Re: windows XP nenabehnou
Zkusil bych ji v nouzáku úplně zakázat, pokusit se spustit systém, v něm pak povolit a odinstalovat... Plus zablokovat, pokud by tam byla mezi službami nějaká instance čehokoli od těch driverů... Nic lepšího mě nenapadá, ale mohlo by to zabrat (případně v drsnější podobě vykopání z registru).
Citace:
Původně odeslal
peta303
Zkusil bych ji v nouzáku úplně zakázat, pokusit se spustit systém, v něm pak povolit a odinstalovat... Plus zablokovat, pokud by tam byla mezi službami nějaká instance čehokoli od těch driverů... Nic lepšího mě nenapadá, ale mohlo by to zabrat (případně v drsnější podobě vykopání z registru).
no zakazana je, ale system se nespusti. Zobrazi se logo XP s progress barem, chvili to nacita a pak black screen.
Tak ještě v registru zkus vyhledat související služby a natvrdo zakaž i je... Za pokus to přeci jen stojí.
tak jsem to vzdal, zformatoval, nainstaloval XP znova, a po instalaci pri prvnim spusteni to uplne stejne zmrzlo :mad:
Citace:
Původně odeslal
Commander
tak jsem to vzdal, zformatoval, nainstaloval XP znova, a po instalaci pri prvnim spusteni to uplne stejne zmrzlo :mad:
zrejme vadny HW, zacit u pameti.
otestovano Memtestem86, hodinu a bez chyby. Vymenen zdroj, grafika, vyndana sitovka.
Tak ja uz fakt nevim. nemuze byt nejak pochroumany disk? nicmene opakuji ze nouzovy rezim funguje klidne den bez problemu, (cimz se mi nezda chyba treba v nafouklych kondikach na desce-pokud by byly)
Citace:
Původně odeslal
Commander
otestovano Memtestem86, hodinu a bez chyby. Vymenen zdroj, grafika, vyndana sitovka.
Tak ja uz fakt nevim. nemuze byt nejak pochroumany disk? nicmene opakuji ze nouzovy rezim funguje klidne den bez problemu, (cimz se mi nezda chyba treba v nafouklych kondikach na desce-pokud by byly)
Pokud se dostaneš do systému nebo máš možnost disk připojit jako slave jinde, tak zkontroluj SMART výpis a projeď ho nějakou dostupnou utilitou. Je možné, že obsahuje bad bloky, příp. je nabořená celá partition.
Zkusil bych ještě jednou reinstalaci, komplet odstranění partition a plný formát disku.
vymenil jsem disk a porad to dela. jdu skocit
Citace:
Původně odeslal
Commander
vymenil jsem disk a porad to dela. jdu skocit
Skoč si pro jiný IDE kabel (SATA). Pokud nehapruje zdroj, tak pak už jedině deska.
Citace:
Původně odeslal
Tantalos
Skoč si pro jiný IDE kabel (SATA). Pokud nehapruje zdroj, tak pak už jedině deska.
vymenil jsem kabel, zdroj dal novej, a dokonce i vymenil monitor a nic.:mad:
nejhorsi je, ze ten nouzovy rezim porad jde...:rolleyes:
Sorry že to píšu sem, ale zakládat nový thread kvůli tomu je asi zbytečné a problém je podobný:
měl jsem WinXp Pro non SP, po asi dvou a půl letech se vše patřičně zpomalilo a jiné problémy.
Ten hlavní ale byl, že mi při startu Win při náběhu do okna uživatelů (já a máti) widle vytuhli ještě před tím, než se zobrazily ikonky,někdy se ikonky zobrazily, ale po kliku na jednu z nich to vytuhlo, takže tvrdej reset - scandisk vypsal chybu C:\windows\system32\config.sys - položka není platná a ještě něco.
Pak vše proběhlo normálně, někdy se situace náhodně opakovala.
Po reinstalu na WinXP Pro SP1 jsem si myslel že budu mít vyhráno, ale ouhle.
Chyba disku zřejmě, ale situace se opakuje náhodně a méně často.
Disk mám rozdělen na C:, D:,E:.
Je to záležitost na jeho reklamaci ??
Díky