Přesně tak, roztočí se občas jenom při nějaký složitější věci...Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
Printable View
Přesně tak, roztočí se občas jenom při nějaký složitější věci...Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
v prvnim postu mas jao mozneho kandidata uvedeno fsc a1655g ...
ja mam a1650g, nekoukal jsem sice jakej je v techto modelech presnej rozdil, ale par poznatku ...
cpu, neni problem. vic hreje nez pm, scalovani freq funguje ok
ram 512mb, takovy idealni minimum pro soucasnost
vga ... na to pozor, pokud gpu nema dedikovanou videopamet jeto 200 a ne 300!!! ktera je temer dvakrat rychlejsi a to uz je dost znat ... ja mam tedy 200 ale pokud nepotrebujes hrat v pohode
hdd, tady taky pozor, napriklad na alza.cz je uvedeno u tohoto typu notebooku rychlost 5400rpm, jake bylo vsak moje rozcarovani, kdyz jsem zjistil ze je tam 4200rpm...rikal jsem si ze jim to omlatim o hlavu, ale pokud se kouknes do sheetu na fj homepagy, neni tam takticky uvedena rychlost disku :) bohuzel jsem na alza nekupoval ale jindekde rychlost uvedena nebyla, takze pesek :)
displej ... crystalview je v poho, dokud neni blbe postavenej svetelnej zdroj vuci displeji, s tim jsem ovsem pocital. odezva se da, homogenita podsviceni lcd taky ok. problem muze byt s uhly viditelnosti-zadna slava, ale taky zadnej ekl, da se s tim normalne zit
ntb ma par zajimavejch ficur
jedna vec me na 1650 docela dostala. v predu dole jsou informacni led. po zapnuti se mi libilo jak jsou pekne modry, a ze to kluci v nemecku pekne poresili. ovsem ted je pul jedny a diudky svitej fest a dost rusej.
vydrz na baterie nemam otestovano, ale videl bych to pri standardni praci, se snizenym jasem lcd na min, mimochodem je vse videt naprosto ok :), pres ty dve hodky da ...
ps dvdrw je tam nez, pameti hyundai jedouci na 333mhz ddr a disk samozrejme fj :)
dotazy? :))
Dik za obsahlou odpoved.. 1655 bude asi jen trochu modernizovany a udavaji u nej nizsi vahu.
Jinak jsem se rozhodl jeste nic nekupovat (stejne za chvili skola konci) a radeji posetrit na neco lepsiho, nez delat kompromisy.
ja ti doporucim Computer 8/06 s testom 14tich notasov do 30k ;) je tam aj 1655g btw :D
Určite by som šiel do HP alebo IBM kvôli lepšej kvalite a servisu, a keď sa dá, tak do Pentium M, lebo Celeron nie je to pravé orechové. Keď nie sú bubáky na Pentium, tak by som určite zvážil procesor od AMD.
Tak mne taky čeká nákup levného notebooku.
Nepotřebuju aby měl nějakou pevnost. Protože má nahradit desktopa. Jedu totiž do Dánska a tam bude ležet na stole. Jeho určení je hlavně na programování v .NET a Eclipse => Hned jak ho koupim mu zvětšim ramku na 1GB. Muj limit je 20000- 25000 včetně ty ramky.
Mojim favorimtem je FS V2085
Bohužel už se blíží ke smrtelnému limitu. Nevíte proto jestli se dá sehnat bez OS? Dál mě zajímá jaká je podporoa FSC v zahraničí.
Jako druhýho kandidáta mam ACER 3024LMi U toho mě taky zjímá podpora v zahraníčí. Někde jsem tu četl, že jí má dobrou, ale máte někdo konkrétní zkušenost?
Na programovani bych doporucoval spis ten widescreen. Oproti XGA je to celkem znat.
Omlouvám se, že jestě jendou otravuju. Ale teď opravdu nevim co upřednostnit.
FS V2085
+ výdrž 5h (haha)
+ čtečka pamětových karet
+ Fireware,S-VIdeo out, S/PDIF-out
+ Pro mne sympatičtější značka
* pevný disk 60 S-ATA
ACER As 1652WLMi
+ Plnohodnotná grafická karta X300 64MB
* pevný disk 80 ATA100
* výdrž 3,5 (hahaha)
Dálší parametry jsou skoro totožné.
Zajímá mě, jestli má grafická karta nějakej vliv ve PhotoShopu, Corelu apod.
Hry nehraju, ale může se vyskytnout potřeba (hondě nepravděpodobné) naprogramovat něco v DirectX.
1)Tak ja mam sice Prestigio,ale mereno uplne na prazdno da 4:23h...5 to FS neda...ale i 4 parada,ne?Citace:
Původně odeslal Camillek
2)Acer ma obsazene oba pametove sloty...SUXX.
3)Nerekl bych,ze X300 je nejaky zazrak...
4)Acer nema S-video...
5)Wide newide...ja sel spis po rozliseni a jsem spokojenej.
6)Acer mi neni molto simpatico...
A pokud jde o lepsi grafiku.Rekl bych,ze okolo 25k se uz da sehnat neco s lepsi grafikou...
Nevis da se jeste nekde sehnat Nobile 157 ? Dival jsem se vsude mozne a vsade "prodej ukoncen" :(
Podobny Nobile 1510 ma mensi rozliseni, horsi grafiku :(
Sehnat se neda (navic teda u 157cky je otresna DVD vypalka, kamos to bude muset reklamovat, vymena se provadi vymenou celeho notebooka :-| takze co misto toho), nahradou je Prestigio 1530, kde je ale vyrobce sasi jiny a obavam se, ze nebude tak kvalitni :-/
Obavam se,ze se uz novy sehnat neda :-(
Ja jsem zatim s vypalkou spokojen,testoval jsem ji v CDSpeed a ve vypalovani byla dokonce o chlup lepsi nez NEC4550,ve cteni ale ztracela o neco vice.(Verbatim DVD+R,paleno 4*)...kazdopadne uvidime,jak media budou citelna treba za rok :-)
Ja bych si klidne book nechal vymenit...dostal bych hooodne penez a za to bych sehnal i od lepsich znacek solidni stroj.
Tak ta 1530 s celeronem nevypada zle ( zde ), kdyz se dodava ten samy model i s mobilnim pentiem, tak bych ho mohl v budoucnu vymenit,ze? Mate nekdo konrektni zkusenosti s 1530?
Tak to mas zrovna lepsi mechaniku, davaly se tusim dva druhy - Aopen (ta lepsi) a pak QSI, kterou kamos zrovna ma. Pritom ja jsem s QSI v predchozim notebooku nemel jediny problem, ale je fakt ze to bylo jen combo, ne DVD vypalka :(Citace:
Původně odeslal Mikeee
Mozna budu mit nejake postrehy s 1530, pokud ji vymeni za 157ku, ale spis to vypada na vymenu za nejaky "znackovejsi" notebook...
To jsem zapomnel uvest...mam QSI (coz je podstatna informace)...ta AOPEN neni mylsim DL (zatim jsem nepouzil :-) )...na kolejich mam notebook hned u hlavy u postele...takze drive trosku vetrak vadil...asi bych menil za znackovejsi book,ale je fakt ze ten vetrak je jediny minus,jinak super...a to jsem to mel rozdelane a mazal jsem to Arctic Cooling pastou a vubec zadna zmena :-(Citace:
Původně odeslal MV
co myslite??kerej je lepsi,????
HPcko
http://www.alzasoft.cz/hp-compaq-nx6...ps2-d58748.htm
Acer
http://www.alzasoft.cz/acer-aspire-9...-ho-d61961.htm
nebo znate este nejakej lepsi do tech triciti???
nejradsi bych asi to HPcko...
Zalezi , na co to chces..jestli na stul nebo na cesty .. Ten acer je totiz hodne tezky a ma malou vydrz...
no..je to do skoly proste...pres tejden ve skole a o vikendu doma....a obcas treba nekam pryc....
ale radsi bych neco lehkyho no.... :)
ale o tyhle parametry jako je velikost a vaha mi moc nejde....spis vykon, vydrz, zpracovani.....kvalita...
Zpracovanie, kvalita? Tak na Acer zabudni! :)
takze HP jo???Citace:
Původně odeslal e1
ok..tak nejspis po tom co sem si tady precetl asi pudu do toho hpcka no.... :)
Pak se pochlub s tichosti/hlucnosti a vydrzi ;)
Vcera jsem koupil FSC A1650G a zatím jsem nadšen :-)
Ja verím iba dvom značkám. IBM/Lenovo Thinkpad a HP. Tu je možné čakať slušné spracovanie aj pri low-endoch.Citace:
Původně odeslal Miiisa
Tak zkusim obnovit tento thread..
Mam v planu v zari koupit nejaky notebook.
Situace je takova, ze muzu koupit z velkoobchodu bez dph, takze prichazi v uvahu drazsi kousky nez poprve.
Chci neco s Intel Core Solo/Duo, 512-1GB ram, disk min 60GB, dvdrw, wifi, tvout a baterka ~3h a vice pri nenarocne praci. Displej urcite aspon 1280x800. Cim mensi/lehci, tim lepsi...
Zatim mam vyhlednute tyto dva kandidaty, ktere se mi libi cenou a vybavou:
FSC AmiloPro V3205 (12" tft wxga, core duo, 1.8kg)
http://www.linuxsoft.cz/shop/?produkt=78225
FSC AmiloPro V3505 (15,4" tft wxga, core duo, 1GB ram, 2.7kg)
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Sho...e=F&PrmaId=195
Chtel bych tedy neco v tehle cenove kategorii..grafika, ctecky karet, fw atd neni dulezite. System v cene potesi.
Jeste se mi libi HP nx7400 s Core Solo, ale nema tvout :confused: ale mozna bych to prezil :)
http://www.linuxsoft.cz/shop/?produkt=78028
Co rikate na tyhle booky? Jsou to vsechno docela novinky, takze na netu jsem moc zkusenosti nenasel.
amilo som mal v "nonpro" verzii a pekne, rovnako ockavam ze nx7400 bude kvalitna hracka, vyber je v tomto pripade otazka priority velkosti/parametrov :) mrkni na 14" wxga modely ;) su vyrazne mesnie ako 15,4"