Rozeberte zdroj Enermax a podívejte se, kdo vyrobil větráčky v něm... GlobeFan. Extrémně tichý chod a dlouhá životnost, čili můj tip. Má to jenom jednu vadu - nevím o nikom, kdo by je sem dovážel.
Printable View
Rozeberte zdroj Enermax a podívejte se, kdo vyrobil větráčky v něm... GlobeFan. Extrémně tichý chod a dlouhá životnost, čili můj tip. Má to jenom jednu vadu - nevím o nikom, kdo by je sem dovážel.
Enermaxy samozřejmě u nás jsoou. bohužel je k nám dováží TNTrade a ti nepatří k nejlevnějšímCitace:
Původně odeslal Eagle
Enermaxy prý začně dodávat i Levi, já ale mluvil o značce GlobeFan. Tu kdysi prodával Mironet, ale teď už je nemají. Bohužel.Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
tak nejdrive ta hlucnost co meho nazoru tyce 30dB neni moc jelikoz vezmu-li v uvahu hlucnost ostatnich zarizeni napr HDD kde se hladina hluku obvykle pohybuje mezi 33 - 42dB tak myslim ze tech 30 moc nepoznas. Co se tyce nizsi vydrze kluznych lozisek tak v praxi (podle udaju vyrobcu) se to jevi tak kluzna maji zivotnost udajne 10 - 20 000 hodin (me se rozsipal asi po roce a pul to je cca 13 000 hodin) a kulickova maji tak 40 - 50 000 hodin dvojita kulickova i 80 000 hodin. Podle me jestli si koupis kluzny za 200Kc a vydrzi ti rok nebo kulickova a vydrzi ti 2 - 3 ale za vyssi cenu, tak stejne dojdu k tomu ze at si vyberes cokoliv budes na tom priblizne stejne
Mam Global Fan 92cm zo skrinky EuroCase. Ale vobec nie je tichy - ma dost vysoke otacky a velky prietok vzduchu.
Ted jsem si vzpomel na Zalman ZM-F1 snad jedinej Zalman co neni predrazenej jako prase. Stoji asi 450Kc a hlucnost je cca 21dB v silent modu asi pri 1800ot. Rezistor dostanes s vetrakem. Ale je pravda trochu drazsi maji ho treba na TNTRADE.
Chcete opravdu tichy vetrak(alespon podle specifikaci), ktery moc nestoji. Mrknete na: http://bostar.cz/Super%20Silent.htm.
Vetrak Arctic Fan TC od u nas zatim neprilis zname firmy Arctic cooling, co ma 10-32dB za 140Kc. Pristi tyden se chystam na nakup, za ty prachy to na zkousku urcite stoji.
Tak az si ho poridis, tak dej vedet tvoje poznatky. :-)
Tak samotny vetrak nemeli, ale koupil jsem si cely chladic a musim rict, ze je tichy tak, ze ho pres spolubydliciho komp(nejakej starej titan) neslysim.
Já jsem si koupil ten samotnej fan (2x), ještě jsem je nezabudoval (půjdou do zdroje), jen jsem to zkusil zapojit do desky. Při pokojové teplotě to podle údajů ve speedfanu točilo asi 1500-1700 ot/min a slyšet to bylo jen při přiložení k uchu...