A ještě k tomu měření. Ostatní vývody mají aspon zhruba odpovídající hodnoty odporu?????
Printable View
A ještě k tomu měření. Ostatní vývody mají aspon zhruba odpovídající hodnoty odporu?????
Skontroluj ci nie su niekde ohnute piny ktore sa dotykaju (napriklad v niektorom slote alebo na spodku dosky).
Ak by bol blby jeden z tych chipov na seriove porty, to ide spravit celkom jednoducho (a "novy" chip sa da zobrat z odpalenej dosky). Ak je to ten napatovy regulator tak je to horsie. Chcelo by to postupne odpajat napajanie tych chipov (zacat tym regulatorom) a po kazdom vyskusat ci tam este skrat je. Aky typ regulatora tam mas? Mam tu Asus P2E-M (od jedika) a je tam odpaleny HIP6019CB. Nie je skratovany ale nefunguje - tranzistory ktore ma riadit (na 3.3V a VCore) su stale otvorene takze je tam vsade 5V :-o (dobre ze som tam nedal procesor :wink: )
Este tych 16.5 je nejako malo...
jjj těch 16.5 je na všech vyvodech pro +5V. Taky se mi to zdá dost málo! A proto by bylo dobrý kdyby to zkusil někdo proměřit v normálnín funkční desce. A nejlépe v P3B-F kdyby měl někdo možnost. Ale dalo by se to porovnat i s jinejma deskama.
to RAINBOW: power regulator mám HIP6020ACB
Jo a ještě, je na desce zelená LED. Neměla by náhodou svítit pořád, když tam je připojenj zdroj i když je deska vypnutá, nebo jen signalizuje když je deska zapnutá???
Nemam presny ohmmeter - ukazuje mi to jednou stranou pod 100 ohm, druhou stranou to od stovky rastie -> je tam kapacita. Doska QDI P6I810/W2.
LED: Neviem ako je zapojena, najlepsie by pomohol majitel rovnakej dosky.
u te desky jsou asi taky kapacity, ale ustalilo se to na tech hodnotach...