Mám teď fungl nový ACER TravelMate - za 13,5k, no nekupte to...
Akorát se mi zdá, že reálná výdrž jedna hodina při plné zátěži je trochu málo oproti výrobcem proklamovaným 2 hodinám... :(
Je to normální? Dá se to zlepšit?
Printable View
Mám teď fungl nový ACER TravelMate - za 13,5k, no nekupte to...
Akorát se mi zdá, že reálná výdrž jedna hodina při plné zátěži je trochu málo oproti výrobcem proklamovaným 2 hodinám... :(
Je to normální? Dá se to zlepšit?
Nastavit nizsi frekvenci cpu (jestli to jde, ale u tak levnyho notasu pochybuju), stahnout jas displaye, vypnout vsechno zbytecny co by mohlo zatezovat cpu, koupit baterku s vyssi kapacitou :)
super lacne acer notasy mavaju polovicnu baterku (poznas to podla toho ze je lachka, ma len 3 clanky vacsinou) a "plna zataz" je podla teba co? ziadny vyrobca neudava vydrz pri 100% cpu load, vzdy sa jedna o setrivy mod ale ocakavam beznu 1h40m pri setrivej praci na tej odrbanej baterke
Obavam se, že Celeron M 1,5GHz nebude mít regulaci frekvence - do Intelů nedělám, tek to nemám nastudované, ale něco takového jsem slyšel...
Plná zátěž myslím zrušení vypínání displeje a disků, jas na max, zastrčenou WiFinu a podobně - jak uspořit různými šetřícími posyupy vím, šlo mi jen o tu výdrž jako takovou... Ta poloviční baterka je dobrý tip... Thx.
To je normalna vlastnost Li-Ion a vyplyva z priebehu nabijania. Najprv sa nabija konstantnym prudom - vtedy to ide rychlo. Na konci sa to potom nabija konstantnym napatim a to uz ide pomaly. Vymyslene je to celkom rozumne - nabijacka vie nabit bateriu lubovolnej kapacity (akurat to trva rozny cas) a bateria sa nemoze na konci prebijat.Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Inak mnohe mobily ukazuju pri nabijani 100% ked sa skonci prva faza - a ked sa to tam este par hodin necha, nabije sa to poriadne a vydrzi to dlhsie.
hmm,ted jsem si udelal home made bateru pro moji Armadu 1130T z jine notasove batery.Jenze,puvodne tam byly obyc akumulatory.Otazka je,jestli si ten notas prebere ze to je LI-on nebo buchne.Nevite neco vice o tomto NB co se tyce batery?Kdyz jsem si s tim dal praci,kuchnul batery,prendal baterky a zadelal.
Dekuji predem
Tento notebook mam - bateria je NiMH! A neviem o tom, ze by podporoval Li-Ion => takze to tam ani nedavaj, lebo to zle dopadne.
me na mem T40 posledni dobou rapidne klesa kapacita baterie . vydrz cca 2h pri brouzdani netem + mp3 . je to znamka toho ze se mam co nevidet chystat na new baterii ? nebo se da predpokladat , ze se to uz dal zhorsovat nebude ?
btw: byl jsem zvykly mit notas stale v siti , takze je mozne , ze jsem tim baterii zranoval na tolik , ze je na tom ted tak jak je ?
Li-Ion baterky chemicky starnu, tj. nie je mozne ich mat bez zhorsenia vydrze dlhu dobu aj keby si sa k nim choval sebe lepsie alebo ich vobec nepouzival a podobne ... btw pomocot by ti mohol "format" tj. rozcyklovat baterku (vybit do uplneho vypnutia pri vypnutych warningoch, dlho dlho nabijat vo vypnutom stave a tak cca 2x dokola)
dobra zkusim to . diky
tiez mam acer travelmate na zaciatku vydrzala baterka zhruba 1.5 hod teraz za posledny mesiac mi to padlo na 10 minut. ten notas nemam ani rok a v zastrcke ho mam skoro stale a ece ktomu bol aj casto zapnuty. no tak ta baterka to asi nezvladla :( dokonca stranda je ze ked odpojim zo siete ukazuje nejakych 50minut pomaly normalne po minute klesne na 49 atd az na nejakych 45 a zrazu mi napise ze uz koncim...