sorry ze se pletu do reci profiku ale nechapu jak se muze poskodit bios a kdy odpalit.
jake varianty mohou nastat?
Printable View
sorry ze se pletu do reci profiku ale nechapu jak se muze poskodit bios a kdy odpalit.
jake varianty mohou nastat?
Neni to bezny jev, ale stava se to obcas - napr. vlivem viru ci vypadkem proudu pri flashovani.Citace:
Původně odeslal X2
Tim se ale cip biosu fyzicky neposkodi, ne? - navic lze vetsinou pomoci boot-blocku (neprepisovatelna cast biosu) nabootovat z diskety, pripadne provest hot-flash.Citace:
Původně odeslal Mymak
Citace:
Původně odeslal Caleb
No ved a HotFlash sa robi ako? :) Tak, ze ten cip fyzicky vyberies :)
takze pri vypadku proudu pri update biosu vyndat bios chip a pak naflasovat tim ze co udelam?? dal
Jasny, odpovidal sem spise na otazku "kdy se muze poskodit bios a kdy odpalit." a chtel sem naznacit, ze odpaleny BIOS neni bezna zavada.Citace:
Původně odeslal misokgb
Udelas to tak, ze si sezenes stejnou desku (nebo mozna i desku se stejnym typem biosu - funkcni desku pouzivas pouze jako programator).Citace:
Původně odeslal X2
Nabootojes funkcni desku, vyndas z ni za behu BIOS (ten se po startu pocitace nepouziva, resp. se zkopiruje nekam do pameti), a vlozis svuj nefunkcni BIOS, ktery proste a jednoduse naflashujes.
Ano, normalne sa to nema ako stat. Videl som to len raz - dostal som dosku odpalenu od zdroja - a schytal to prave BIOS. Chip bol uplne mrtvy, po vymene za iny vsetko fungovalo.Citace:
Původně odeslal Caleb
No tak mam konecne ty klesticky na to vyndani BIOSU,ale musim rict,ze u desky MSI K7N2 Delta2 Platinum to nebyla zadna sranda ten cip vyndat i s tema klestickama.Proste tam nesly zandat oba dva konce najednou,takze jsem tam dal jen jeden konec tech klesticek a snazil jsem se to vytahnout smerem nahoru (nastesti polovina cipu vyskocila ven).Pak jsem klesticky vyndal a druhy konec jsem zandal na druhou stranu chipu a vytahnul jsem ho uz uplne...Cip je sice trosku poskrabany,ale jsem rad ze jsem ho dostal po velkym usili ven :)