teď mě tak napadlo - když (čistě teoreticky) fotíš dav lidí, např. demonstraci, a tu fotku děláš pro nějakej časopis (např.), asi tam nejde získat od všech souhlas... :) a pro určitý komerční účel to je...
Printable View
teď mě tak napadlo - když (čistě teoreticky) fotíš dav lidí, např. demonstraci, a tu fotku děláš pro nějakej časopis (např.), asi tam nejde získat od všech souhlas... :) a pro určitý komerční účel to je...
Ten súhlas ani mať nemusíš. Logicky: keď je vonku demonštrácia, tak predpokladám že ľudia idú demonštrovať na verejnosť preto, aby sa zviditelnili, takže by bolo asi nelogické aby sa nenechali fotiť. ;)Citace:
Původně odeslal Honny
Z právného hľadiska to je difinované zase tak nejak, že keď fotíš dav, alebo nejakú udalosť, kde hlavným motívom nie je jeden konkrétny človek (ako napr. pri portrétoch) ale skôr dej, tak povolenie mať nemusíš, ale samozrejme nesmieš znížiť dôstojnosť nejakej odfotenej osoby (fotenie na pláži, na kúpalisku, atď.),.Podľa mňa na to jednoznačné pravidlo/zákon neexistuje, viac by o tom mal vedieť riksa. Uvidíme čo napíše. :-)
Nevím, proč zrovna mně tohle vysvětluješ. U muslimských zemí jsem psal "typicky" a "ve většině", ale i to není přesné. Např. v Asii to problém nebývá (v zemích, jako je např. Kambodža se naopak lidé fotí rádi!) a např. SAE by měla být také v pohodě. V Asii se naopak narazí např. v Číně a to velmi snadno. Pokud jsou tahle práva/pravidla definovaná, liší se podle země a to překvapivě i v Evropě.Citace:
Původně odeslal Skodik