NO PAIN,NO GAIN. Ati ma v soucasnosti lepsi hw a to minimalne v pomeru cena/vykon. Jak {ne}dobre je na tom Ati s ovladacema v porovani s NVidii to budu moct posoudit az si za par dnu koupim R9700 non pro od Sapphiru. :-)
Printable View
NO PAIN,NO GAIN. Ati ma v soucasnosti lepsi hw a to minimalne v pomeru cena/vykon. Jak {ne}dobre je na tom Ati s ovladacema v porovani s NVidii to budu moct posoudit az si za par dnu koupim R9700 non pro od Sapphiru. :-)
Ale no tak Noxxiku, :idea: vubec nechapu smysl tveho "dotazu", "tematu" nebo co to ma byt. :-o :eek: :-( 8-) :? :roll:
Mas svou kartu a jsi spokojenej a ja mam svoji Ati a sem taky spokojenej.
Dale se muzeme bavit treba o mojich soukromych PROBLEMECH :oops: , co ty na to Noxxi?
:!:
Taky mi nejak unika smysl. A ze je v ATi sekci vic prispevku? Jak uz tu nekdo vyse napsal - asi to bude proto, ze na OC foru je vic ATinaku. :wink: Kvalita obrazu? Bez debat bod pro ATi, muzu posoudit - nas mladej ma GeForce a ta se nemuze s ATi rovnat. A problemy? Troufam si tvrdit (z vlastni zkusenosti) , ze vetsinou je to "rukama" - bez urazky.Citace:
Původně odeslal Kankal
No mas pravdu ze MSI nie je zas az taky velky shit ako QDI alebo Matsonic. Su celkom stabilne ale zas na ukor vykonu. Ja som mal MSI aj so SIS 648 aj i845PE ale mozem ti zodpovedne povedat ze na Gigabyte alebo ALbatron sa vobec nechytaju. A co sa tyka kariet ATI tak vacsina problemov je tu o tom ako z nich dostat co najvacsi vykon co ako chybu nevidim.Citace:
Původně odeslal Slusnak
Asi ani netusis co mozu znamenat take 4 pismena ako AA a AF, vsak ? :wink:Citace:
Původně odeslal Noxx
... no ale PRAVE TU je vacsinou "najzasadnejsi" rozdil... v prospech Radeonu ...v samotnom 2D na kvalitnom monitore je uz vacsina GF4Ti konkurencieschopna Radeonu, ale v kvalite TV-out ani nahodou... - mozno az si zacne nVidia robit vlastne cipy na TV-out/in ako ATI, tak sa to zlepsi...Citace:
Původně odeslal Slusnak
To Timelord:
Moje zkusenost je takova, ze desky MSI jsou VELMI stabilni, nicmene nejsou moc OC friendly. Zato ale maji hodne pridavnych featurek. Nerekl bych, ze ta stabilita je na ukor vykonu, pohybuji se zhruba v prumeru nebo lehce nad. Samozrejme velice zalezi na pouzitem cipsetu. Ja jsem mel vsechny MSI desky s VIA cipsetem, takze nemuzu zodpovedne rici, jestli se moje KT3 Ultra2 chyta na nejaky konkretni typ desky od Albatronu nebo Gigabyte, pripadne v cem.
Btw: ja jsem tenhle thread nezakladal a nehadam se ohledne problemovosti ATI karet, protoze jsem s ATI jeste nemel tu cest se osobne setkat. Nicmene mam dojem, ze alespon v minulosti (3 mesice nazpet) se tu resilo dost problemu s ovladaci.
To Marcelino:
Vetsina soucasnych nVidiackych karet pouziva cipy Connexant nebo Philips. Uz z toho, ze se pouziva vice TV out cipu vyplyva, ze kvalita TV outu nebude u vsech nVidia karet stejna. Neni mozne hazet vsechny nVidie do jednoho pytle.
Pravdu mas. Maju kopec utilitiek ktore su ti ale aj tak nanic. MotherBoard Monitor nahradi spolahlivo kopec z nich a co sa tyka FuzzyLogic tak je to sice dobra vec, ale aky je konecny prinos ked mi po jeho spusteni zastane na 143 FSB a vyssie ani za nic a napriklad na Albatrone vojdem do biosu a nastavim tam FSB na 155 a slapu vsetky stress testy..Citace:
Původně odeslal Slusnak
Citace:
Původně odeslal TimeLord
Proč si myslíš,že bych to neměl vědět? Možná líp jak ty. Nemyslím si ovšem,že u většiny současných karet by tyto funkce byly zvlášť využitelné.
MSI sice nejsou moc vykonny desky, ale zato stabilni....Citace:
Původně odeslal Totter
8-)
Vy jste snad natvrdlí lidi!!! Já tu neřeším otázku kvalita obrazu ATI vs. nVidia ale ATI a ostatní karty (Kyro, Matrox, S3 atd.) Tak se toho zkuste držet konečně!!!!Citace:
Původně odeslal Mymak
Jmenujte mě někdo desku s čipsetem BX nebo 815EP, která byla podstatně výkonnější než desky od MSI!!! To platí i o deskách pro AMD.Citace:
Původně odeslal Halen tech
No mozes to vediet lepsie akurat tak ciste teoreticky ked si to niekde vycital. Mne staci ked si nastavim pri 1280x1024 6xAA a 16xAF a pri porovnani s nastavenim bez aliasingu a filteringu ten rozdiel a markantny :wink: rozdiel vidim bez vaznejsej ujmy na vykone.Citace:
Původně odeslal Noxx
Pripomina mi to rozdiel medzi CGA a XGA :-)
A ty myslis tu vacsinu sucasnych kariet na baze GF 4 vsak. Na to mozes kludne zabudnut lebo tie karty su uz minulost.. ja viem co ta teraz napadlo.. jasne ze este kopu :-) V poslednych krcoch.
A ty si myslíš,že na jiných kartách od R9500 níže je toto nastavení použitelné? Asi ne co?
ASUS TUSL2-C :-)Citace:
Původně odeslal Noxx
S tím souhlasím, proto bych si koupil levnou a přitom špičkovou kartu s čipem Radeon, třeba nějakou 8500/9100 series ..... tvoje GF4MX jim nesahá ani po paty a přitom je možná i dražší .... (nevím kdy jsi ji kupoval, v tu dobu mohla být stejně drahá, nebo o 10Kč levnější) ...Citace:
Původně odeslal Noxx
Moje ECS K7S6A je rok stará a ve své době to byla nejlepší volba "cena/výkon" .... mimochodem ja naprosto stabilní a na kvalitu hraní nemá pražádný vliv. Můžu na ní provozovat XP2700 s Radeon 9700pro s úžasnými výsledky, stejně jako Durona s Radeonem 9000 do kanclu ..... Takže bych spíš řekl, že jsem se VYTÁH, protože za 2k mám naprosto spolehlivou desku, která ničím nic nebrzdí .... A VO TOM TO JE !!! Mít za málo peněz hodně muziky - čili opak Tvé grafické karty - za hodně peněz to nijak zvlášť moc nehraje ... stačí se občas při nákupu HW zamyslet a zjistit si co to vlastně je zač ten komponent co se mi tak líbí ... A GF4MX je ostuda NVIDIE ...
No ale nebuď smutnej, minulej týden mi přistál na stole PC (kupovanej na vánoce) od známého, abych mu to nějak rozchodil. Celeron 1,7 a deska od Gigabyte ještě jakžtakž ušla, ale GF2MX mě složila dokolen !!!! Která počítačová firma může tohle složit a nestydět se chodit mezi lidi ..... brněnskej SOURAL ...... A to byl prosím kupován jako počítač na hry ...
Je to pouzitelne aj na hociktorej R250. Samozrejme nie az tak ako na R300 ale vsak R9500 je uz dostupne uplne pre kazdeho komu zalezi na kvalite obrazu.Citace:
Původně odeslal Noxx
Co sa tyka BXov:Citace:
Původně odeslal Noxx
ABIT BX133-RAID
ABIT BE6 II v2.0
ASUS CUBX
Co sa tyka 815tiek:
ASUS CUSL2-C
ASUS TUSL2-C
Konkretne vlastnim prvu spominanu dosku (BX133-RAID) a az na problemy s nafuknutymi kondenzatormi je v pohode.
Stabilita 100%, castokrat pocitac na noc vobec nevypinam, uptime mavam pravidelne cez 15 az 20 hodin, BSOD som este nevidel :!:
Comm mal kedysi rovnaku dosku, ako si mal ty (BX Master) a rovnaky procesor, velkost pamate a grafiku, ako som mal ja a v porovnavani vykonu bola vyrazne pomalsia ako moja doska. Ci uz priepustnostou pamati (vyrazne), alebo vykonom v hrach a aplikaciach (menej vyrazne az uplne minimalne, ale bola).
ABIT nepovazujem za dobru firmu, ale MSI depto.
Tieto firmy si toho maju skutocne malo co vycitat.
IMHO, obe maju otrasne BIOSy a otrasne problemy s nimi.
To by sme mali tvoje reci ohladom dosiek.
AA - no comment.Citace:
Původně odeslal Noxx
1) Blurring, ktory robi nVIDIA je tiez nepouzitelny. Mam rad ostre textury.
2) Je _skutocne_ pouzitelny az u R9700 a GF FX.
Co sa tyka AF - ten je nadherne pouzitelny uz od prveho Radeona.
Zapni si AF na 8x (viac ti to nepodporuje), ja si poziciam Radeon7500 a nastavim ho na 16x. Garantujem ti, ze ja budem mat o HODNE vyssi vykon a poznatelne ostrejsi obraz.
Zakladny rozdiel je v tom, ze u nVIDIA GF/2/3/4 klesa vykon so zapnutym AF linearne (u AF 8X je to pod 50%), pricom u Radeonov ti klesa minimalne (v pripade, ze mas dostatok videopamate) - par percent.
Pekny priklad je napriklad GF4. Ta je sice o kusisko rychlejsia ako starsi Radeon8500. Ak ale nastavis AF na max (u nV 8x, u ATi 16x), tak nielen, ze ma ATi ostrejsi obraz, ale je aj (casto o desiatky percent) vykonnejsia.
Na ostatne otazky ti povacsinou odpovedali ludia ako Mymak. ;)
To timelord:
Napr. D-bracket me prijde jako uzitecna vychytavka. Dva USB 2.0 sloty navic taky nedostanes vsude. Pokud si priplatis tak bluetooth, atd....Citace:
Maju kopec utilitiek ktore su ti ale aj tak nanic. MotherBoard Monitor nahradi spolahlivo kopec z nich a co sa tyka FuzzyLogic tak je to sice dobra vec, ale aky je konecny prinos ked mi po jeho spusteni zastane na 143 FSB a vyssie ani za nic a napriklad na Albatrone vojdem do biosu a nastavim tam FSB na 155 a slapu vsetky stress testy..
Btw. moje deska v soucasnosti stoji 2340 Kc (velkoobchodni cena bez DPH), kolik tvoje?
U MSI si v biosu taky muzes nastavit FSB klidne 180 (nebo vic).
To PiT:
Kterou GF4 mas konkretne na mysli?Citace:
Pekny priklad je napriklad GF4. Ta je sice o kusisko rychlejsia ako starsi Radeon8500. Ak ale nastavis AF na max (u nV 8x, u ATi 16x), tak nielen, ze ma ATi ostrejsi obraz, ale je aj (casto o desiatky percent) vykonnejsia.
Alebo si pozri tento test, je tam 15 dosiek a prestan tu kvakat nezmysly o najlepsom MSICitace:
Původně odeslal Noxx
http://www6.tomshardware.com/mainboa...620/index.html
To je jedno 4200/4400/4600Citace:
Původně odeslal Slusnak
To Timelord:
To je test z poloviny 2001. Ted je ale rok 2003.
Najdi si na www.digit-life.com testy MB s cipsety VIA KT 333. Je tam mj. Albatron KX-400+ a MSI KT3 Ultra ARU. Kdyz si tyhle dve desky porovnas, zjistis, ze v nekolika testech je MSI rychlejsi nez Albatron. Tak nekvakej nesmysly, ze MSI je shit.
Pripajam sa aj ked sa trosku hanbim :-) Toto pisem s pracovneho PC kde mam ABIT BL7 a uz ho mam hodne dlho. Aj s Willamette 1.7. Jedna vec je ze ho nemozem dostat cez 1.95GHz, ale zato mam stabilny system (XP) ktory restartujem len ked si windoze vyzaduje patch. Naposledy som ho restartoval vcera po vyse 5 tyzdnoch pretoze som pre znameho chcel stiahnut bios z Hercules 3dProphet2MX :oops: Bezi mi na nom FTP, WWW, SQL, linux na VMware a par mesiacov uz Prime95 .. teda mimo beznych uzivatelskych aplikacii :-)Citace:
Původně odeslal PiT