec drzet vypinaci tlacitko !nevypínat zdroj!) a pockat 40s a před zapnutím držet insert až do pípnutí. (u mě nezabralo)
co je treba mit přichhistáno ? win98 boot cd rom (disketa není vhodná tu totiž řídí bios a když ho vyndáte tak jaksi nemá co řídit)
(Dobrá deska) 1 nabotovat do dosu a připravit se na flash
(dobrá za chodu) 2 !!!!!!opatrně !!!!! vyjměte bios (pozor na kovové předměty a případné dotyky s odkrytými jumpery!! (u mě byly ideální kovové manikurové nůžky se šipcí)
3 (z mrtvé desky vyjměte bios ) a ještě opatrněji ho vložte do naběhnutého boardu. pozor (neresetovat)
4 spusťte awdfalsh a flashujte jako by se nechumelilo (nebo si s tim vyhrejte a skrz příkazy uložte bios zřeba pod název smula.bin)
5 pokud uspěšně probjehne flash tak je vyhráno.
------------------------------------------------------------
tipy: pokud flashujete na jiné desce s jiným čipsetem tak nerestertujte!
Samozdřejmosí je skontrolovat si jesti jsou biosy stejné tedy 5V phoenix.
Jde to na 99% na stejných deskách tedy N force ale muře se to podařit i na jinych čipsetech to je jedno třeba i intel a pokud to nepujde flashnout
ta alespoň kontrola viz tipy.
------------------
Jak skontrolovat jestli to je opravdu biosem? Mužete se pokusit naflashnout zpatky poškozeny bios a pokud vám to hodí nějakou hlášku o chyně je to jasné, anebo má neší velikost něž 524 (můj případ)
2cox: tudle technologii ma patentovanou Gigabyte ;)
Existuje aj BIOS Savior - mala blbost s jednym chipom co sa strci do socketu na doske a povodny chip sa strci do toho. Je z toho vyvedeny prepinac, ktory vybera chip.
[edit]
Myslim ze sa to u nas neda kupit. ;D