Zaujimave by bolo pripojit 4 tie 750ky a spojit to dokopy (napr. LVM v Linuxe) - 3 tera uz je celkom slusne ;D Tam sa uz prejavuju bugy a obmedzenia filesystemov :)
Printable View
Zaujimave by bolo pripojit 4 tie 750ky a spojit to dokopy (napr. LVM v Linuxe) - 3 tera uz je celkom slusne ;D Tam sa uz prejavuju bugy a obmedzenia filesystemov :)
Zajimavy je jejich postreh ohledne hlucnosti... snad se to tyka jen tech 750GB a 320 budou na tom jinak...Citace:
Původně odeslal ctrl_j
Precti si post od MigaCitace:
Původně odeslal -=Ondra=-
Podle toho co jsem cetl ruzne na webech, tak od 400GB verze jsou disky o neco vice hlucnejsi nez 320 (proto jsem vzal 'jenom' 320). Asi je to dano poctem ploten, kde 320 ma dve a 750 jich ma snad 4 nebo 5 (to se samozrejme negativne projevy i na diskem vyzarene teplote).Citace:
ma 4 a vsetko co ma 3 a viac platni uz je relativne hlucne nech robis co robis
No, ani u 1 plotny to nekdy neni idealni. Jako systemovy disk pouzivam 40GB 7200.7 (1 plotna) a to je balada... ticho, nejde slyset ani pri idle ani seek. Proto si ho porad nechavam :) no a ted nedavno jsem menil 120ku 7200.7, ktera byla celkem hlucna pri seeku za 7200.9 160GB (taky 1 plotna ... celkem pekna hustota na plotnu btw), ale uz jde slyset i jen tak pri idlovani (nic strasneho, ale poznam to, hlavne v noci, kdyz je ticho) takze zklamani... Zkusim 7200.10 az budou PATA dostupne, ale podle me to bude to same... Zlata B IVCitace:
Původně odeslal MadCap
(mluvim o PATA, SATA na desce nemam ... historie :D)
Do tydne-dvou budu kupovat 7200.10 PATA 320GB tak ti dam vedet jak je na tom s hlucnosti... Jinak tady ji mame uz skladem, ale tu 320 ty jsi asi mel zajem o 160... ?Citace:
Původně odeslal comm
Jo ja testnu tu 160ku, uvidime, poreferujem :)Citace:
http://anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2760&p=3
toto zda sa, by mala byt uz serioznejsia recenzia...
to sice ano, ale na 750tku, chce si ju tu niekto kupovat? ;) ja uz mam 320tku v praci, ale nebolo casu zatial ju skusatCitace:
Původně odeslal THX
Jak dopadly testy 320tky?Citace:
Původně odeslal MadCap
computer 12/06 :)
A jenom maličký info by nebylo? Prosím :).Citace:
Původně odeslal MadCap
EDIT: Děkuji ;).
hej ale vsetci mi slubite, ze si Computer kupite aspon 1x do roka ... ;)
http://pics.madcap.info/720010.PNG
Hezké, jenže měřeno s různými kapacitami, tudíž naprosto nevypovídající. Musela by se zohlednit lokalizace, tudíž ta Barracuda 7200.10 bude v reálu o něco rychlejší.Citace:
Původně odeslal MadCap
tak si k tomu dosad akykolvek iny disk, 250tky su proti tomuto disku dost pomale a to je v clanku samozrejme napisane :) 300vky su este pomalsie (3platnove) kedze maju nizsiu hustotu zapisu ... preto som tam vrazil 500vky ako ilustraciu kam sa to posunuloCitace:
Původně odeslal Eagle
no mam 320Gb 7200.10 HDD doma:
-seek ma presne tak isto zretelne pocutelny ako u Hitachi T7K250 SATAII 160GB co som mal pred tym
- otacanie platni je hlucnejsie ako u predosleho hitachi co som mal
(oba disky namontovane priamo na plechu v TT Soprano)
- disk produkuje znatelne vybracie
- pokial nie je chladeny, dost! sa zahrieva, keby som ho nechladil neviem neviem...
- mam ho na Nforce4ultra zapojeny ako SATAII nepostrehol som ziadnu nekompatibilitu, ide perfektne
neviem nevies nevieme? ja som ho nechladil nijak a nemal nijak vyznamne teploty + sa nestotoznuje s tvojimi postrehmi o vibraciach ....
no mozno je kazdy kus jedinecny, ale ten co mam ja vybracie produkuje a zahrieva sa (mozno sposobene vysokymi teplotami co su teraz)Citace:
Původně odeslal MadCap
definuj co je to "zahrieva sa" ;) pretoze niekomu pride horuci disk ked ma 50 a to neni nic tragicke bez aktivneho chladenia u akehokolvek modelu v podstate a ano kazdy disk je jedinecny
presne jak vravis podla čidla okolo 50°C, ked som nan polozil ruku salalo z neho znacne teplo. Podla mna tento disk isto nepatri medzi najchladnejsie.
No musis si taky uvedomit jake jsou ted teploty venku, tzn. nesrovnavej dva disky v nestejnych podminkach.Citace:
Původně odeslal MadCap
Pro ilustraci - u me aktivne chlazene T7K250 narust o 4°C oproti "normalnimu" pocasi
podla skusenosti a testovania ma jednoducho podobnu hlucnost aj zahrievanie ako ine 2 platnove disky :)
inac teraz ten disk mam v sachte ktora je ofukovana 12cm vetrakom a teplota podla cidla nepresiahne 37°C nech ho akokolvek zatazujem, aktivne chladenie tomuto HDD zjavne pomaha, ani na dotyk nie je horuci.
Len tak medzi nami dvoma, aktivne chladenie pomaha kazdemu disku... A po pravde neviem ako by si ho chcel dlhodobo prevadzkovat na 50st, to by ti asi dlho nevydrzalCitace:
Původně odeslal mirkee