takze mi chcete nahovorit ze raid0 je blbost??? ludia ktory ho vytvorili mi vravia ze rychlejsie nabieha win aj aplikacie ...atd
a o to mi ide...neznasam ked musim cakat ked disk dlho nacitava tymto by sa to malo urychlit..nie?
Printable View
takze mi chcete nahovorit ze raid0 je blbost??? ludia ktory ho vytvorili mi vravia ze rychlejsie nabieha win aj aplikacie ...atd
a o to mi ide...neznasam ked musim cakat ked disk dlho nacitava tymto by sa to malo urychlit..nie?
Mnohem rychlejší než RAID 0 je mít dva nezávislé disky - na jednom OS + swap a na druhém programy (když je hodně RAM), případně na jednom OS + programy a na druhém swap (když je málo RAM).
Nejrychlejší a zároveň spolehlivý je RAID 1 s nezávislým čtením. Ten se ale v běžných desktopech nevyskytuje.
myslim ze ram mam zatial dost, takze staci kupit daky rychly disk a hodit na neho system a ostatok na druhy...myslis ze to dost pomoze? asi idealny by bol raptor...ale novy je drahy strasneCitace:
Původně odeslal Eagle
hm, zaujimave, pred tym som o Raid0 alebo 0+1 uvazoval, teraz sa na to pozeram trocha skepticky. ked clovek rozmysla o disku pouzitelnom na swap+OS: mal by byt mensi - netreba niekolko 100G, ale zaroven musi mat vysoku pren. rychlost a tym aj otacky. tipujem ze ideal by bolo takych max 40G so 7300 ot. take disky sa uz nevyrabaju a ak ano, su skoro rovnako drahe ako 100G. co z toho vyplyva? kupit si 100G disk len na swap... neviem, zda sa mi to zbytocne plytvanie miesta...
skoda ze ten raid je taky o nicom. aj tak si ale radsej kupim este jeden 7200.8, ked bude cas a diplomka hotova, budem s nimi robit pokusy. :D
a mozem do RAID 0 zapojit disk seagate 80 GB Sata bez NCQ a ten isty s NCQ ? moc sa vtom nevyznam. da sa to NCQ niekde vypnut ? konkretne chcem do RAID 0 zapojit tieto modely
ST380013AS a ST380817AS pojde to ?
jsem se uklepl, no.Citace:
Původně odeslal Eagle
ale napriklad tady to tak maji taky http://www.msi.com.tw/program/produc...il.php?UID=710
Dispelling the Confusion: SATA II does not mean 3Gb/sCitace:
Původně odeslal CODY_2
http://www.sata-io.org/namingguidelines.asp
Kup si Raptora 36,7GB ten je ideální,pokud nechceš mít disk větší než 40GB :)Citace:
Původně odeslal misko903