Ten je peknej mne se libi, asi si poridim takovy taky :-). Ta fotka s mlynem je taky dobra. Docela mi by mě zajímalo odkud si fotil toho člověka na skále, ty taky horolezčíš ? :-)Citace:
Původně odeslal basik
Printable View
Ten je peknej mne se libi, asi si poridim takovy taky :-). Ta fotka s mlynem je taky dobra. Docela mi by mě zajímalo odkud si fotil toho člověka na skále, ty taky horolezčíš ? :-)Citace:
Původně odeslal basik
ceskej raj a jedna z mnoha "masovejch" turistickejch vyhlidek na tech piskovcovejch skalach :) ...
Jejda, to je zase fotek, prosim davkujte to na nas trochu :)
1) hezka jen trochu vetsi kontrast a barvicky, ale ta kompozice je dost nezajimava, tedy kazdopadne orez z vrchu, zespoda malinko a dat do sirokouhleho ramecku, treba.
2) bezvadne tema, supr barvy, proste technicky dobra, ale kompozicne se mi to zda zbytecne suche, tady na tech balicich se klasicky vzdycky tremnuje kompozice, takze tady bych si kazdopadne trochu pohral.
3) pekne, ale mlyn je skoro uprostred, takze bych malinko rizl z prava, jinak pekna fotka, ten odraz i chatka hezke.
4) bezvadne, nemam skoro co vytykat, snad jen pro dokonalost, trochu zvysit saturaci, pripadne popotahnout levels.
5) kompozicne o nicem a navic se tam ta lodka ztraci, mala kresba.
6) tohle je taky dost divny, vzal bych to na sirku priste, pripadne tedka oriznout, tak na 3:4 uplne zvrchu, ale tim ztratis dost Mpx, zbytecne, navic by byla hezka i trochu sirokoformatova, takze i to uz bohuzel nedocilis.
Ale celkove pekne fotky, jen to nekde chce trochu predem promyslet a lepe dotahnout do konce.
mne se na ty posledni libi ze tam je takova "masa" vody :D pusobi to na me uklidnujicne ... a je to foceny stejne jako ten mlyn z pohybujici se lodi takze s tim mym extrerychlym fotakem sem rad aspon za to :) ... a ani jedna fotka neni postprocessed, coz je mozna skoda, ale na to ja nehraju :)
To ze nehrajes na postprocessing, si nemuzes dovolit ani u DSLR, kde by jsi si o i dovolit teoreticky mohl, proste to je to same jako kdyz vyvolavas bezny film, tak proste delas postprocessing.Citace:
Původně odeslal basik
tak rekneme photoshoping :) fototeoretik zrovna nejsem
ono fotky z DSLR je nutne minimalne doostrovat ked uz nic ine :) ale to +- z kazdeho fotaku kym to clovek nevypece v menu, co je ale zase jasna kravina :) (aj ked niektore znacky/modely na to hraju, ake su "crisp" a "per pixel detail" ked doostruju neskutocne moc ;) )
Jeste takova, otazecka kdy byvali ty otepy s slamou, abych to neprosvihl :) Ja vubec netusim, kdy se tohle tak muze "sklizet".
Mnoo to bude asi v prubeu prazdnin(červenec, srpen), kdyz vsude jezdej kombajny ;-) Doufam ze nekecam :-))Citace:
Původně odeslal Skodik
jj bylo to nekdy v pulce prazdnin +-
+ pridavam nejaky fotky cloveka :D
http://basik.wz.cz/kc_hippie.jpg
http://basik.wz.cz/kc_smoke.jpg
+
a jeste sem na disku nasel jedny pekny mraky ... spis nez pekna fotka proste pekny mraky
http://basik.wz.cz/mraky.jpg
Hmmm! Ten prvni clovek, to je moc pekne, dobrej vyraz. 2. o nicem. A posledni mracky to je hodne pekne, trosku pada horizont jinak prima, kranse je tam videt ta hloubka, me se to hodne libi.
prvni je naprosto super. ja bych asi snesl tmavsi nebe ale to bude spis jen muj problem.
druha me nijak neoslovila... tam je asi spis dulezite vedet souvislosti kolem vzniku fotky...
treti je takova normalni pohodovka. nic dramatickeho, ale pekne cvaknute.
U te prvni se bych taky radsi tmavsi pozadi, neni to jen tvuj nazor tominku ;) takze klid :)
EDITED:
2Camillek: no vidis :D Ale je fakt, ze s tominkem mame hodne casto podobny ci snad stejny nazor a casto se i citujeme. Coz me vubec jako nevadi, naopak je to i celkem pekne ;)
A konecne se jednou shoduju. Souhlasim se Skodikem i Tominkem :)
Heh tak to ja to vidím uplně jinak :-)
1 pro mne o nic moc a ještě k tomu otřesný barvy - to zelenomodrý nebe mne bije do očí. Navíc pohled zepsodu do nosních dírek a kouká ven z fotky.
Ta 2 mi naopak právě příjde zajímavá ale ne moc dobře vyfocená ;-) Volil bych ořez na druhou stranu - po směru kouře. Trošku jiná kompo a možná převod do BW.
Mrak hodnotit nebudu.
Prosím vás pridávajte fotky z wz.cz do témy aj ako prílohu. Ďakujem.
Ten prvni clovek je opravdu pekna fotka, ma supr brejle :-). Ten druhy me moc nezaujalo. Treti je pekna, ja jsem na takove fotky stizenej, hrozne se mi libi jakekoliv nebe :-).
Nazor na okraj: theedge, skodik a dalsi fotografove :-) jestli vam nevadi kdyz vas tak nazvu :-) mate hodne okoukane nektere fotky, ktere jsou vcelku neobvykle, proto mate na nektere fotky nazor jiny. Ja kdyz jsem ukazoval jednu fotku spoluzakum, tak se jim hodne libila a tady uspech nemela, protoze je kazdej zvyklej na fotky tohoto tipu, alespon mi to tak prijde..
no zrejme to tak bude ... mne se ta fotka vylozene libi, je to takovej v podstate nepovedenej pokus o zachyceni koure ze keryho vylezlo neco pro me opravdu dobryho ...Citace:
Původně odeslal tominek
k svetlymu pozadi na prvni fotce ... rikal sem si ze bych pridal neco zajimavejsiho v PS ale 1) sem linej 2) viz muj postoj k upravam fotek
mracku muzu dodat vic pac ten den se zrovna urodilo vcelku dost podobnejch fotek :D
EDIT: tady je galerie z cely serie
vubec se nedivim;)Citace:
Původně odeslal theedge
ty jsi co se tyce nekde uplne jinde nez vetsina ostatnich lidi tady.;)
Mensi reakce, no v prve rade, nejsem takovej fotograf jak pises, furt jsem jeste 0,0001, ale nazvat me tak muzes no :lol: Ale k veci, samozrejme laicke verejnosti se bude libit zhruba tak o 40 procent vice fotek jak lidem tady, protoze si nevsimaji detailu a fotku berou pouze pocitove. Coz je v poradku, ale prave ta sila pocitove vjemu je ovlivnena temi detaily. Jinak samozrejme kazdy ma oblibene nejake zanry a ty foti, ja treba architekturu a prirodu, tedy posledni dobou jsem daval hodne te architektury, tak verim, ze uz vas to muze trochu nudit, ackoliv naposledy jsem dal treba Karlstejn a ne uz Pariz a napriste slibuju neco jineho nez architekturu ;) Ale neni to tak, ze jsou to fotky toho tipu, proste jsou to fotky, ktere jsou trochu jine nez fotka rodinky z dovolene, v tom to imho je.Citace:
Původně odeslal bless
tak dalsi foto vdecnyho objektu :)
http://suicide.humlak.cz/basik/gal/d...6/hpim6516.jpg
Je tam hroneho mista nad hlavou, foceno z podhledu, ano muze to byt zamer, ale tady je k nicemu imho. Cele tak nejak vytrzene z kontextu, tam na te fotce predtim sedely ty bryle a styl obleceni, tady ne... proste asi nevim, co jsi tim chtel rici. Dale technicke zpracovani, vybledle barvy apod.. to je spatny.
Ta první je zajímavá, jen to nebe... Pro zajímavost jsem zkusil nebe trošku upravit (doufám, že ti to nevadí), ale něco tím ta fotka podle mě ztrácí...Citace:
Původně odeslal basik
Tiež mi to vôbec nesedí, vo väčšine vecí musím súhlasiť.Citace:
Původně odeslal Skodik
Jen zvláštní týpek ti dobrou fotku neudělá.
http://digi.zive.cz/h/fotoskola/AR.asp?ARI=4
http://www.fotoroman.cz/techniques2/photo_tips.htm