-
Re: Gainward 7600gs DDR3 Golden Sample - Voltmod
Velice zajimave a jeden dotazek a to je stabilita "nacmaranyho" odporu. Co s temahle carama muze casem udelat sedly prach apod, aby se nahodou casem odpor nezmensil natolik, ze se karta odvari vysokou voltazi. Edit - netusi nekdo, jestli by neslo voltaze upravit modifikaci biosu? To by bylo takovy "cistejsi" reseni a moooc by se mi zamlouvalo :D
-
Citace:
Původně odeslal Halen
Velice zajimave a jeden dotazek a to je stabilita "nacmaranyho" odporu. Co s temahle carama muze casem udelat sedly prach apod, aby se nahodou casem odpor nezmensil natolik, ze se karta odvari vysokou voltazi. Edit - netusi nekdo, jestli by neslo voltaze upravit modifikaci biosu? To by bylo takovy "cistejsi" reseni a moooc by se mi zamlouvalo :D
S tou editaci biosu by to asi slo ... nevim, jen si to myslim ... jinak ohledne toho nacmarani, tak ten grafit se casem odpari (tak jak se delo na socA cpu), takze se casem ten odpor zase vrati na puvodni hodnotu -> napeti klesne na puvodni hodnotu
-
No zajimavy. Udelal jsem slaby pencil mod, jadro jde stabilne bez artefaktu 620 (vic jsem nezkousel), ale pameti :o Skutecne jste dali pres 1600MHz?? Neni to preklep?? Me ta karta dava pri 620/1400 13479 bodu v Marku03, a kdyz zkusim dat 1600, tak to znamena tvrdej zahryz. Naky divny, ne?
Edit
BTW, pameti maj bez pencil modu 2,04V coz mi prijde taky hodne divny. Jadro s Pencil mam na 1,40V, karta jde i na 650/1550 bez artefaktu.
-
Citace:
Původně odeslal Halen
No zajimavy. Udelal jsem slaby pencil mod, jadro jde stabilne bez artefaktu 620 (vic jsem nezkousel), ale pameti :o Skutecne jste dali pres 1600MHz?? Neni to preklep?? Me ta karta dava pri 620/1400 13479 bodu v Marku03, a kdyz zkusim dat 1600, tak to znamena tvrdej zahryz. Naky divny, ne?
Edit
BTW, pameti maj bez pencil modu 2,04V coz mi prijde taky hodne divny. Jadro s Pencil mam na 1,40V, karta jde i na 650/1550 bez artefaktu.
Osobne ji teda nemam, ale co jsem videl gainwardy, tak je pro ne 1550 na pametech mez ... 2.04 bez tuzky je fakt moc, treba uz nekdo cmaral ve sklade ;-) ... jinak 620 je na 1.4v spis horsi prumer ... teda na GS dobry, ale 620 davaji gt-cka pri normal napeti, coz je 1.35 tusim
-
S 1,4 na jadre jsem projel marky s 670MHz bez artefaktu. Vic jsem opet nezkousel. A bodovy rozdil jadra 620/670 neni tak zavratny, abych to smazil ted v tech vedrech naplno. Teplota v klidu 45-46, pri plny 3D zatezi nepreleze 65, coz je bezva. Ted jen musim nasetrit na jiny chladic, protoze bohuzel vetrak karty a vetrak na chipsetu udelaly z meho kdysi fakt docela ticheho PC znova vrtulnik. Teprv ted si uvedomuju, jak tichy jsem to mival. :D Co mi ale vic vadi, je jakasi vybledlost barev teto karty. Mel jsem radeona 9500@9700Pro a nejak mi prislo, ze barvy byly pastelovejsi.
-
ta odlisnost farieb je inym nastavenim gamma medzi ati a nv, ktore si mozes korigovat v ovladacoch podla vkusu ;)
-
Taxem si tuhle krasavici taky pořídil za 3600 na hraní a jsem nadšený - zatím jsem nedělal V-mod, ale i bez něj jede 510/1400 a 3DMarky se hodně podobají mé dosavadní 7600GT... Za ty peníze LUXUS a to se ještě pořád chystám na ten pencil mod... :cool:
-
Hmm, tak něco je špatně - po pencil V-modu jsem se dostal jen na 550MHz na jádře (nemám měřák napětí a nemodoval jsem zatím paměť) a výkon mi v 3DM01 nevzrostl ani o bod... :o
-
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Hmm, tak něco je špatně - po pencil V-modu jsem se dostal jen na 550MHz na jádře (nemám měřák napětí a nemodoval jsem zatím paměť) a výkon mi v 3DM01 nevzrostl ani o bod... :o
Sak skus ine marky, imho je to furt len 40MHz na jadre a ked si pustis 3dmark nie vzdy ti vyjde take iste cislo na tych istych taktoch ;)
-
Citace:
Původně odeslal misokgb
Sak skus ine marky, imho je to furt len 40MHz na jadre a ked si pustis 3dmark nie vzdy ti vyjde take iste cislo na tych istych taktoch ;)
Projel jsem to 5x, odchylka +-15 bodu... to same 3DM03.
Ale teď jsem přidal paměť na 1500MHz (bez V-modu) a poskočilo to o 1000 bodíků, takže bych řekl, že 128-bitové paměti už trochu jádro brzdily. Teď mám 550/1500 a 3DM01 na Venice 2,6GHz dává nějakých 25500 a 3DM03 dává 13300 bodů... :cool:
-
Citace:
Projel jsem to 5x, odchylka +-15 bodu... to same 3DM03.
Ale teď jsem přidal paměť na 1500MHz (bez V-modu) a poskočilo to o 1000 bodíků, takže bych řekl, že 128-bitové paměti už trochu jádro brzdily. Teď mám 550/1500 a 3DM01 na Venice 2,6GHz dává nějakých 25500 a 3DM03 dává 13300 bodů... :cool:
to je to iste ako na 6600vkach, je to brutalne limitovane pametami a to nie je ani tak tym ze to je 128bit :)
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
to je to iste ako na 6600vkach, je to brutalne limitovane pametami a to nie je ani tak tym ze to je 128bit :)
Myslíš to tak, že paměť na 1,4GHz svou frekvencí brzdí grafický procesor o výkonnosti řady 7600?
Já jsem byl přesvědčený, že rozdíl v propustnosti 128/256 bit je na stejné frekvenci sakra obrovský rozdíl... :oops:
-
Citace:
Myslíš to tak, že paměť na 1,4GHz svou frekvencí brzdí grafický procesor o výkonnosti řady 7600?
Já jsem byl přesvědčený, že rozdíl v propustnosti 128/256 bit je na stejné frekvenci sakra obrovský rozdíl... :oops:
Rozdil v teoreticke propustnosti by mel byt presne dvojnasobny ;)
MadCap to imho myslel tak, ze na obyc. 6600 se nedavaly kdovijak kvalitni pameti, pri frekvenci 500-600MHz/128bit bylo GPU pametma brzdene hodne (u GT s pameti na 1GHz uz to nebylo tak hrozne). To same mas u 7600GS - 800MHz/128bit v zakladu je opravdu malo, 1.4GHz daji pouze lepsi GSka s DDR3 pametma.
Protoze moje Galaxy jde taktnout celkem vysoko (1700MHz), mohl bych az bude trosku casu porovnat vykon pri dejme tomu 800MHz, 1GHz, 1.2GHz, 1.4GHz, 1.6GHz. Podle nelinearity rustu vykonu by mohlo byt videt, jak se 7600 limitovana pameti. Chtelo by to ale vybrat jeden prukazny test (napr. jeden na CPU nenarocny test v 3Dmarku nebo tak neco, vic jak pul hodiny tomu venovat nebudu :p )
-
Citace:
tento ukaz si mohol pozorovat u cipov 6tej generacie, ked existovali tie 6800LE ci ako sa volali a mali 256bit pamete. S teoreticky vyssou priepustnostou boli rychlejsie iba vo vacsich rozliseniach s AA/AF, bezne ich vzda nasekala karta so 128bit pametami a vysokym taktom. Toto iste vidis teraz aj u seba, rozdiel by bol omnoho mensi pri highres/highquality
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
tento ukaz si mohol pozorovat u cipov 6tej generacie, ked existovali tie 6800LE ci ako sa volali a mali 256bit pamete. S teoreticky vyssou priepustnostou boli rychlejsie iba vo vacsich rozliseniach s AA/AF, bezne ich vzda nasekala karta so 128bit pametami a vysokym taktom. Toto iste vidis teraz aj u seba, rozdiel by bol omnoho mensi pri highres/highquality
Tady spis slo o to, ze vzdycky je lepsi mensi pocet pipeline na vyssi frekvenci, nez vyssi pocet na nizsi (napr. 12 pip na 325MHz u 6800nonGT vs 8pip na 500MHz u 6600GT). Imho je napr. architektura 6600 a 6800 podobna natolik, aby se to dalo takto porovnavat. Pri vyssich rozlisenich a AA se uz samozrejmne vyrazne projevi propustnost pameti. Kazdopadne to uz je celkem OT
-
Nie je mozne zvysit voltaz (na jadro) cez bios napriklad Nibitorom?
-
Citace:
Původně odeslal
Yogi_1
Nie je mozne zvysit voltaz (na jadro) cez bios napriklad Nibitorom?
Bohužel, u tohoto GPU a modelu karty nikoliv... :(
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Bohužel, u tohoto GPU a modelu karty nikoliv... :(
a pomuze neco treba napraskat tam bios GT verze? na nekteych 6600 GT tusim bylo vysii napeti o neco malo nez na jinych... nejni to tak i u 7600?
-
Citace:
Původně odeslal
-Ja8k1-
a pomuze neco treba napraskat tam bios GT verze? na nekteych 6600 GT tusim bylo vysii napeti o neco malo nez na jinych... nejni to tak i u 7600?
Nepomůže vůbec nic kromě tužky nebo vodivého laku...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Nepomůže vůbec nic kromě tužky nebo vodivého laku...
no jsu na to mam sice uplne jine PCB nez vy.. ale snad ten odpor najdu :)
EDIT:kdo hleda najde.. jdu malovat
Edit2:http://www.ocguru.cz/smileys/slam.gif jde to s tou tuzkou prehnat? pouzuil jsem IKEA tuzku a po nabehnuti windows mam rozmazane ikony, chyby v obraze a teplota na jadred 61°C coz je oproti 51°C(v 3Dmodu) celkem rozdil...natoz ve windows2D.. kolik tech car se tam ma udelat?
-
Na to jsem taky prisel, ze to je ten druhy, ale otazka je, zda to je skutecne VGPU, me to totiz ukazuje dost maly hodnoty i po pripajeni 10K Ohmu. Zkusim tam dat dalsi = celkem 5 Ohmu, to uz by s tim mohlo zahybat...jadro mi totiz porad neda ani 550, mrcha, zato pameti bezi na 1600 :)
Ted jsem nasel na nejakym foru, ze nejakej silenec pretocil jadro na 735 pri napeti 1.62V! na pametech ma 2.34V ale jedou mu jen na 1730 : http://forums.vr-zone.com/showpost.p...59&postcount=7
Citace:
Původně odeslal
DJSmart
musis na tej vedlajsej, mne to tiez na tej co je na obrazku nejde, ale ta hned vedla je ok...
-
Hele neni trochu divny, ze se mi vubec nemeni VGPU pri 2D/3D? navic jsem tam uz napajel 3x 10k Ohm a ma to jen 1.42V, nejak se mi to nezda...
-
Gainward GF7600GS GS - pencil mod
Ahoj, stavam se stastnym majitelem Maulove 7600GS GS, a chci se jen zeptat na jednu vec. Navod na pencil-mod jsem pochopil, jen se chci zeptat, o KOLIK se zvysi napeti Vgpu a Vmem, protoze nejak nechapu, jak to ovlivnuju to zvyseni. Mnozstvim tuhy, konzistencí tuhy nebo tim jak tlacim, nebo cim ? Díkec :)
Chci si zpencilovat pentilkou tuhou B (nebo HB?) gpu i pamet, takze uvitam pripadne rady. Btw - multimetr nemám :/
EDIT: Tak multimetr už mám, ted jen JAK to mám proměřit !
-
Re: Gainward GF7600GS GS - pencil mod
Citace:
Původně odeslal
Conflict
Ahoj, stavam se stastnym majitelem Maulove 7600GS GS, a chci se jen zeptat na jednu vec. Navod na pencil-mod jsem pochopil, jen se chci zeptat, o KOLIK se zvysi napeti Vgpu a Vmem, protoze nejak nechapu, jak to ovlivnuju to zvyseni. Mnozstvim tuhy, konzistencí tuhy nebo tim jak tlacim, nebo cim ? Díkec :)
Chci si zpencilovat pentilkou tuhou B (nebo HB?) gpu i pamet, takze uvitam pripadne rady. Btw - multimetr nemám :/
EDIT: Tak multimetr už mám, ted jen JAK to mám proměřit !
Viz prvni prispevek tohoto threadu. To je kompletni navod. Penciluj tak, ze cmaras z boku odporu od kontaktu ke kontaktu, popripade pocmarej odpor zvrchu, opet od kontaktu ke kontaktu. A to mereni, jak uz jsem psal vyse, prispevek #1, strana #1 tohoto threadu. :)
A jak to ovlivnuje to zvyseni? Tim cmaranim vytvaris paralelni odpor k puvodnimu, cili vysledny je nizzsi nez odpor puvodniho SMD odpurku. SMD odpurek a cara tuzkou jsou dva odpory spojene paralelene.
-
Jéé, díky za info, tak jsem se do toho pustil - a svete div se - odpor (ktery ovlivnuje voltaz jadra) jsem dal z 833 na 690 Ohmu - jen nevím jak promerit presne volty multimetrem - jak je GPU Voltage Measurement dám cervenej drátek, a cernej uzemním ke case ? (fakt nevím, nestudoval jsem eltech, nýbrž gympl) - ale podle mych propoctu by to melo být 1.34V cca
Pameti jsem zatím necmrkal, jaka tuzka je na to nejvhodnejsi ? Pencilkou se to pohlo sotva o 3 Ohmy, musel jsem to vzít "kopyťáckou" neostrouhanou 2H tužkou - a pak to šlo :-D
Zatím jinak 575/1400 stabilní, 1450 hodilo párkrát artefakt, 1500 házelo artefakty pravidelne, ale ne moc velky, sem tam problikl pasek ci trojuhelnicek ve vsech 3Dmarcich..asi by to chtelo pridat pametem, prece jen 1500 je na 2.0ns Infineony (není to tisková chyba ?!?) docela dost ;-)
Díky.