Tato fosna je dobra mozno tak do 170 FSB, ak by si chcel ist vyssie tak si kup dosku, ktora dokaze zafixovat frekvenciu pci,ide... inak za tie prachy to nie je zla doska. s tym tbredom sa do nej akurat vojdes. :-)
Printable View
Tato fosna je dobra mozno tak do 170 FSB, ak by si chcel ist vyssie tak si kup dosku, ktora dokaze zafixovat frekvenciu pci,ide... inak za tie prachy to nie je zla doska. s tym tbredom sa do nej akurat vojdes. :-)
...jak si na to prisiel u mna pri FSB=188MHz NO PROBLEM!!!!Citace:
Původně odeslal stanley
Marcelino:...za tie prachy je MSI745 Ultra super doska, ja som uvazoval o upgrade na SiS746Fx (hlavne kvoli USB2.0), ale som sa docital, ze ma zatial problemy hlavne doladenie biosu - napr. slaba priepustnost pameti - v Sandre2003 do 1900MB-to sa tyka ASUSu ASRock s 746FX
...tiez mi neni jasne ktore dosky s 746FX umoznuju zmenu multiplikatora, na jednej stranke pisu tak na inej zase inak, achjo :evil:
...tak zatial pockam na MSi745 Ultra nez sa to objasni
:!:
hmm... you are lucky man!!! ;D dnes mi prisla nova pamat takze idem vyskusat ako vysoku dostanem FSB. 188? preco nie...Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
to iGor: mas nejako modifikovany pasiv na chipsete alebo bezis s tym originalnym? pri 166 sa mi to uz celkom zacina hriat, nerad by som bol aby mi vyletela doska hore kominom. :?
Este k tym skrytym nastaveniam v biose. Nieco sa da identifikovat a nieco nie. Par veci mi tam ostalo takych na ktore som uz nenasiel odpoved. ??? Bios je celkom dobre popisany na strankach:
http://www.rojakpot.com/bog.aspx
http://www.pcguide.com/ref/mbsys/bios/set/index.htm
Ak niekto zozenie info na tie veci pri nastaveniach pamati tak sem s tym.
...ten pasiv na chipsete som odlepil - drzi na dvoch obojstranych lepiacich paskach, predpokladam, ze teplovodivych - nasledne som ho vylapoval, lebo bol krivy jak svina a potom som ho tam naspet vratil - chipset som natrel tenkou vrstvou teplovodivej pasty, do 4 rohov som dal kvapku sekundoveho lepidla a pritlacil :wink:Citace:
Původně odeslal stanley
...no a nakoniec som este na chladic chipsetu pridal luftak 40x40 ktory je cca. 5mm nad tym pasivom
Uz mi to je jasne preco sa nedostanem vyssie ako na 180. Cez vikend by som sa s tym trosku pohral a urobil by som si aj vcore mod.
...kamos skusal menit nastavenia pameti v hidden settings a to kazde druhe nastavenie umoznuje trojvolbu AUTO-NORMAL-FAST, pokial mal FSB okolo 180MHz a najtvrdie casovanie pameti, tak mu pamete robili problemy, tak v tych nastaveniach zadal namiesto AUTO volbu NORMAL (podla vsetkeho pri najtvrsom casovani sa tieto volby automaticky nastavili na FAST) a udajne sa mu teraz PC sprava uplne stabilne :wink:Citace:
Původně odeslal stanley
...ten pasiv na chipsete sa da celkom lahko odstranit - staci s nim krutit napravo-nalavo atd ide do trochu tazsie ale ide, najlepsie, ked budes mat pred tym pustene PC a ten pasiv s tou paskou sa zahreje a trochu povoli :wink:Citace:
Původně odeslal stanley
Jas skor planujem, ze tam dam uplne iny maly hlinikovy lahulinky pasiv aby ho tam ten sekundak udrzal. nakolko preferujem ticho v bedni tak sa budem musiet zaobist bez vetraku - neznasam hluk.
...tak to tam radsej daj vecsi hlinikovy pasiv ;DCitace:
Původně odeslal stanley
jo jo presne,preto mam setky vetraky na 5V resp. 7V a na Radeone PASIV 8-) (akurat mi zabera 2 PCI sloty ;D )Citace:
Původně odeslal stanley
u mna pri FSB=188MHz NO PROBLEM!!!!
By me zajimalo jak jsi to dokazal me pri 166MHz tuhne PC a pametma to neni. Ze by CPU. Mozna by pomohlo zmensit nasobitel a pak az zvecit
a mas palomino alebo t-breda? ak palomino,musis si ho odblokovat/nasobic - a znizit ho, samozrejme pridaj trochu stavy procesoru ;DCitace:
Původně odeslal Barracuda
Napeti jsem pridal. S tim problem neni. A mam T-breda ;D
Ozaj taky maly detail, neviem ci budete vediet na neho odpovedat, ale napr. ked si dam info o pamatiach v sandre vypise mi, ze 1-way, ale ako dobre viem, tak via ma moznost zapnut 4-way, neviete, kde sa to zapina? Ci uz nejaky softik, alebo nejake nastavenie v biose... Dik moc
2Barracuda:Citace:
...a kedy sa vyrabali T-bredy XP1600+ revizie B0 ??? ???
Answer: NEWER :!:
...tak si skus kupit T-bred B0, upravit chladenie chipsetu, urobit VCore mod a hotovo, ak je toho na Teba vela tak :arrow: SMOLA :!:
Ako vies, ze to nie je pamatami? Kamos ma 1600+ a jemu to slape ako vino 166x10. Musis ist v synchronnom rezime - pamat vs FSB.Citace:
...a kedy sa vyrabali T-bredy XP1600+ revizie B0 ??? ???
Answer: NEWER :!:
Nevyrabeli se ale to neznamena ze by mi nemohl jet na FSB vyssi nez 166MHZ. ( Myslim ale nejsem si tim jisty. Podarilo se to nekomu )
Pamet jede sinchrone 1 ku 1
Na tvoju otazku najdes odpoved niekde na fore v SiS cipovych sadach, skus pohladat. A ked hovorim, ze 1600+ ide na FSB 166 a vyssie tak to plati.Citace:
2 Barracuda: igor ti polozil dobru otazku. mas ho odblokovany? ak je to Palomino tak je to nevyhnutne.
...no suhlas so Stanleym - kedze mas bud Palomino alebo T-bred A0 (predpokladam skor to Palomino) tak musis odomknut multiplikator - a so znizenym multiplikatorm zvysovat FSB na Tvojich ziadanych 166MHzCitace:
...mas info o CPU na jadre, alebo v ciernom obdlzniku - podla toho sa dozvies ci je to Palomino alebo ten T-bred A0 ???
...ja osobne som mal problem s vysokym taktom PCI a AGP pri FSB 160-165MHz, ked som sa dostol cez 166MHz tak pohoda, lebo sa zmenili delitele pre PCI a AGP :wink:
2 Igor: U mna taky - tak. :-)
Inak uz som zohnal krasny pasiv z pentia 166 - ani maly ani velky. bude tak akurat na chipset. kamos mi hovoril, ze kdesi predavaju tie teplovodive nalepky, ktorymi sa prilepi pasiv na chipset. predpokladam,ze original pasiv je prilepeny takou srandou a je to skor teplo-resistentne ako teplo-vodive. :-( takze, idem na to osvedcene - Ag pasta + sekundak.
...uz som to tu pisal ten pasiv je prilepeny tou obojstrane teplovodivou lepiacou paskou - navyse su tam dve vrstvy, ked som to odstranil, vylapoval pasiv a dal tam silikonovu pastu + 4 kvapky sekundaku, tak sa teplota toho pasivu evidentne zvysila a o to mi islo ;D samozrejme som tam zase pridal 40x40 Sunon ventilator :wink:Citace:
Původně odeslal stanley
...niekde som cital, ze sa da kupit (tusim v tntrade) teplovodive lepidlo ale urcite bude dost drahe ???
To teplovodive lepidlo sa pokusam zohnat uz pekne dlho. Je to dvojzlozkove lepidlo a je nechutne drahe. Kvoli tej troche na chipset sa mi to neoplati kupovat. V piatok mi kamos donesie este jeden maly pasiv z K6-2 a idem na to. Akosi sa mi stale nedostava casu na taketo zabavky. :?
...mne sa zase nechce rozoberat moj novy 350W zdroj aby som stisil ten luftak, ale snad sa konecne dneska do toho pustim :wink: mozno ???Citace:
Původně odeslal stanley