Re: Co zvolit k přilepení
Chlopi, sorry, ze vytahujem na OC svetlo tento postarsi dred, ale potrebujem poradit...
som cerstvym majitelom HD3850 a chcel by som na nu dat chladic ZALMAN VF900Cu (s tym problem nebude) a na pamate pasivy, co boli k tomuto Zalmanu. A tu je problem - chladic aj pasivy som uz mal na mojej starej 1650Pro - takze na tie pasivy uz nemam samolepiacu teplovodivu pasku...
Teda potrebujem tie zalman pasivy prilepit na pamate HD3850 ale tak, aby v pripade reklamacie grafiky nebol problem tie pasivy dat dole a nahodit nas5 stock chladic... (podla toho, co Ste tu pisali o dvojzlozkovych lepidlach - tadialto asi cesta nevedie...)
Prosim poradte, cim to dosiahnut ???
Citace:
Původně odeslal
Hazo
Chlopi, sorry, ze vytahujem na OC svetlo tento postarsi dred, ale potrebujem poradit...
som cerstvym majitelom HD3850 a chcel by som na nu dat chladic ZALMAN VF900Cu (s tym problem nebude) a na pamate pasivy, co boli k tomuto Zalmanu. A tu je problem - chladic aj pasivy som uz mal na mojej starej 1650Pro - takze na tie pasivy uz nemam samolepiacu teplovodivu pasku...
Teda potrebujem tie zalman pasivy prilepit na pamate HD3850 ale tak, aby v pripade reklamacie grafiky nebol problem tie pasivy dat dole a nahodit nas5 stock chladic... (podla toho, co Ste tu pisali o dvojzlozkovych lepidlach - tadialto asi cesta nevedie...)
Prosim poradte, cim to dosiahnut ???
Koukal jsem, že se dá sehnat samotná teplovodivá samolepící páska, kterou jsi měl nejspíš na mysli. Např. tady: http://www.jscomputers.cz/index.php?cPath=684_641 - stačí si vybrat. ;-)
Ja jsem nedavno koupil v CZC tuhle http://www.jscomputers.cz/Akasa_AK_T...pId-30413.html (sorry ze jsem nedal link primo z CZC, ale byl jsem linej to hledat, kdyz tady to bylo hnedka na prvni strance toho odkazu nade mnou). Veliky je to dost, sam si nastrihas potrebnou velikost pro jednotlive male pasivy (ja jsem to mel na maly pasivy na GK na pameti jako Ty). Dal jsem to misto puvodni teplovodive pasky na pasivy od Accelera S1 a zatim mi vsechny pasivy na grafice drzi (je to cca 2-3 tydny zpet). Nalepil jsem jich s tim tusim 8 na pameti a 4 na regulatory (GK 8800GT) a troufam si rict, ze tak ctvrtina az max. tretina pasky zmizela, takze to baleni je podle me dostacujici aspon na troji pouziti na cele pameti GK (v pripade ze nebudes davat pasivy na regulatory to vyjde i ctyrikrat).
Aj ked nemam konkretne skusenosti, namiesto teplovodivej lepiacej pasky by som volil asi radsej toto:
Arctic Alumina
Citace:
Původně odeslal
bluedragon
Aj ked nemam konkretne skusenosti, namiesto teplovodivej lepiacej pasky by som volil asi radsej toto:
Arctic Alumina
Jj. To už ovšem Hazo zavrhnul ve svém postu. Psal, že nechce dvousložkové (neboli epoxidové) lepidlo. ;-)
Citace:
Původně odeslal
vauxhall.uk
Jj. To už ovšem Hazo zavrhnul ve svém postu. Psal, že nechce dvousložkové (neboli epoxidové) lepidlo. ;-)
Mno ja by sm bol aj za dvojzlozkove, ale aby som mal istotu, ze ked bude treba (v pripade reklamacie) - tak tie pasivy z karty odlepim... a co som tu zatial cital - tak dvojzlozkove teplovodive lepidla lepia DOOOST NATVRDO...
Proste potrebujem nejake OSVEDCENE riesenie, co by:
1; udrzalo pasiv na pamati
2; malo co najlepsiu tepelnu vodivost
3; a aby sa dal v pripade potreby ten pasiv s pamate dat dole bez pouzitia extremnej sily (aby som to neposkodil a neprisiel o zaruku....)
Ja pouzivam na prilepenie pasivov tuto pasku. Drzi vyborne, tepelna vodivost je tiez pomerne slusna a nie je problem pasiv po nejakej dobe odstranit (samozrejme nedestruktivne ;)).
To Hazo: No ja jsem jednou kdysi koupil X1950XTX a na ni uz byl nejakej cas pouzivanej Zalman VF900-Cu. Ten chladic byl na karte necely rok a kdyz karta odesla, tak byl problem vubec dostat dolu ty pasivy na pametech primo od Zalmana. Drzely tam po tom necelem roce pouzivani jako pribite, dotedka si pamatuju, jak jsem mel asi dva tydny rozedreny prsty do krve jak to neslo dolu a nechtel jsem, abych te karte jeste ublizil vice a reklamace tak nebyla uznana. Kdyz prisla z reklamace, tak jsem tam dal misto techto pasivu (kupodivu nechtely vubec drzet, kdyz predtim drzely jako cert) hlinikovy Primecoolery a ty na karte drzely krasne a kdyz jsem kartu prodaval a chtel je sundat, tak to slo vse velice hladce, zadna vetsi sila nebyla potreba. Takze kolikrat se muze stat, ze i ty origo pasivy se svym "lepenim" jdou dolu hur nez dvoslozkove lepidlo (ale neni to pripad pasivu od Accelera S1 jak jsem psal vyse).
Osobně mám zkušenost také z epoxidem od Zalmana a pokud vím, tak pasivy na pamětech té karty, na kterou jsem to kdysi lepil jsou tam dodnes. Ještě jsem tím lepil pasiv na chipset VIA-KT400 a ten je tam dodnes. Ta deska už má mezitím třetího majitele a nedávno mi psal na icq, že ten pasiv nejde za boha dolů a má strach, aby to neurval i s chipem. Takže tohle lepidlo bych na to rozhodně nedoporučoval. Je to velice silné lepidlo, které zároveň dobře odvádí teplo. S těmi páskami by neměl být problém. Kamarád je používá na vše a odvádí teplo o trochu hůř než pasta, ale to je vzhledem k dvojí funkci pochopitelné. Se sundáváním nebyl nikdy problém, ale výjimka může potvrzovat pravidlo, tak třeba s tím má někdo ryze negativní zkušenost. Jinak objednává ty nejlacinější co jsou k dostání v tntradu. Kdyby neměli tak zmatený web, tak bych poslal i odkaz, ale to je nad moje síly. :-D Mělo by to být podobné jako na jscomputer. ;-)
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
To Hazo: No ja jsem jednou kdysi koupil X1950XTX a na ni uz byl nejakej cas pouzivanej Zalman VF900-Cu. Ten chladic byl na karte necely rok a kdyz karta odesla, tak byl problem vubec dostat dolu ty pasivy na pametech primo od Zalmana. Drzely tam po tom necelem roce pouzivani jako pribite, dotedka si pamatuju, jak jsem mel asi dva tydny rozedreny prsty do krve jak to neslo dolu a nechtel jsem, abych te karte jeste ublizil vice a reklamace tak nebyla uznana.
mno tie pasivy aj ZALMANa uz mam zhodeneho, ale tiez som s tym mal problem, ked som tie pasivy zhadzoval z 1650Pro... Nastastie mi pomohol velmi ostry, pevny a tenky modelarsky nozik (mam ho snad uz 20 rokov, este z cias, ked som modelarcil...)... pedzi pamat a pasiv som jemne rezal asi do 1/4 a potom jemne pacil, az pasiv pekne odskocil... zbytok pasky (to skor ani nebola paska - malo to konzistenciu zuvacky) som uz stiahol prstami- zisla v jednom kuse a pamate zostali ako nove (ani som ich nemusel cistit alkoholom...). Na kartu som nahodil stock chladic a karta chodila OK...
este nejake napady , ako to prilepit vzhladom na potreby ??? zatial mam teda 2 kandidatov :
http://www.tichepc.sk/produkt/Teplov...ka-3M-929.html
a
http://www.alza.sk/akasa-ak-tt12-80-...mm--d79008.htm
este dajte nejake napady...
A co teplovodive oboustranne samolepici pasky od 3M?
Citace:
Původně odeslal
Crus
A co teplovodive oboustranne samolepici pasky od 3M?
A co takhle poradne precist predchozi post od Haza, kde je tenhle odkaz http://www.tichepc.sk/produkt/Teplov...ka-3M-929.html na Tebou jmenovanou pasku :D
no obdivuju ty co to zkousi sekundakem nebo silikonem.neverim ze dokazi dobre prevadet teplo.znam typka kterej na grafarnu prilepil sekundakem chladic.nevim jestli to prezila ta grafarna, ale ta zvukovka pod tim se odporoucela.nebo sem aji videl jak jeden typan ty chladice na grafarne mel jenom polozeny.bez pasty
Citace:
Původně odeslal
Býv
no obdivuju ty co to zkousi sekundakem nebo silikonem.neverim ze dokazi dobre prevadet teplo.znam typka kterej na grafarnu prilepil sekundakem chladic.nevim jestli to prezila ta grafarna, ale ta zvukovka pod tim se odporoucela.nebo sem aji videl jak jeden typan ty chladice na grafarne mel jenom polozeny.bez pasty
Pokud vím, tak to většina lidí dělá/dělala kombinací sekunďáku a klasické pasty. Sám jsem takhle kdysi lepil chladiče na chipset než se objevilo epoxidové lepidlo a v neposlední řadě termovodivá lepící páska. Ale jinak ROFL s tím týpkem, co to na to jenom položil. :-D Taky mám jednoho podobně "šikovného" kamaráda, takže si to dokážu živě představit. :-D
Citace:
Původně odeslal
Býv
Ja ked som kupil Accelero S1 a lepil som pasivy pomocou tych pasok, tak 5 drzalo pevne (uniesli vahu karty), no tri odpadavali, hoci som predtym cipy odmastil a pasku nahrial fenom. Tak som pouzil drobne kvapocky sekundoveho lepidla do rozkov a uz takmer pol roka to drzi a neodpaduje. Myslim ze by nemal byt problem v pripade potreby ich dat dole, lepidla tam mam malo, ale aj tak taketo riesenie neodporucam, radsej nech investuje do kvalitnejsich pasok a pred aplikaciou nech odmasti cipy. pre mna to bola momentalna nudzovka, ktora zatial bezproblemov plni funkciu.
Sice je to mozna trochu OT, ale tohle vlakno mi pripomnelo, jak jsem jednou potreboval prilepit pasiv na GF2 MX. Premyslel jsem, jak to udelat stylem "co dum da", a napadlo me smichat Herkules s grafitem (co nejvic grafitu), a tim to v co nejtenci vrstve prilepit (predpokladal jsem, ze to pak necim nahradim), ale nejak uz to tam zustalo a kupodivu to dodnes uplne normalne funguje :-) Jaky je vas nazor na takovy reseni? Taky jsem premyslel nad moznosti uziti jemnych Cu pilin, ale tak jemne by se asi doma vyrobit nedaly... Mimochodem, ten napad se silikonovym tmelem taky nevypada zle - mate to nekdo v praxi vyzkousene? Me se to zda jako velice levne a mozna docela dobre reseni (ja bych tam ale mozna trebas pridal taky ten grafit :-)...
Já to kdysi na GF4mx (paměti z obou stran) řešil homemade sponou, která se napružila a pak ty pasivy tlačila proti sobě.