Vzdyt jsme se domlouvali,rikal jsi ze ted nemuzes...Ja bych se kazdopadne ale stavil...Kdyztak vic zase pres ICQ :)Citace:
Původně odeslal J.Wade
Printable View
Vzdyt jsme se domlouvali,rikal jsi ze ted nemuzes...Ja bych se kazdopadne ale stavil...Kdyztak vic zase pres ICQ :)Citace:
Původně odeslal J.Wade
Mel jsem podobny problem.
Rozebral jsem komplet pc, desku dal do krabice a asi mesic to lezelo.
Pak jsem to dal zase do casu s jinym cpu a ani post. Zkousel jsem 3 ruzny cpucka. Prvne Duron 800, pak nejaky mobilni.
Jedina moznost byla flash biosu, coz jsem udelal a take mi to pomohlo.
Nechapu jak se mohlo stat, ze se bios pokazil.
No v mem pripade BIOS asi poskozeny neni,ale spis tahle verze neumi prave mobilni XP-M.Staci kdyz si od nekoho vypujcim obyc Athlon,zkusim desku,placnu tam new BIOS a vse pujde snad tak jak ma...Citace:
Původně odeslal BRUCEF
Ještě úplná hloupost. Tahle deska má i P4 konektor. Nezapoměl si ho připojit?Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
To si uz snad delas srandu :) Bylo by trochu divny umet slozit cely PC a nepripojit dulezity kabel...V tom problem nebude,nejspis fakt vidim ten BIOS.Citace:
Původně odeslal flash
EDIT:Navic jsem uz fakt vyzkousel co se dalo...Ted jen zkusit nekde CPU a desku(s jinym CPU) a tam se uvidi.
No nektere desky jedou i bez pripojeni toho P4 konektoru, jine vubec nenajedou.
A zapomenout zapojit...starsi zdroj ho nemusi mit.
Já ho teda mám pro jistotu zapojen vždy (P4 konektor). Jinak používám originální BIOS a ke spokojenosti. Jinak u procesorů Athlon XP-M si musíš dát pozor, deska ho myslím korektně nerozpozná a musíš ručně nastavit napájení CPU.
No neco podobneho jsem uz o tom cetl...Je ale zvlastni ze tahle slusna deska by ho nerozpoznala.Jinak to rucni nastaveni napajeni se dela jak?Myslim ze to bylo na nekterych strankach,ale nepamatuji si uz kde :(Citace:
Původně odeslal varan
EDIT: Jak jsi to resil ty?Tobe slo vse OK nebo jsi musel taky rucne nastavit napeti - mas stejnou desku jako ja (akorat trosicku vylepsenou)
Ručně nastavit jsem myslel nastavit napětí přímo v BIOSu. Jinak používám poslední BIOS D2.0L, který je uváděný na stránkách výrobce z 6.8. 2004.
Jo a ještě si matně vzpomínám, že jsem musel nastavovat také ručně násobič a frekvenci FSB. Procesor XP-M 2600+ má odemknutý násobič a mají to snad i ostatní XP-M procesory, což je dobře :)). Deska myslím měla snahu buď automaticky nastavit maximální násobič při jmenovité hodnotě FSB, což vedlo k nastavení vysoké koncové frekvenci, kterou už procesor nezvládal, nebo opačný případ, kdy byl násobič nastaven dobře, jenom FSB byla nastavena na minimální hodnotu a tak byl procesor detekován jako nižsí než 2600+. Říkam, už je to nějaký pátek, tak už si přesně nepamatuji. V té době jsem laboroval s tímto procesorem a potom s klasickým Bartonem 2500+, který měl však uzamčený násobič. Navíc nešel moc dobře taktit, tak jsem ho prodal a nechal si XP-M. Vím, že jedním z řešení bylo nastavení rozsahu FSB jumprem přímo na desce. Tím se mohlo omezit buď nastavení maximální nebo naopak minimální frekvence CPU. Jinak teď jsem našel hezký článek od Eaglea, který mě byl kdysy inspirací k nákupu XP-Mka a možná tam najdeš i odpověď na tvůj problém viz. http://www.svethardware.cz/art_doc-7...B0027E7C5.html .Zdar.
jj,XP-M maji odemknuty nasobic...Ja bych to v BIOSU vse natvrdo taky nastavil,kdybych se tam moh aspon dostat.Me to totiz vubec nenabehne (BIOS tam je 1.4 OC),ale stahnul jsem uz 2.0,tak bych ho tam mel prdnout az sezenu nejaky jiny CPU(pak to treba pobezi).Citace:
Původně odeslal varan
Jinak tu zmenu FSB pres jumper jsem taky uz zkousel a nikam to bohuzel nevedlo.
Jo a ten clanek jsem cet uz nekolikrat,ale na nic jsem zatim moc neprisel...
Bude to asi jediná možnost, rozběhnout to na jiný procák, přeflešovat BIOS a potom tam dát zpět XP-Mko. Zdar.
Nemuzu si pomoct, ale podle me resis problem spatnou cestou.
Jak muzes napsat, ze bios nepodporuje CPu, kdyz na tom Viper behal predtim nez je prodal tobe?
To uz snad musel mit naflashovany on, pokud mu to jelo.
Takze se budu opakovat, bud nastal problem a je treba v haji deska( nejak pri montazi) a nebo se ti smazal a spatne nacetl bios.
on ma ten samy typ desky ... ale desku jsem prodal jinemu kupci ;) takze tam muze mit stary bios ;)
No konecne je to uvedeno na pravou miru.
Prece jen by jsi se mel lepe vyjadrovat. Ja to z takoveho popisu fakt nepochopil.
Jasny,ale staci aby sis cely "dred" precet hezky od zacatku a uvidis ze je to tam polopaticky popsano od koho co je,atd... ;)Citace:
Původně odeslal BRUCEF