S tou ochranou medenou destickou, ktera byvala na Athlony je to dobry napad. Jenom by ta jadra musela byt stejne vysoka. Ma nekdo poneti, jestli to tak opravdu je??
Nemeril to nekdo z Vas, co jste uz IHS sundali?
Printable View
S tou ochranou medenou destickou, ktera byvala na Athlony je to dobry napad. Jenom by ta jadra musela byt stejne vysoka. Ma nekdo poneti, jestli to tak opravdu je??
Nemeril to nekdo z Vas, co jste uz IHS sundali?
zevraj to IHS je medene, ale aky ma vyznam ze ho date dole a date tam inu dosticku? prave podstata je v tom ze jadro sa bude dotykat priamo chladica, aby bol najlepsi prenos tepla
To jsi ponekud nepochopil....
Mam na mysli ten bazmek co se daval na Durony a Athlony, aby se pri nasazovani chladice neolamalo jadro. Cili je to jen takova objimka KOLEM jadra. Chapes?
este som to asi nevidel, ja som to na Athlone XP nepouzival, takze neviem...skus hodit foto
http://www.tweaknews.net/reviews/tsr/img/shim91.jpg
Myslim, ze mate na mysli toto. Dakde som to zahliadol tak som si spomenul, ze asi o tomto kecate. Inak davat IHS moze pomoct, ale dat tam znova nieco aby to islo znova |jadro|dosticka|chladic tak to je o nicom. CPU core a na to priamo chladic, kvalitna pasta, upraveny povrch chladica, poriadne dotiahnut a moze to byt super prenos celkom :) Dothan rulz :P
Mozno taka lama otazka mozem este ziskat nejake vyssi overclocking (prime stable) ked dam dole IHS ..?
teploty mam teraz 37°C pri 2800Mhz 1,55V ..
Pri 2900Mhz je nestabilny v prime --
Tcase max 55°C ..
pre inspiraciu, jeden chalan robil test
Citace:
no takze jsem kuchnul jednu X2 4400+: a vysledky bez a s IHS jsou nasledujici:
S IHS:
2800 mhz pri 1.45V ,teplota burnu 38 stupnu -rock stable
2900 mhz pri 1.58V,teplota burnu 43 stupnu -rock stable
3100 mhz pri 1.65V az 1.75V burn pri 1.65V-46 stupnu
1.75V-48 stupnu
pri jakemkoliv nastaveni nad 3 ghz to bylo NESTABILNI i pri zvyseni napeti nad 1.75V!
BEZ IHS:
2800 mhz pri 1.40V,teplota burnu 28 stupnu -rock stable
2900 mhz pri 1.47V,teplota burnu 28,5 stupne -rock stable
3100 mhz pri 1.55V,teplota burnu 29 stupnu -rock stable
3410 mhz pri 1.65V,teplota burnu 31 stupnu
stabilita na tehle frekvenci se zatim testuje.....zatim to vypada vsechno ok:)uvidim az po 24 hodinach v prime95...
takze si kazdej udelejte samy obrazek,jestli se vyplati "kuchat" procesor nebo ne
///EDIT: procak je chlazenej POUZE VODOU...peltier se me jeste vytahovat nechtel
2kvoco: velice dulezita je ta posledni veta - a sice ze Highlander to ma "watercooling", a to kvalitne. Pokud srovnas teploty na 3,1 Ghz vyjde ti max. rozdil 17°C, s Nynjou (on air) cca 4°C a to zas az tak markantni rozdil neni. Samo pro ty kdo dou za kazdym Mhz je to vyzva, ale pokud nemas kvalitni chlazeni, nema cenu IHS sundavat.
//edit:chybicka v odcitani :confused:
no ak dobre pocitam tak rozdiel teplot na 3.1Ghz ma 19C, to je hodne...ale musi mat fakt brutalne chladenie, zevraj dake obrovske radiatory a dobry komercny blok. Mal by som zacat aj ja zhanat daku masu zeleza
misokgb: jo to je presne ono. Tusim se to jmenovalo coppershim nebo tak nejak. Nekde to jeste doma mam.
kvoco: s tim ze to nejak extremne pomuze pri OC se moc pocitat neda. Kdyz si proctes Xtreme fora, tak tam zjistis, ze to spise pomaha teplotam o par stupnu dolu a tim padem vetsi stabilite. OC to pomuze v radu desitek MHz. A taky to pomuze provozovani procaku na nizsim napeti pri stejne frekv.
Jinak ten manik z PC tunningu ma spis stesti bud na extremne dobre jadro nebo na hodne spatne nalisovany IHS. Nebo oboji :) Ale neda se obecne pocitat s tim, ze sundani IHS nejak vyrazne pomuze pri OC.
ty vole 3100mhz na x2 rock stable, to je hukot, chtel bych na tomhle + x1900xtx videt oblivion :)
To že IHS je vyroben s mědi jste našli kde ? Co sem to měl v ruce tak, že by to byla měd mě teda neujistilo.
Edit: Sorry . Tak prej je to poniklovaná měd.
Moze byt, ze je to poniklovana med, pretoze ja som chcel na Dothana jedneho casu hodit IHS kvoli ochrane jadra, kedze som vtedy casto menil chladice... Zobral som zo stareho P4 death s423 (to iste ako socket 478!) IHS, mam ho dole, zacal som ho na rovine vodnym brusnym papierom (smirgel :D ) obrusovat a pod tym med. Akurat, ze to by sa potom hodilo obrusit tu Niklovu vrstvu aj z vnutornej strany IHS aby to viedlo lepsie, tzn. dotyk len na med... Skusim to nafotit, este to mam v stadiu, ze je to sice rovne, ale nie cista med, dve skvrny povodnej Niklovej vrstvy... ;) Ale aj tak keby dnes mam Dothan tak jedine bez IHS, bez tak to uz na tom malom TT chladici pieklo 50 stupnov full load!Citace:
Původně odeslal aless
EDIT: http://misokgb.szm.sk/IHS/3.jpg
Nemal som tam vela svetla. Este su tu nejake: 1 2 4
V skutocnosti to nie je take doryhovane, len je strasne spinavy, zamasteny, vidiet tam aj tie dve skvrny niklove... ;)
Je to zajímavý že i kdyz je to měděný tak ten IHS natolik zvyšuje teplotu čipu. Ta poniklovaná vrstva bude zanedbatelná , větší problem je asi ta teplovodivá pasta (či co je to za stvrdlý izolant) , případně nerovný povrch.
sundal jsem u winchestra, pomohlo to, sundal jsem u O144 - http://4um.ocguru.cz/showthread.php?p=552891#post552891 at to neprepisuji, je to thread o opteronech a pomohlo to, sundal jsem u O 170 a tady nemuzu postnout rozdily, nebot jsem sundal ihned po odzkouseni funkcnosti prociku
u winchestra bylo taky cca 10 stupnu k dobru
Na kolika ti jede ta 170ka ?? Frekv., napeti...
jde o O 170 CCBWE 0551UPMW
zatim testovano na 2500 pri defaultu [1,325] 2600 [1,392] 2700 hodina dual synchro prime 24.14 [1,44] 2800 3dmark 1,56vcore
add teploty ma tmax 49 stupnu a prime skutecne nad 50 pada - hlavnim problemem ale je pwm oblast, kde na rozdil od single O144 mi teplota vylitla, jak silena a musel jsem pomocny vetrak z volnobehu na 600 otackach zvednout na osklivou 1000
jinak u 2700 bezne teploty prociku u mne jsou 38-40 bezna prace a 47-49 zatez pri 1,44 vcore
foto asi nemas ze aky tam mas chladic /? mas vodu ze
jj vodnik od pirse - posledni verze kpcoolu, byl delany na vysoky OC a tak i jako pasiv jeho cca pul kila medi neco uchladi
[svete div se] pocita se s vetrakem u cpu a tak se kolem CPU na desku umisti soucastky, co potrebuji ofukovat - proto abych neoddelal desku, bezne lehce ofukuji zalmanem 92x92 s regulovanymi otackami
ps. foto bude pozdeji
no, vim ze ho nemate radi, ja taky ne, ale treba ta diskuze pod tim clankem bude k necemu, a je to k tematu...
http://radekhulan.cz/item/nahy-athlon-x2-4400
Já jen předpokládám, že fotky CPU bez heatspreaderu ten-jehož-jméno-se-nevyslovuje převzal, protože tohle je vážně prasárna :rolleyes:Citace:
Původně odeslal Doktor-Prase
nie, to je jeho vlastna rucna praca :DCitace:
Původně odeslal Tantalos
prasarna neprasarna kto z vas ma odvahu dat dole IHS ? Klobuk dolu pred kazdym kto ma tu odvahu !
odvaha ci nie, otazkou zostava prakticky prinos tejto "operacie" a treba uznat, ze prevedie by RH je velmi shitovo vypadajuce. Nemyslim si, ze si niekto zasluzi "klobuk dolu" len pretoze si to moze dovolit financne (stratu cpu)Citace:
Původně odeslal Champion
Ja sem sundaval dva IHS a nic náročnýho to nebylo, stačí si dát pozor jak hluboko zajíždíš nožem pod IHS abys neokuchnul SMD .Citace:
Původně odeslal Champion