muzes prosim napsat kde ses docetl, ze zavadi FUP?
Printable View
:confused: to by me take dost zajimalo.. na fup jsem nikde nenarazil...
Agregace 1:50, to mě taky překvapilo, FUP tam snad nikde ale není. Rozhodně už to není zdaleka tak atraktivní nabídka, za rozumné peníze. Myslím, že ČRA to prostě nezvládá ;) a zákazníci se logicky poohlédnou po výhodnější konkurenci.
Osobně si myslím, že tarif s nižší agregací bude taky, třeba ve formě nějakého Premium+, nebo podobně, ale rozhodně za větší poplatek.
Stávající nabídka Premium má asi udržet ČRA v boji o zákazníka po zrychlení konkurence. Odliv stávajících zákazníků jim taky moc nepomůže. Uf, už abych byl od nich pryč....
A narazili jste na to, ze uz nova nabidka sluzeb explicitne neuvadi (ani to neni v podminkach v pdf), ze neni uplatnovano FUP ?
Zatim se FUP aplikuje na urovni agregace.
S ceskymi uzivateli internetu z rodu notorickych stahovacu to jinak nejde. Zadny velky poskytovatel nemuze u nas fungovat bez FUP.
V zahranici se resi FUP na ADSL - cenovou segregaci: mas velky prenos - musis mit vyssi tarif
FUP není u poskytovatele adsl Skynet, platím 800,- ping okolo 15ms a 100gb měsíčně už víc než rok a půl a žádný problém...
Skynet zrejme nema tolik tisic uzivatelu...
No to ze vsude na jejich webu zmizelo "Žádné limity přenesených dat" a "Žádné omezení rychlosti" nejspis neznamena nic dobreho, s agregaci 1:50 bych se nedivil kdyby zavedi nejakou formu limitu, protoze jak se zda, tak v nekterych lokalitach se projevuje tech 1:20 uz ted a nevim co by se stalo kdyby zavedli 1:50 bez omezeni jeste se zvysenou rychlosti... bud vylepsi kapacity, nebo zavedou limity, nebo to pojede jak s hnojem, jine moznosti nevidim.
aby to nedopadlo tak ze vsichni zase zacnou utikat zpet k telecomu na Internet Extreme... tak si to zaridil soused.. Mel 3Mbit od O2 (obycejny) a jde na nejnizsi stupen Extreme. O par kacek drazsi ale je to Unlimited....
Zda se to jenom me, ze stranky radiokomunikaci funguji pomalej, jako bylezeli nekde za humny ? Chci videt nove tarify >:].
Jinak mam premium 2MBit a az na to, jsem si 2 mesice vydupaval aby mi snizili synchro na 2048/512 kvuli vzdalenosti, tak je to ok. Tedka se zlepsil IMHO servis. Napoprve se mi ozvali po tydnu, ted i v nedeli :))
tarify jsou tyto:
. Varianta bez paušálu za telefon (doporučeno)SlužbaMěsíční cena v Kč bez DPH (s DPH) Premium ADSL 2048/512 kbit/s Voice 649,00 (772,31)Premium ADSL 4096/512 kbit/s Voice 849,00 (1 010,31)Premium ADSL až 10240/512 kbit/s Voice 1 399,00 (1 664,81)
B. Varianta, kde stále platíte paušál za telefon standardně 339,00 Kč (403,41 Kč s DPH) měsíčně
SlužbaMěsíční cena v Kč bez DPH (s DPH)Premium ADSL 2048/512 kbit/s 489,00 (581,91)Premium ADSL 4096/512 kbit/s 589,00 (700,91)Premium ADSL až 10240/512 kbit/s 1 189,00(1 414,91)
cekam kdy oficialne vyhlasi stanovisko ohledne FUP :( neco mi rika ze to nebude hezke..
a co ked mam bluetone premium 2006? tykaju sa ma tieto zmeny tiez alebo ma nemozu donutit prejst?
Ve smlouve o fupku nikde nic neni a pokud mi nekdo rekne, ze me prehodili na agregaci 1:50 tak je to na vypoved podle smlouvy ...
ja mam jine problemy.. vypoved mojeho poskytovatele uz bezi.. smlouvy pro CRA mam jeste z BREZNA 07 takze 1:20 no fup. Jenze je jeste nedostali, nebo je nemuzou najit :/ sdelili mi ze hlavni je datum na razitku posty a to je 29.3. tak uvidim co me provedou nebo ne...
prave ze ted radsi nepisou vubec nic... ani to byvale chvastani o opravdu neomezenem internetu bez skrytych omezenich.... jeste zrejme nemaji ofic. stanovisko.. spekulace jsou ale k nicemu. muzeme jen cekat
Prevzato z fora dsl.cz
Dobrý den,
dovolte mi se vyjádřit k Vámi zaslanému dotazu.
Dle registrace 90046434 využíváte u naší společnosti službu Premium ADSL 2048/512 kbit/s za 849,-Kč bez DPH. Je možné během května přejít na základě přechodové smlouvy právě na novou službu Premium ADSL 2007 4096/512 kbit/s s agregací 1:50 za cenu 849,-Kč bez DPH. Jedinou podmínkou je nový úvazek na 12 měsíců.
Podrobnosti o přechodu obdržíte s dubnovou fakturou. Automatické navýšení bohužel z právního hlediska není možný. Stále využíváte podmínek smlouvy, jež jste podepsal.
Děkuji a přeji příjemný den.
S pozdravem
Monika Rambousková
Oddělení péče o zákazníky
RADIOKOMUNIKACE a.s.
Ono jestli Čra natáhlo nově ca 10-20 tis klientů tak pokud mezi celkovými jejich klienty je alespoň 1000 debilnich stahovacu, kteri kazdy mesic stahuji 150GB tak to nezvladne zadny poskytovatel.
Mozna asi takto:
150GB/mesic = 5GB/den = 58kB/sekundu a ted jich je tisic tzn. 58MB/sekundu = 464Mbps. Takze jenom 1000 uzivatelu schramstne pro sebe pasmo skoro 1/2Gbps v kazdem okamziku.
Protoze to jsou vsude vinici FUPu
ze by treba nebyla nutnost FUPu ?
Ja taky nemam potrebu zneuzivat nezlitile, ale proc by to nekteri nedelali, ze
Jak je to o te potrefen huse ?
vinikem FUPu je taky to, ze ISP prodava to, co nema, a tim ze si poridis sluzbu s agregaci, tak souhlasis ze se o linku budes delit s ostatnima kteri ji vyuzivaji (maji na to pravo, klidne muzou sosat 24/7). To ze pozadujes neco za co sis nezaplatil (linku s agregaci mensi, nebo 1:1), je tvuj problem. Oni pocitaji s tim ze tam ta agregace je, ty mas stejnou sluzbu a prava jako oni a pocitat s tim taky musis, ze nevyuzivas linku jak bys mohl je tvoje vec a ostatni ti za to podekuji, pozadovat to same od ostatnich ale nemuzes.
tak to je srovnani prinejmensim divne, kdyby bylo zneuzivani nezletilych legalni a platilo se za to jako za jinou sluzbu (internet), tak mozna...
sosaci vs emailiste je nekonecny flamewar, nema cenu to resit.
Ale stejny problem je u jakehokoliv media dodavaneho velkemu poctu koncovych odberatelu. Proc se nikdo nerozciluje, ze nemuze odebirat naplno elektrinu, plyn, vodu, ac si zaplatili pausal - protoze je zpoplatnovan i jednotkovy odber. Koeficienty soucasnosti jsou vsude. (To by si napr. nemohl mit doma jistic 25A, ale jenom 1A. POkud by totiz vsichni zacali odebirat el. na maximum jistice, tak vyleti nejblizsi nadrazeny jistic - treba na sloupech.) - Proc se tak nedeje, protoze si kazdy moc dobre rozmysli plytvat necim za co platim. To u netu nekdy neni- nekdy si rikam bohuzel.
Ti co stahuji ke dvema TB/rok neporusuji zadny zakon ? A neplati za to ?
To neni sosaci vs. emailiste. Kdyz nekdo stahuje za mesic 20GB - OK. Ale 150GB - to je uz uchylka. Tak velky objem dat nema sanci vyuzit za tu dobu - 70% toho pak smaze, aniz by zjistil obsah.
Je to tak, kdyby nebyl zpoplatnovan jednotkovy odber, spotreba by taky stoupla, pokud nekdo plati za stazene GB, taky nejspis stahuje min. Myslenka ze kazdy bude vyuzivat jen to co potrebuje a vsichni se budou met dobre je pekna, v praxi ale moc nefunguje.
nekdo porusuje, nekdo treba ne, vetsinou za to neplati (pokud se bavime o porusovani zakonu), nekdo plati za obsah a stahuje legalne.
Jen pro predstavu, 150GB jsou 3-4 filmy v blu-ray kvalite, nebo 2 serie serialu v HD, to takovy problem vyuzit neni. Je to hodne dat, to byly ale xvidy v dobe dialupu taky.