Hold je potreba pockat,az si to koupi negdo tady z fora a podeli se s nami o sve zazitky ;DCitace:
Původně odeslal maros000
Printable View
Hold je potreba pockat,az si to koupi negdo tady z fora a podeli se s nami o sve zazitky ;DCitace:
Původně odeslal maros000
Kedy to vlasne presne vide??
Hej turbo maximus je nafukovace lehatko, ale hodi sa to na nazov dobreho vysavaca skorej ako na lehatko ;D , a Fx Turbo Maximus bude specialna verzia, s turbo maximalnym vykonom, maximalny vo vsetkom, samy superlativ, skratka tajna zbran Nvidie ;D
Som rad ze sa Vam moje kratke vyjadrenie pacilo, tym ktorym sa pacilo, mne sa Nvidia pacila, a dufam ze sa aj bude, ked nebude ich smola :lol:
Tak hosi a holky ..... pre toho co to este nevie : GF FX ma 4 Pipeline ale na kazdej ma 2x texture unit.
Co je 4x2 arcitektura :idea: Ati ma 8x1 :idea:
Su tam drobne rozdieli ale priplizny vykon je ronaky ;D
diky za vysvetlenie lenze ati bude mat asi R9800 s 8*2=16
Tych 16 sa mi nevidi, asi to neni pravda ked na www.anandtech.com som cital recenziu a nikde to tam nepisali, narast vykonu tiez nieje taky velky, ale dost som prekvapeny , vlastne narast s optimalizovanym HyperZ 3 a cache, vyborny, fantasticky narast vykonu oproti radeon 9700pro, ja si myslim ze tymto to moze zacat Nvidia bud zabalovat alebo brat seriozne, lebo aby dotiahla vobec radeon 9800pro a este verziu ktora vide s DDR2, ani nehovorim ma co robit, a nehovorim ze r400 im vrazi kol rovno do zadku, takze nech zacnu daco robit :? ;D
Ne 9800 8x2 nema :wink:Citace:
Původně odeslal maros000
To by mohla mat az dalsia revizia jadra. Konkretne nastupca R350 :!:
Ked sa v tom uz nevyznas tu mas peknu tabulku :idea:
http://www.de.tomshardware.com/graph...800pro-02.html
Vazne som to nekde cital .Vsak preto je tam to asi, ze to neni 100 procent
ved som iba clovek aj ja sa mozem milit :evil: :oops:
Podle me debata o takovych technickych podrobnostech tady na laicke urovni nema moc smysl. Predevsim jsou zde celkove rozdily v architekture i napr. implementace onech "pipelines" je odlisna u kazdeho reseni a nelze je chapat oddelene od zbytku karty. Pro koncoveho uzivatele je dulezity pouze vysledek, tzn. vykon a pripadne kvalita obrazu.
To ze se to tak hodne probira mezi laiky je spis zalezitost markentingu, kdy se firmy chlubi technickou specifikaci a kde se zamerne zduraznuji finesy, ktere nema konkurence. Pro me je smerodatny spis realny vykon nez tabulkove reklamni udaje typu "jedine nas praci prasek zanecha pradlo belejsi".
Aky prasok mas namisli? ???
Je mozne, len som sa do toho zapojil, aby daky chytraci nemali keci ohladne toho ze FX ma 4 pipeline a ich ultra super Radko 8 :!:
Ako vidno kazdy ma daco ......
mas pravdu ide o ine veci ako len o pipelina atd ale o vykon!
Nuz ako vydis rozne testy na nete výkon je dobry, len zanho musis byt ochotny zaplatit :wink:
To hej a dost
Nasledujici citaci si dovolim vypujcit z diskuzniho fora o graf. kartach na Mageu: :)Citace:
Původně odeslal maros000
http://www.hardocp.com/image.html?im...RfMV81X2wuZ2lmKód:Tedy nvidia sice v posledni dobe zamestnava v marketingu desive neskutecniky, nicmene ATI a jejich srovnani bezne dx9 karty s jejich dx9++ uber blitz multidimensional kartou taky stoji za to. "Petra pere ubrusy v beznem pracim prasku....".
v pohode
Jinak na THG vysel clanecek o FX5600 a 5200.
http://www.tomshardware.com/graphic/...061/index.html
Ty karty nevypadaji vubec spatne a zavadeci ceny ujdou:
(jsem zvedav co budou rikat ti, kteri tady vykrikovali, jak je NVidia v koncich, az se ty karty zacnou prodavat :) )
GeForce FX 5600 Ultra - (350/350 MHz); Estimated price: $199.
GeForce FX 5600 - (?/?); Estimated price: $179.
GeForce FX 5200 Ultra - (325/325 MHz); Estimated price: $149.
GeForce FX 5200 - (?/?); Estimated price: $99.
ceny sa zdaju v pohode
Mno nato ako su tie karty hardwerovo ohoblovane su ceny fakt v pohode :evil: