-
Re: Posta - dorucovani jinemu prijemci
jednou sem šel vyzvednout balík na poštu a ženská mě řekla že mám dojít zejtra že jí nejde počítač...předemnou byl týpek co šel podat balík s grafikou kterou musel nutně ten den poslat kvůli záruce...tak, týpek řek že to zkusí spravit...zapojil zpátky klávesnici a jelo se dál:DD jinak doporučený dopisy taky nechávaj doma komukoliv...je to protože pošťačka je otcova známá a může to přijít do ruk max rodině :)...jednou mi dovezlo PPL balík a s klidem ho dali sousedovi kterej ho nechal stát před vchodem....to by mě zajímalo kdo by z toho měl problémy
-
jen takova poznamka - dorucovatelka, ktera vam nosi noviny / dopisy NEDORUCUJE baliky, o to se staraji balikari (styl neco jako PPL) - kazdy ma sve auto a rajon ve meste a ten si musi objet. Alespon tak to funguje u nas, takze v pripade baliku dorucovatelka opravdu za nic nemuze ;). Co vim tak se nekdy muze stat, ze balikar toho ma tolik, ze nestihne predat vse v jeden den a dorucuje vetsinou druhy.
A pokud bydlite v panelaku, tak je to jeste jasnejsi. Pokud se nedostane do vchodu, kde mate schranky, tak jak ma vlozit oznameni o ulozeni?
"Doporuceny dopis" mohou dat tusim komukoliv z rodiny
Dopis "do vlastnich rukou" pouze adresatovi
pozn.: NEJSEM ZAMESTNANCEM CESKE POSTY!
-
tak si taky pridam :).Cekam celej den na to kdy dorazi redukce pro hpps abych moch testovat, pul jedenacty nic, v jedenact najdu papir ze je naposte.Ok, v jednu se vydam napostu, poprosim si o balik, a ejhle, prej sem moc rychlej a jeste to nema v pocitaci, at si prej pridu potreti hodine, kdyz sem se tam dostal po treti hodine, na balku napsano nezastizen, oznameno.Na otazku jeslti si ze me delaj srandu kdyz sem byl celej den doma a na balik mi napisou nezastizen oznameno mi odpovedeli za balik tady dopoledne jeste nebyl, ze byl na hlavni poste.
-
tak vcera se me stala zajimava vec:
zazvonil zvonek tak zacnu kecat do mluvitka co je u vchodu. a typek ze ma balik pro pani XY a ze ho u me necha a ji da do schranky vzkaz ze je u me. tak sem mu rekl ze ani omylem ze nejsem uschovna a ze si pani bud dojde nebo holt bude muset dojit znova on, pripadne at ji ho necha u schranek pokud chce, ze pokud ma duveru ke me nechapu proc by ji nemel met ke zbytku baraku. on ze pry to jen tak polozene nechat nemuze ze potrebuje podpis ze to nekdo prevzal (vcelku drzost dle me chtet po nekom uplne cizim - ani nevim zda ta zenska u nas bydli - podapsat neci zasilku). dsnazil jsem se mu tak nejak argumentovat ze takove jednnani nepovazuju zrovna za spravne ale on furt mlel jestli bych mu nesel otevrit barak aby si obehnul byty zda by to u sebe nekdo nenechal. tak jsem ho poslal do rite.
sem me nechtelo verit kdyz sem tady cetl podobne zkusenosti
-
Obdobne zkusenosti mam i ted po prestehovani do Brna-komin. Po stehovani jsme objednali plno harampadi na dovybaveni a odpovidalo to cca 1-2 baliky denne po cely tyden. Vysledek ? 1 doruceny a to az posledni den a zrovna to bylo PDA, ktere jsem potreboval nejmene. Jeste mi typek tvrdil, proc nejsem doma, ze tam mel vcera nejaky balik pro me. Ptal jsem se v kolik hodin a co ty predchozi, ze jsem cely tyden doma a uz jen neco brumlal a "najednou" si nebyl vubec jisty a oznameni ? zadne :/ Kdyz se to stalo behem 14 dni jeste asi 3x, tak mi dosla trpelivost porat obvolavat MOOOC prijemne postacky, jestli tam nahodou neco nemam. Jdu tam a zacla mi tvrdit, ze hold nemaji klice od vchodu a kdesi cosi. Hlavne, ze kdyz vidim tuny papiru, letaku, dopisu ve schrankach ostatnich, tak se tam asi kazdy "normalni" clovek dostane. Od te doby uz je to v klidu, protoze uz se s tim asi neserou, prstem promacka vsechny zvonky a nekdo otevre ;)
A co me nejvice sere? Kdyz postak nema penize na zpet. Nevim, jestli to maji nejak osetrene ve smlouve (pochybuji) abych musel mit vzdy presne, ale platil jsem napr. 192kc, dam mu 200 a on pred vchodem asi 10min prohledaval kapsy, auto, penezenku, aby mi z 50niku nahrabal tech 8Kc. Nevim, jestli to dela nasvhal, aby mu lidi nechali dysko, ale pekne me to sere!
-
Já se taky připojím se skvělýma zkušenostma s poštou. To, že nám chodí až druhé výzvy nebo se raději chodíme preventivně ptát na poštu, pokud čekáme balík, to jsme si zvykli. Ale fakt mě už párkrát naštvalo, když mi nebo manželce nedošel předplacenej časopis. Naštěstí jsou v redakcích velmi ochotní a zaslali vždy nový (samozřejmě bez poplatků). Ale co je neřešitelné jsou reklamní akce např. pro zákazníky Yves Rocher. Jsou to kartičky, ktery nejsou v dopise, takže jsou ty akce pěkně vidět a to, že je to na jméno zřejmě moc nevadí. Prostě od založení nám to došlo jen jednou a od té doby nic. Na poště se nedá samozřejmě nic vyřídit, protože oni za to nemohou, a YR to posílat jinak nechce/nemůže. Takže pošťačka si přijde na pár výhod jen tak bokem :mad:
V rodině mám jednoho zaměstnance pošty a raději se o tom nebavíme, protože se vždycky pohádáme o jejich kvalitách...
-
Citace:
Původně odeslal Brogg
Ale fakt mě už párkrát naštvalo, když mi nebo manželce nedošel předplacenej časopis. Naštěstí jsou v redakcích velmi ochotní a zaslali vždy nový (samozřejmě bez poplatků).
Opravte mě, ale mám za to, že předplacené noviny a časopisy řeší od jisté vzdálené doby PNS a ne ČP.
-
Citace:
Původně odeslal fr33k
Opravte mě, ale mám za to, že předplacené noviny a časopisy řeší od jisté vzdálené doby PNS a ne ČP.
Jj, je to tak, ale jako zákazník jedné či druhé organizace jsem nespokojen. Měl jsem to rozlišit a ne to tak zjednodušeně spojit, omlouvám se.
-
Citace:
Původně odeslal fr33k
castecne to je pravda, ale jsou casopisy, ktere stale dorucuje posta...a nekdy velmi "kvalitne"... :rolleyes:
-
Dnes 17.7. mi prisla jiz pry nekolikata upominka o ulozeni doporuceneho dopisu na poste s duvodem nedoruceni nezastizen, samozrejme je to prvni oznameni, ktere doslo, a silne pochybuju, ze jej nekdo krade ze schranek. To by samo o sobe nebylo nic vyjimecneho, kdyby to na cilove poste nelezelo uz 10dnu - od 7.7.
Tak jsem se sebral a jeste dnes jsem bezel vecer na postu, vyzvedl jsem si dopis z VSE, kde mi oznamuji datum zapisu na 14.7. !!! Zaroven se to kryje s faktem, ze zrovna VSE je skola hrozne neochotna a neflexibilni, jako snad jedina skola, o ktere vim, neumoznovala si odlozit datum prjimaciho rizeni, takze, kdo neprisel ten stanoveny den, at uz byl duvod jakykoli, mel automaticky smulu a stejne tak je to se zapisem, kdo se nedostavi, je automaticky vyloucen ze studia.
Docela by me zajimalo, jak bych to resil, kdybych na VSE vazne chtel jit, nastesti nechci, ale kdyz si uvedomim pristup VSE, tak asi jediny, jestli vubec mozny, zpusob by byl soudni spor a uvedomim-li si rychlost nasi justice....
-
Pokud si dobre pamatuju, tak nahrani termin je ti skola povina umoznit ze zakona, pokud mas duvod - napr nemoc. To se netyka zdaleka jen prijimacek.
V tomhle pripade bys ovsem musel zalovat postu. V jinych pripadech by IMO bylo mozne zalovat CR - napr ty nesmysly v zakone jako ze se za doruceni povazuje ulozeni na poste, pricemz se dotycny ani nedozvedel, ze mu neco prislo, protoze mu nikdo nedorucil oznameni.
-
Citace:
Původně odeslal monsoon
....
Hele mě zase prostě někam "zašantročili" doporučenej dopis ze strojárny, že mám platit za další semestr protože už jsem se flákal předtím 2 roky na FEL a tudíž přetahuju standardní dobu +1 rok... Kdybych to sám nevěděl a nezajímal se o to a nešetřil na to chechtáky , tak to nevím, protože ze strojárny ten dopis ODEŠEL, ale ke mně nějak NEDORAZIL. A není ani na poště, ani se nevrátil na školu ani nic... Takže u mě nedávno ČP zase těžce zabodovala... :-/
-
Už jsem to postoval na jiné fórum, ale rád přidám dvě příhody "do sbírky". První je z desátýho července, druhá asi dva roky stará (v té šlo o cca 60 tisíc :-) ):
Před časem jsem si na ebayi objednal několik věcí. Většinou šlo o zboží, které naše české obchody neumějí sehnat (případně se tváří, že umějí, měsíc vám slibujou hory doly a pokaždý, když se přijdete zeptat, jestli už boží dorazilo, tak se vám místo omluvy snaží vecpat nějakou nekvalitní předraženou alternativu, kterou samozřejmě nechcete - jistě to sami znáte). Většina objednaných věcí přišla velice rychle buďto v obálce, nebo jako balíček, který jsem si na poště normálně vyzvednul. Na jednu věc (baterku) jsem ale čekal neobvykle dlouho, koupená byla snad víc než před měsícem (musel bych se podívat), ale stále a stále nic...
Dneska chvíli před půl sedmou (večer), přišla jedna sousedka (stará hodná paní, která chodí o berlích), proč jsem k ní nepřišel pro balíček, že ho pošťačka nechala u ní se slovy, že mi do schránky hodí vzkaz. Krom toho, že v dobu, kdy měla pošťačka přijít, nebyl výjimečně byt prázdný (a nechápu tedy, proč otravovala zmíněnou paní - zřejmě se pošťačka neobtěžovala ani zazvonit a radši otravovala paní, u které měla jistotu, že je doma vždy :roll: ), dokonce ani nenechala slíbený vzkaz ve schránce!
Ale vzhledem k tomu, co jsem si už s poštou zažil, jsem se nedivil. Další překvapení mě čekalo, když jsem si balíček prohlídnul ...je na něm napsáno: 9.6.06: oznámeno - nezastižen. Hmm? Ve schránce nebyl lístek, pár dní poté jsem si byl něco na poště vyzvednout a taky se úřednice netvářila, že by mi měla dát ještě něco. Pod tím je dále uvedeno: 2. výzva - 19/6. Ani na podruhé ovšem nikdo nedal do schránky lístek. A vedle toho, k dovršení dokonalosti, je přilepen návratní růžový štítek s nápisem nevyžádáno a datem 3.7.06. Zajímalo by mě, kdo mohl v pondělí 3. července odmítnout převzetí, když jsem v tento den měl dovolenou a nikdo doma nebyl...
Kdyby tedy zmíněná sousedka nebyla tak hodná a balíček nevzala, pošta by ho vrátila odesilateli a já bych přišel jejich vinou zhruba o 900Kč... (není to sice příliš závratná suma, ale když o ní můžete jen tak přijít cizí neschopností...?)
-----
Když jsem ještě psal články o HW, posílal jsem po jedné recenzi obchodní balík v ceně 60000Kč. Dost se na to chvátalo, tak jsem to ještě odpoledne všechno balil a běžel s tím jak magor na poštu. Úřednice mě ujistila, že se to ještě stihne a že to tam do druhého dne bude, ale že jsem si vyplnil špatný blanket, protože žlutý je pouze na balíky nižší ceny a na tak drahou zásilku musí být použitý červený, aby bylo jasné, že se s tím musí nakládat obzvlášť blablabla. Přepsal jsem blanket, pojistil na šedesát tisíc, zavolal šéfredaktorovi, že to bude mít druhý den u sebe a šel vesele domů. Druhý den odpoledne mi volal na mobil, že to nedorazilo a ani ve schránce není lístek (ačkoli byl celý den v redakci).
Letěl jsem teda na poštu (útěchou mi bylo, že přepisování blanketu nebyla zbytečnost a že se vyšší pojistka vyplatila). Ženština za přepážkou na mě koukala jak na E.T. (co se jako divím, že není obchodní balík doručený do druhého dne). Tak jsem se jí zeptal, za co že to připlácím, když něco posílám jako obchodní balík - prý za to, že bude doručený do druhého dne. Odpověděl jsem jí, že nebyl, že bych to tedy chtěl reklamovat. Zeptala se, jestli se mi to nezdá nějak brzo - hned druhý den a reklamace, jestli nechci pár dní počkat. Znovu jsem se jí zeptal, za co se připlácí u obchodního balíku a pak už mě jen ukázala, kde najdu reklamační oddělení.
U reklamačního okýnka jsem asi čtvrt hodiny čekal, než se vyřešila zákaznice přede mnou. Poté jsem to úřednici vysvětlil, předal jí podací lístek a ona začala volat. Volala asi 20 minut, obvolala asi tři pošty, když mi řekla, že na tý, která zřejmě měla balík na starosti, to zrovna onen důležitý člověk nebere a že tam snad bude za dvacet minut. Jestli by mi nevadilo počkat. Počkal jsem.
Když se dovolala, sdělila mi, že balík byl předaný. Trvalo chvíli, než dohledali v papírech, kdo ho převzal. Pak mi sdělila, že nějaká paní v jakýsi cestovní agentuře (8o) Hned jsem volal šéfredaktorovi, že to je v nějaké cestovní agentuře, která má být někde poblíž. Chvíli nechápal, ale pak jsem mu vysvětlil, že jestli o balík stojí, tak ať jde tu cestovku hledat (ne že bych pochyboval o poctivosti lidí, ale když máte v rukou nepříliš těžký balík v hodnotě 60kKč, který je do vlastních rukou, tak ho asi málokdo bude dobrovolně vnucovat kolemjdoucím :lol: ). Asi za čtvrt hodiny mi volal zpět, že cestovku našel (byla ve stejným baráku jako redakce, ale prý je tam velké množství firem a rozsáhlejší prostory, takže o ní ani nevěděl). Pak ještě chvíli nadával, že pošťák, který balíky přivez, byl líný i zazvonit (cestovka byla v přízemí, tak tam vyklopil balíky pro několik firem, které v okolí sídlily a odjel...)
Stručně řečeno - obchodní balík v ceně 60000Kč česká pošta bez problému předá jiné firmě, jinému člověku a adresátovi to ani neoznámí. ...a ještě odesilatele přemlouvá, ať s reklamací týden počká, že je zbytečný chvátat :roll:
-
joo posta..s tou sme si v praye takz uzil svoje. V te dobe sme dost nakupoval/prodaval na dobirku a to bzlz yeyacatku furt nervz jako kde je balik,kde jsou penize.Klasicky zaclo chodit az 2.upozorneni...mno nelikorat sme volal na postu,tam rekli ze s tim neco zkusi udelat..nicmene dlouho se nic nedelo a pak sme se prestehoval tak nevim..ted sem v brne na vinohradech a zatim pohoda...postacka chodi a zvoni(a mam velmi neprijemny zvonek takze kdyz sem doma tak me vzbudi a malem dostanu infarkt:)) ) a postu mam kousek od baraku...
-
Jak to tady tak čtu, tak bych navrhl univerzální řešení problémů s ČP:
1) mít známou doručovatelku (nejlíp z rodiny), nebo ji minimálně jednou pořádně zdrbnout, aby si mě pamatovala
2) přestěhovat se co nejblíž pošty a pravidelně se chodit vyptávat jestli balík dorazil
3) zlikvidovat všechny sousedy a firmy v okolí, nebo s s nima domluvit aby v žádném případě nepřebírali moji poštu
4) být v telefonickém kontaktu s odesílatelem/příjemcem a vzájemně si potvrzovat odeslání/převzetí pro předcházení problémů
5) všechny zásilky pojišťovat a křehké věci preventivně posílat v nerozbitné kovové krabici vyplněné polystyrenovou drtí
Snad jsem na nic nezapomněl :-(
-
mne chodia obcas veci z ciny/zahranicia (ebay) a sranda je, ze vacsina z toho chodi ako "dopis" (z pohladu klasifikovania to v zahranici tak nejak nerozlisuju) aj ked to je v podstate balicek. Posta je natolko neschopna, ze nemoze dorucit "dopis" ako balik prislusnym clovekom/autom (zenska to tahat nebude a to aj chapem), takze vzdy len donesu listok na ktorom je "velka hneda krabica", "nevoslo do schranky" a podobne :). Este vacsi smiech zazivam na poste, kam pridem, podam listok zo slovami ze to je hnedy balicek (vidim ho tam polozeny v kosi plnom dopisov este aj). Tetuska "jasny" a prehrabava tu KOPU dopisov a po par minutach si vsimne ze tam je balicek :roll: ... radsej uz ani nebudem spominat ako dlho clovek caka na poste, ako tam je nechutne teplo, neni tam kyslik a vsetci za okienkom na vas pozeraju ako "co do <>e od nas chces?" :roll:
-
Tak moja posledna skusenost s postou je, ze mi pred mesiacom nedosiel zo skoly doporuceny list do vlastnych ruk ani ziadny papier, ze nezastihnuty alebo upozornenie o zasielke. Ked som sa v skole o dva tyzdne pytal, tak list nasli a divili sa, preco som ho neprevzal... Dosiel im ako adresat neznamy, prosim pekne.
Taktiez kamos zivnostnik, byvajuci na tej istej ulici, co ja, sa zapisal nedavno v BGS-Levi (velkosklad) a postou mu poslali dokumenty o registracii plus vstupnu kartu, bez ktorej sa do toho velkoskladu blbo chodi a nic mu nikdy nedorazilo.
-
nadavani na postu je sice zdejsi folklor, ale moje zkusenosti nejsou o moc lepsi.
kdybych mel popsat co vsecko sem s postou zazil, tak dostanu banana za tapetovani :D
aspon posledni zkusenost: prestehoval sem se z brna do kurimi a zaridil preposilani posty na novou adresu (za 100 kc/mes). bezne nastavaji 3 situace:
-bratrovi do brna (bydli ve stejnem baraku) dojde jeho i moje posta, me nic
-me do kurimi prijde jeho i moje posta
-a nejlepsi na konec: minuly tyden dosla jeho posta me a moje jemu
to uz me nakrklo (prestala to byt sranda), zasel sem si na postu a zazadal o vraceni penez za nevycerpane obdobi preposilani (jde to max. na 6 mesicu, vycerpal sem 4) a tam mi s asertivnim usmevem rekli ze to nejde.
zaplatil sem si sluzbu se kterou je situace horsi nez bez ni :evil:
EDIT: musim te poste udelat reklamu, jde o Brno-Zabovresky :)
pritelkyne mi rekla ze se mam na cele placene preposilani vykaslat a kdyz mi dojde doporuceny dopis do Brna, staci zavolat na postu a rict jim ze ho chci preposlat do kurimi (je to prej zdarma, nezkousel sem)
-
looool tak v zabinach byvam teraz ale nepride mi ze by bola ta posta vyrazne horsia ako v kralovom poli :) asi si drzia obecne nizky standard v celom brne :D
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
looool tak v zabinach byvam teraz ale nepride mi ze by bola ta posta vyrazne horsia ako v kralovom poli :) asi si drzia obecne nizky standard v celom brne :D
<OT>klasicka posta, nedorucuje baliky i kdyz ses doma a podobne finty, na ty sem si uz zvyknul (bydlel sem/bydlim na voronezske asi 6 let, na postu cca 100m, hospoda vedle :D, nevadilo me to),
ale kdyz chces nejakou "nadstandartni" sluzbu kterou prodavaji cca 2x rocne (preposilani)....... tak preju pevne nervy
ale nektere divciny za prepazkou ujdou :)
kdyztak SZ at to tu neza.sirame</OT>
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
asi si drzia obecne nizky standard v celom brne :D
[OT]Jen v Brně? To jste ještě nebyli u nás na "divokém západě"[/OT]
Nicméně toto je velký problém a částečně to řeší jen PO BOX na poště a odstranění schránky s upozorněním na tu skutečnost... I tak se ale občas stávalo, že něco přinesli sousedé, nebo že něco pošťáci pohodili na schránky (proto jsme nakonec rezignovali a přimontovali ji zpět). Snad jen díky tomu, že teď máme bližší vazbu na poštu, problémy vymizely.
Zřejmě neřešitelná situace (asi jako s úředníky), bohužel.
-
jo tak zasielka pohodena na schrankach uz bola aj u mna ... kniha za 60$ polozena na schrankach v panelaku pretoze sa ju tetuske nepodarilo narvat do schranky (esteze to moc neskusala a neposkodila ju) ale na postu uz sa jej to nosit nechcelo takze tam proste ostala ... bomba
Na poste mam vzdy pocit, ze vsetci tam maju dojem nadradenosti nad tymi chudakmi co tam chodia pre svoje zasielky, za ktore odosielatel draho zaplatil alebo im tam nosia peniaze za ine zasielky co posielaju alebo poukazky co platia. Bohuzial takmer niet uniku takze si su isty svojou poziciou zmrdi
-
staci trochu naznacit nespokojenost vedouci prislusne posty, a hned se k vam budou chovat jako v bavlnce...;)
i kdyz mozna je to zpusobeno tim, ze k firmam se v pripade problemu chovaji jinak... :rolleyes:
-
tak ked ty u nich urcite nechas nemale $$$ tak to je o niecom inom ako nasrany jednotlivec :\
-
Doufam, ze nebudu moc OT, kdyz se zminim o zkutecnostech s kuryrni sluzbou Ravi Expres. Ve firme jsme na ni presli z PPL (byly nejake duvody) a ted toho vsichni litujeme (a dneskem jsme opet presli jinam).
Baliky maji dorucovat do 24 hodin, x-krat se stalo, ze balik dorucili o den dva pozdeji (zatim mam jenom jednu stejnou skutecnost s Ceskou postou Obchodnim balikem). Jednou ztratili balik s DVD prehravacem za 2500 Kc, pred tydnem ztratili notebook za 25 000 Kc a dneska to vypadalo, ze ztratili balik s navigaci za cca 13 500 Kc.
Vypada to vzdycky stejne, zakaznik zavola po par dnech, jaktoze nema zbozi jeste doma. Volam do nejblizsiho strediska, tam nic nevi, odkazou me jinam, tam taky nic nevi. Clovek zavola treba na tri strediska, ale nikdo nic nevi (prehazujou si me jako horky brambor). Obchodnik pro danou lokalitu nebere telefony z jemu znameho cisla...
U te navigace uz jsem se nastval a jakmile jsem ztropil trochu bordel, hle balik se nasel a ze je pry dnes na rozvazce. Za deset minut volal zakaznik, ze je to OK, ze balik dostal. Za dalsich minut volal ten samy zakaznik sefovi, ze mu misto navigace dorazil tachometr z automobilu. Dle zakaznika mu balik dorucil snedy kuryr s nausnici v uchu. Nic proti snedym s nausnici, ale mam takovy dojem, ze si nekdo z Ravi docela slusne prilepsuje a ze je to sluzba fakt za vsechny prachy. Vlastne se divim, ze jeste existuji, par lidi mi potvrdilo tragickou zkusenost s nimi.
Takze asi tak - nikdy si nezacinejte s RaviExpres a vezte, ze muze byt horsi firma, nez Ceska posta .o)