Re: Nova Sigma (for Canon) 17-70mm 2.8-4.5 DC Macro
Citace:
Původně odeslal Jirime
Jaky je ten soft ?
No... Skus si este raz precitat tu moju vetu... (bez zatvorky pomoze ;) )
Je to imho shit. Pretoze sa sam snazi odstranit aberaciu, vinetaciu, vseliako upravuje jas, kontrast a najme ostrost... Cim dosiahne vysledku, ze niektore fotky su super, hoci original taky super nie je a niektore to naopak sprzni... Ten program to robi uplne automaticky a vypnut sa to neda...
http://www.pixmantec.com/
Inak na bezne tlacenie fotiek 10x15 je to asi dost dobry program... Ja mam ale radsej vsetko pod kontrolou a tym padom ma to serie... Hlavne ked publikuje fotky, ktore by mali mat nejaku vypovedaciu hodnotu :(
no mozna by vas zajimal tenhle link http://www.dyxum.com/darkroom/converters/list.asp sice je to zamerene na jednu znacku (ac tu nejlepcejsi :D ), ale je to celkem hezky seznam...
Citace:
Původně odeslal Mirtex
hmmm kdyz jsem hrabal ve fotkach z Dolomit (jeste kinofilmove) zjistil jsem, ze asi 80% z nich byly do ohniska 35mm (psaval jsem si u fotek expozici).
Takze otazka je - nechybi ti rozsah 28-36?
nechybi... osobne krajinky moc nefotim. az mi treba zacne chybet, tak koupim jiny objektiv... stejne uvazuju nad 17-40/4L
myslis jako na Sony??? :)
Mirtex: pěkný seznam, ale s těmi ratingy se asi neztotožní nikdo ;)
eeeeerm ... vazne vam do toho nechci moc kecat, ale jak konvertory raw souvisej s tim sklem ?
asi tak, ze ked niekto mera kvalitu skla a pouziva konverter co ten obraz vsemozne algoritmicky upravuje, nemanera ani howno ;)
Citace:
Původně odeslal PiT
No... Skus si este raz precitat tu moju vetu... (bez zatvorky pomoze ;) )
Je to imho shit. Pretoze sa sam snazi odstranit aberaciu, vinetaciu, vseliako upravuje jas, kontrast a najme ostrost... Cim dosiahne vysledku, ze niektore fotky su super, hoci original taky super nie je a niektore to naopak sprzni... Ten program to robi uplne automaticky a vypnut sa to neda...
http://www.pixmantec.com/
Inak na bezne tlacenie fotiek 10x15 je to asi dost dobry program... Ja mam ale radsej vsetko pod kontrolou a tym padom ma to serie... Hlavne ked publikuje fotky, ktore by mali mat nejaku vypovedaciu hodnotu :(
Ja pouzivam Adobe Photoshop CS...Nevim jaky je,ale zda se mi v pohode....mate nekdo take takove zkusenosti ?
Citace:
Původně odeslal PiT
Smiem sa spytat ake sklo, okrem Lkovej rady, by si Canonistovi doporucil? :)
Nevypadá tohle nadějně? http://www.tamron.co.jp/en/news/rele...s0215_a16.html
PiT uz má 18-55ku, takže podobný rozsah ohnísk mu asi nepomôže...
Citace:
Původně odeslal e1
PiT uz má 18-55ku, takže podobný rozsah ohnísk mu asi nepomôže...
Myslim, ze vzhladom na svetelnost a predpokladane parametre skla v porovnani so set-shitom nie je o com... Uvidime testy...
Papírově to vypadá dobře (sice tam taktně mlčí o rychlosti ostření, ale vyšší Tamrony imho bývají dost rychlé, byť hlučné), testy budou zajímavé. V USA jsem viděl cenu pod 450 USD.
"* Di (Digitally integrated)-II lenses are designed for exclusive use on digital cameras with smaller-size imagers. This lens is not designed for use with 35mm film cameras or digital SLR cameras with image sensors larger than 24mm x 16mm."
Kua to mě štve ... EF-S se mi fakt kupovat nechce.
Osobně bych v tom neviděl problém (pokud opravdu nemáš naplánovaný v krátké době FF), ale je prostě třeba počkat na testy, resp. otestovat sám.
Tokina ohlásila nová ATX-Pro skla pro C/N, to zajímavé je 16-50/2.8 a navazující 50-135/2.8.
(další jsou 10-17/3.5-4.5 Fisheye zoom a 17-135/3.5-5.6)
Tak tady je ten Tamron http://photozone.de/8Reviews/lenses/...0_28/index.htm , imho za cca 10K hodně muziky. User reporty jsou taky překvapivě pochvalné, s výjimkou pomalého ostření.
Toto bude asi najvhodnejsi thread, aj ked bolo zacate o Sigme...
Dost ma prekvapilo toto vlakno, nakolko som kvoli chybajucej alternative Canonu planoval Tamrona 17-50/2.8 kupit.
http://forum.grafika.cz/read.php?47,2450010
Stazuj sa u bozskeho vyrobcu svojho fotoaparatu, ktory nie je schopny vyrabat objektivy a tela, co by spolu vzajomne napriec fungovali bez nutnsoti navstevovat pravidelne servis ... pretoze problemy FF/BF sa netykaju len Tamronu - ten thread na grafike len ukazuje pristup servisu, nic viac, nic menej.
Dobrá reklama Oehlingu, tahají věci z reichu a když je tam mají poslat na servis, tak se chovají takhle ... :rolleyes: Přesně tomuhle se říká šedý dovoz a od Oehlingu bych si na to konto nekoupil ani ň. Jinak pochybuji, že by k tomu Tamron a jeho zastoupení takhle přistupovali, to by se jim brzy nevyplatilo - to, že za to dost možná vůbec nemohou je bohužel jejich problém, jinak by to musela být nekompatibilita popsaná ve specifikacích.
Docela by mě zajímalo, že co se změnilo u 40D tak, že mohou přijít takovéhle problémy.
MadCap:
Ja teraz riesim reklamaciu/servis Sigmy 10-20 a s pravdepodobnostou hraniciacou s istotou ma caka vylet do Povazskej Bystrice, takze mi nemusis o bozskom Canone vypravat... od Canonu mam 4 objektivy od uplneho LOW endu az po uplny HIGH end a vsetky funguju bez problemov... [edit - ok, 50/1.8 v ramci moznosti co sa ostrenia tyka ;D ] Od Sigmy zatial len 10-20, ktora by mala byt v podstate ekvivalent Canonackemu L a skutek nejako utek... ;) :(
Nic menej to, ze nemaju rozumnu alternativu pre APS-C (aka 17|18-daco) je smutne. V tom mas pravdu.
jan555:
To by aj mna zaujimalo vzhladom na tie velke problemy s AF u Markov III a pod.
Ludi s problemami s FF/BF som uz videl hafo aj s Canon original sklami ... ale to je fuck, nastastie sa ma nic z toho netyka