http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=55301Citace:
Původně odeslal Zorg
http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=55307
ale budou az za cca 14 dni
Printable View
http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=55301Citace:
Původně odeslal Zorg
http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=55307
ale budou az za cca 14 dni
S redukcemi bych tak optimisticky nebyl, pred par dny jsem zkousel redukci od Kouwellu http://www.alzasoft.cz/kouwell-5562-...ail-d43400.htmCitace:
Původně odeslal Over
Pripojeni PATA disku na SATA (radic v ICH7) neni problem, dokonce tak fungoval i nejaky prehistoricky 2GB Maxtor, ale zrovna u mechanik je to spatne. V lepsim pripade se mechanika ve windows objevi a funguje v PIO modu :-/ v tom horsim z ni nejde cist, nebo neni nalezena vubec :-(
takže nejspíš bude většina lidí odkázaná na přídavné PATA řadiče do PCI
jaka vetsina? som snad nevidel ziadnu 965 dosku co by PATA nemala ;)Citace:
Původně odeslal Over
+ pri hladani sata vypalovacky (nasiel som v cr nejaku samsung) som narazil na http://www.dfwdepot.com/dvd-ram/inde...439a206dc10d5a a tam je odkaz na redukciu, ktora by snad mala vediet tu mechaniku :)
maj, většinou...jeden kanál na PATA, tzn. 2 zařízení, někdo by rád třeba víc než jen 2 PATA zařízení a navíc je otázkou jak doladili to bootování z přídavného PATA řadiče (měli s tím nějaký problém, údajně).Citace:
Původně odeslal MadCap
to je asi ako s grafikami, tie tiez byvali do agp a uz je ich drtiva vacsina do pcie :) jeden pata kanal je imho viac nez dostatocny pocet, pretoze stare pata disky ostanu v starych pc
Nevite nekdov jakem Vo je skladem ??? Z mich dodavatelu ji nikdo momentalne nema ...
Dik.
Taky jsem to prolezal a delal to i Mawa a nikde nejsou. Mely by prijit 15.8.Citace:
Původně odeslal svaca
Takze nejake poznatky k dnesnimu dni:
INTEL SUCK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ahoj,
byl jsem nucen se nechat premluvit a kvuli vykonu postavit intel sracku PC za 90 000 - jenze problem ....
Sestava.
Conroe 2.4GHz E6600, gigabyte DQ6, 2G Corsair PC1066 XMS2, 1X Asus GF7950GX2 (1G RAM) a hromada dlasich drahych nesmyslu + zdroj Chieftec 560W CFT560-A12C
Problem, je ze si sestava ani neskrtne, zapnu PC, vse se roztoci a pak se to dokolecka restaruje (aspon to tak vypada), vymenil jsem uplne vse prave krome desky, zkousel jsem i jine CPU .... :
1. Uchyceni CPU chladice u LGA775 vymyslel IDIOT
2. draha deska, zadna diagnostika
3. Zkousel jsem i Pentium D - to same
4. zkousel jsem i obic. grafiku - to same
Mel jsem problem s uchycenim chladice CPU na LGA775 uz kolikrat (aby taky ne) a vsiml jsem si, ze at, delam, co delam, socket se prohyba a chladic uplne vsude nedoleha .... no coz INtel.
Nenapada Vas neco, prosim ?
Zkousel jsem uz uplne vse - ztraceny den ....
Kdyby ten conroe nebyl v kodovani jednou tak rychly, vihodim to z OKNA.
PS: postoval svaca, ne REX, sakra ... dnes mam dost
keby si preukazal aspon trochu elementarnej inteligencie tak by si si prehladal fora a skusil ine pamate, dq6 ma issue s nastavenym nizkym napatim na pamatiach .. a prepac, ale s touto gramatikou si mal asi drahu maturitu ..
Diky z vysilujici pomoc .... :-)))
Ale ono kdyz:
1. se cely den seres s tokouvou kravinou a kdyz te to jeste stoji 100 000 tak se nediv ..
2. zkousel jsem UPLNE vse ...
3. tzn: jiny procesor, jine pameti, jinou grafiku, jiny zdroj, atd ... - to tak uvadim
4. nemuzu za to, ze velmi drahe zbozi je vlastne srot
5. myslel jsem, ze jsem NECO prehledl, proto ze ptam ...
6. zitra prijde jiny kus.
A sorry porad postuju na REXe, ale jinak jsem svaca ...
a co mam asi tak delat ???
zakaznik tlaci , v testech videl super Intel a co MAM ASI TAK DELAT ?
Opravdu si myslis, ze me to bavi ??
No já chápu, ale zase na to musíš bejt tak trochu připravenej ne ??? Já už jsem se osobně poučil, taky jsem si koupil mojí aktuální sestavu a s první revizí BIOSu byl výkon asi sotva poloviční oproti AXP 2000+ a nevíc to padalo a sekalo se to, taky jsem myslel, že mě trefí ;D.
No proste asi DOA - mrtva deska. Holt smula, ja zadny takovy problem nemel...
no uvidime zitra ...
Ted jsem si vzal na testy domu Asus 7950GX2 tak jsem zvedav, jestli muj stabilni PC, rozdycha aspon toto ...
Jdu testovat
Zkus tam nechat jen jednu pamět v single modu,j inak na tuhle sestavu je potřeba opravdu hodně silnej zdroj, při startu si vezme pěkné sousto Watů. Je potřeba mít zdroj min se 2-3 nezávyslejma 12V větvema. Jak nastartuje tak už je to v klidu. Někdy se i zřídka stane, že CPU sedí špatně v patici, má tam maličkou vůli, stačí otevřít pohnout a zavřít.
jestli ji nekdo chcete tak ji v T.S.Bohemii mame skladem ;), pokud se najde zejtra aspon trocha casu tak ji testnu ale nic neslibuju
taka technicka >
"Mel jsem problem s uchycenim chladice CPU na LGA775 uz kolikrat (aby taky ne) a vsiml jsem si, ze at, delam, co delam, socket se prohyba a chladic uplne vsude nedoleha .... no coz INtel."
s tymto som problem nikdy nemal a to uchytenie mi nepride ani nejak zvlast debilne :) je vyrazne blbuvzdorne, pretoze to nasadit zle nejde ... mozno ked mas krivy chladic tak ti to nesedi, ale desiatky chladicov som nasadil a sundal v jednotach sekund ;)
Jsne blbuvzdornej ...
co bych tak od Vas cekal, ze ?
1. deska se prohyba jak prase, i kdyz vzadu je ten pasiv z heat-pipe
2. chladic nedoleha
3. nejde o samotnou instalaci chladice, ale o to, ze je to uplne spatne vymysleny a trpy jak socket, tak cela deska. Ze se prohyba a je to normalni, to ano, protoze jste si zvykly a akceptujete to ...
BTW, nova deska bezi OK. takze se inslatuje, grafika topi jako prase - ale to je asi taky normalni za ty penize. Chci jen rict, ja investovat penize do takoveho keplu, a tolik, stastnej bych z toho nebyl ....
Mam nejak resit AHCI ??? nebo nechat standartni IDE ?
PS: vzijte se do zakaznika, co tomu nerozumi, ale chce utratit velke penize za neco takoveho, pro nej to proste neni bude s tim, mit problemny nejen on, ale i samotny dodavatel ... Jak si treba muze opatchovet hru kvuli SLI, kdyz ani nevi, co je to patch ...
ahci alebo raid, ide by som nedal ... btw prehybanie som vzdy mal len so srobovacimi chladicmi, ale rozhodne nie u zaklapavacich :)
Co na to rict no, snad jen, mas pravdu :) Dneska je Enthusiast PC uz vazne jen pro enthusiast lidi. Clovek co toho o PC moc nevi s tim bude mit asi hodne problemu, nedej boze kdyz si to chce slozit sam. Desny nedostatek dnesni doby a rozhodne by cely navrh HW i SW mel byt mnohem vic promysleny a dodelany nez to vydaji. Pak aby clovek flashoval 3 BIOSy za mesic...
ad AHCI, urcite se na to koukni. Jinak ICH8R by mel mit, pokud se nemylim, RAID0 primo v HW, ze se pole disku pak hlasi jako 1 disk, a jak je to s instalaci XPcek, jestli i tam je to stejne. Muzes to vyzkouset ? Jestli mas tu moznost byl bych ti vdecny, dost me to laka...