Co tam mas za chladic? ja CoolerMaster DP5-7H53F-OL a ukazuje mi pcalert 50-55 stupnuCitace:
Původně odeslal Ladis
Printable View
Co tam mas za chladic? ja CoolerMaster DP5-7H53F-OL a ukazuje mi pcalert 50-55 stupnuCitace:
Původně odeslal Ladis
Nainstaloval jsem ho, ale přetaktování jsem zatím nezkoušel. Ale k tomuto sw nemám důvěru už od dob, kdy jsem rozjížděl moji desku na Tuleně. Fuzzy logic nedokázal správně určit frekvence AGP ani PCI, jenom takt CPU určil správně (při tom je pozoruhodné, že pokud jsem měl v socketu Coppermina C800, tak fuzzy logic fungoval OK). Tak jsem to ani tímto sw nezkoušel.Citace:
Původně odeslal Maca
U KT3U2 je to naprosto stejné. Některé hodnoty frekvencí to nedokáže určit. U SpeedFanu je situace jiná, stačí správne zvolit chip clockgenerátoru a je ready. Navíc umí řídit otáčky ventilátoru (částečně) a měřit i teplotu HDD.
2neci: Mám tam také Cooler Mastera, ale typ ti neřeknu, ve firmě mi řekli, že je stavěný až na Athlona XP 2200+. ale ta teplota mě docela uspokojila, myslel jsem, že Athlony topí podstatně více (ale upozorňuju, že jsem lapoval povrh chladiče a nahradil ten tvrdnoucí bílý šmejd obyčejnou silikonovou vaselinou).
To co jsem uvedl je teplota, co ukazuje PC Alert 4, SpeedFan mi ukazuje ještě o 5°C míň, tzn.:28-42°C. I pohmatem na chladič CPU je to docela chladné, grafika (Radeon 9000, 64Mb DDR) rozhodně topí víc, má pouze obrovský pasiv.
Ještě doplním, že ventilátor ve zdroji je řízený podle teploty zdroje, otáčí se docela pomalu a nehlučně a proto nestíhá odvětrat teplý vzduch z Cooler Mastera, natož pak teplo z grafiky. Nainstaloval jsem proto ventilátor do case (jsou tam pro něj otvory), hned za chladičem CPU tak, že hned odvádí jeho teplo ven a teplý vzduch se nemele v case.
2LtK: MM jsem testoval také, na Tuleňovi, ale připadá mi dost nepřehledný a mému oku nelahodící.
ALL: dejte mi vědět, jak je to s tou datovou propustností operační paměti u DDR. Please
No u mne stou pameti je neco podobneho v sandre sem to netestoval ale jiny programek (ted nevim ten nazev) mi ukazoval to stejne jako tobe neco pod 1GB. Pricemz to ma byt kolem 1,5-2GB aspon myslim tak nevim, pameti mam nacasovany na max. ??? ???
Cim jsi ten chladic lapoval? :?
2Ladis:
1) ta paměťová propustnost je fakt nějak podezřele nízká. DDR266 by měly dělat v reálnejch podmínkách aspoň tak 1900 - 2000 MB / s ... já mam DDR333 a zvládnou něco kolem 2600 MB/s
2) CPU XP1700+ bys měl dostat vejš, ale FSB 166 MHz z něj asi bez změny násobiče nedostaneš - já mam ten samej procesor (pravda trochu staršího data), ale dostal jsem ho stabilně zatim jen na 10 * 166 (tedy XP2000+) @ 1.85V. Nicméně rozhodně se vyplatí jet na vyšším FSB, protože ten výkonovej rozdíl je docela znát.
Já mám právě také DDR333 a CL na 2,5, ale měřil jsem to starou Sandrou 2000, není chyba v tom? V čem si naměřil tyto parametry?Citace:
Původně odeslal Johnny
Jak máš ty paměti nastavené? Jo, už to vidím v Sandře 2002.
2neci: Lapoval jsem ho tak, že na ocelovou broušenou desku jsem nejprve položil brusný papír a chladiči zarovnal nerovnosti styčné plochy, vzniklé způsobem výroby toho profilu a posléze na desku nanesl brusnou pastu a chladič zaleštil. Stačilo by i také brousit smirkovým papírem, ale s hrubostí tak 200-500 - hodně jemným. Takto upravuji každý chladič pro lepší dosednutí na CPU ->menší tepelný odpor.
2Ladis: jo, tak v tom bude problém. Sandra 2000 s DDRkama moc neumí. Stáhni si Sandru2002 a uvidíš, že budeš někde kolem 2000MB/s
Myslel jsem si to, jsou tam totiž na porovnání sestavy pouze s SDRAM, nebo RIMM. Večer to prubnu s novou verzí. Taky už by měl být znát asynchronní běh DDR, na HCLK+33.Citace:
Původně odeslal Johnny
Tak opravdu po instalaci Sandry 2002Standard mi to ukazuje datovou propustnost kolem 2000MB/s, ale zvláštní na tom je, že ta samá verze Sandry mi na sestavě s Tuleněm ukazuje dvakrát tolik, co verze 2000, tedy kolem 1000MB/s. Myslím, že to je velmi nedokonalý nástroj na testy PC!!!!, řekl bych pouze informativní.
jj, se sandrou 2002 budes mit okolo 2000
"Myslím, že to je velmi nedokonalý nástroj na testy PC!!!!, řekl bych pouze informativní."
- nesuhlasim. Zvycajne vyzsi vykon ramiek sa prenesie do vyzsieho vykonu v 3d hrach. Ja mam napr Gef2 MX, a ked som upgradol z Celerona 566 co mal biedny vykon ramiek na Durona, tak sa 3d vykon zvysil asi 3~4x.
- Sisoft sandra 2002 je optimalizovana pre SSE/3d now/MMX, preto ukazuje vyzsie vysledky (tj ukazuje skutocnu maximalnu prenosovu rychlost ramiek, ktora vsak v beznych aplikaciach nieje realna)
- Sisoft sandra 2000/2001 nieje optimalizovana pre SSE/3d now/MMX, neukazuje skutocnu maximalnu rychlost ramiek, ale ukazuje efektivnu prenosovu rychlost ktoru je mozno vyuzit v beznych aplikaciach.
- v sisoft sandra 2001 je moznost zapnut optimalizaciu MMX, a potom to dava podobne vyzledky ako sandra 2002
Zakladatel tohohle threadu me pozadal o prispevek, protoze mam stejnou desku.
No ja tech zkusenosti zas tak moc nemam, moc se f tom nevrtam. Koupim komponenty, sestavim a jedu. FSB moc zvysovat nejde, s tim Duronem to krachovalo uz nad 105 MHz. Jinak vsechno ostatni beha dobre. Delal jsem i 2 kompy s KT 266 a tez v poho, tam ale neslo o zadny takteni. Jedinej zadrhel u KT3 byl ten, ze se po sestaveni kompu musel resetnout bios jumperem na desce. Jestli chces ,abych neco vyzkousel, tak mi napis.
Slusnak2: Dik, že ses ozval. No abych řekl pravdu, tak po asi 14 dnech provozu, různého testování a grabování audia, DVD, komprese do DivX, vypalování atd...) a přeinstalovávání, musím konstatovat, že jsem neviděl ani jednou modrou smrt, zmrzlo mi to jednou při přeinstalaci driverů pro TV Wondera, ale to je u této TV karty docela běžné. Jsem tedy nadmíru spokojenej, jak se stabilitou, tak s výkonem. Jediné co mě míchá je USB2. Tento VIA chipset zatím nemá podporu pro WinXP na USB2, proto tatím jedu na WIN98SE. Původně jsem to dělal klukům na hraní her, ale nakonec jsem si to nechal sám a klukům přenechal svoji sestavu s Tuleněm.
Krkavci otec :wink:Citace:
Původně jsem to dělal klukům na hraní her, ale nakonec jsem si to nechal sám a klukům přenechal svoji sestavu s Tuleněm
urcite nebude - neni duvod. KT333 slape tak jak ma, to ze vyjde koncem roku KT400A, ktery nahradi KT400 je v podstate hlavne z duvodu ze KT400 ma problemy s DDR400....Citace:
Původně odeslal casper
Ja mam tiez dosku od msi, konkretne tu co ti poradili a ziadne problemy s nou nie su (sak ju mam iba mesiac aj nejake drobne ;D ) Akurat ma dost nasralo ze mi zadne usb porty nesadli do ramiku na bedni. Niekedy ho asi vyrvem odtial a vyrezem otvory poriadne alebo to necham tak ako to je. Ohladom toho supportu som si nevsimol nic nezvycajne. Pokial myslis updaty biosov tak je to lepsie ako na mojej byvalej luckystarke :-( a okrem toho ak mas problem treba sa kukat aj do fora na msi saite.
Ja pouzivam USB 2.0 na stahovani fotek z fotaku a vse je bez problemu. Mam Win millenia. Asi 2x se mi stalo, ze po prikazu na shutdown pocitac jeste chvili prodleval pri cerne obrazovce, ale pak se normalne vypnul. Nicmene predtim jsem si hral s OC, hlavne grafarny, ale i FSB ci napeti.
Jó, na milenia drivery USB2 ještě jsou, ale na WinXP zatím ne. No doufám, že do vydání WindowsXP "SE" se u VIA pochlapí a ty drivery napíšou.Citace:
Původně odeslal Slusnak2
Ja jsem planoval prejit na XPecka, ale tohle me moc nepotesilo. No, holt ten kabel bouchnu do jinyho portu (USB 1)A co nejnovejsi VIA 4in1, ty to neresi?
VIA 4in1 USB2 neřeší ty mají ovladače zvlášť. Viz stránky MSI. S tím USB1 to máš asi starší verzi desky, já mám novější desku KT3Ultra2, která má už zabudované jenom USB2 - 6 kusů. Pokud bych býval šel do SiS chipsetu, tak ty mají také USB2 a i ovladače pro WXP. No počkám a uvidím.Citace:
Původně odeslal Slusnak2
MSI KT333 Bulk jsem daval uz 3 a MSI KT333Ultra 1 clovickoj, chodilo to vzda pekne, snad bv jednom pripade se po nainstalovani winXP i service packu nechtel komp vypinat- tak jsem juknul na nejaky ty nasztaveni kolem acpi a napajeni.. a ok. Jinak tenhle chipset chodi celkem fajn. Jen obcas me nekdo zavola at se mu prijdu na to juknout, ze neco nejde, ale jsou to same ..pi..viny. To USB 2 jsem jeste taky nezkousel, nemel jsem vlastne nic pri ruce vzdy kdyz jsem to stavel co by to vyuzilo, takze nevim. Ale myslim, ze to bude zatim nejvychytanejsi chipset pro AMD. KT400 ma zatim dle ruznych hlasek na netu stale vic problemu nez kt333, takze bych spis doporucil tu kt333. Zbacku - ASUS, EPOX, SOLTEK, MSI, ABIT. Rikam, zatim jsem vzdy stavel vdétsinou s MSI a jsou fakt good..
Taky jsem zkousel pametovou propustnost na Sandre 2002 a je fakt, ze mi to vyplivlo nejaky podezrele nizky vysledky. Presny hodnoty ale ted nemam v hlave.
Jooo, to jsme tu už řešili, Sanrda2002 už ukáže správné hodnoty, kolem 2000MB/s.Citace:
Původně odeslal Slusnak2
Mam 2 USB primo na desce a dalsi 2 na pridavne karte. Tu pametovou propustnost mam neco kolem 1500 (to je dost malo, ne?).
To bude mozna tim procakem :) :) :)Citace:
Původně odeslal Slusnak2
To je pravda, máš slabší procesor.Citace:
Původně odeslal Slusnak2
Těh USB2 má tato deska ale celkem 6 kusů. Mám to jako ty a další dva jsem si vyvedl na přední panel case (je tam odklopný kryt) takovým modulkem spolu s audio in/out. Vepředu se ty 2 kusy USB2 hodí, pro připojení třeba foťáku při stahování fotek do PC.
Tak to jsem klidnej :) . Uz pokukuju po nejakym XP+. A to jsem si puvodne koupil Durona 950, pak se mi to rozlezelo a bezel jsem ho vymenit.