proc, to uz jsem to tu psal. nejde o to, kolik je norma na bezvadny vyrobek, jde o to, s jakymi informacemi od prodavajiciho vec kupujete. namatkou jsem vybral jeden:
http://www.czechcomputer.cz/product_...xpandSection=1, staci vybrat kterykoliv z 99 procent LCD nabizenych drtivou vetsinou eshopu. kde je tam informace o tom, ze ne vsechny body musi byt nutne dobre? nikde. a ted budu trochu citovat zakon:
616(1)
Prodavajici odpovida kupujicimu za to, ze prodavana vec je pri prevzeti veci ve shode s kupni smlouvou...
616(2)
...shodou s kupni smlouvou se rozumi, ze prodavana vec ma jakost a uzitne vlastnosti smlouvou pozadovane, prodavajicim, vyrobcem nebo jeho zastupcem popisovane mebo na zaklade provadene reklamy ocekavane...
takze jestlize koupim pres eshop (nebo v kamennem krame, to je jedno), tak opravnene ocekavam, ze to, co prodavajici tvrdi, je pravda. navic, prodavajici je vzdy povinen upozornit kupujiciho na vady veci, a to i skryte, jestlize o nich vi, nebo vedet ma. jestlize toto zanedba, tak mam pravo se branit a zakon mi to umoznuje.
a propos, vsichni tu hazi normami, ale jestlipak jste zkoumali, co to norma je a co upravuje zakon, na zaklade ktereho je vydavana? nikde jsem v nem nenasel ani zminku o tom, ze by to byl obecne zavazny pravni predpis, ktery by se na vztah prodavajiciho a kupujiciho vztahoval