-
Re: HW akcelerace videa (PureVideo vs. G6xxx)
snapcase: Rozebírali jsme to tu, ale už je to dýl. NV40 byla dokončována dost narychlo a tak se stalo, že nestihli pořádně otestovat VPE (video processing engine) a nezjistili, že podpora pro náročnější formáty videa nefunguje. Vzhledem k tomu, že tehdy byla podpora na webu pro WMV/HD-WMV uvedená (stejně tak na krabicích grafických karet atp.), napsal jeden člověk mail PR nVidie z Anglie, která mu odpověděla, že VPE na NV40 je poškozený a tudíž nebudou některé funkce fungovat. Asi den nebo dva nato připravila nVidia prohlášení, že VPE je naprosto v pořádku, ale WMV nepodporue, protože ho nikdy podporovat neměl a že ho bude podporovat až NV43 atd.... (zajímavý - proč tedy podporu původně uváděli? :roll: ). Kupodivu nVidia dodnes nemá jasno, jakou verzi bude publikovat, protože Kirk nedávno v jednom rozhovoru na otázku ohledně VPE NV40 napovídal všechno možné, ale nepotvrdil, ani nevyvrátil, zda je VPE poškozený nebo ne a uváděl, že při vydání byla podpora menšího množsství formátů videa způsobena malým množstvím softwaru, který VPE ho podporoval. Což stále nezdůvodňuje, proč NV40 WMV nepodporuje a NV42/43... ano. Za nejvěrohodnější se považuje původní vyjádření PR z Anglie, což by odpovídalo i reálné sitaci.
-
Citace:
Původně odeslal no-X
NV40/NV45 nemá plně funkční videoprocesor, ale to není nic novýho.
Ja myslel ze tenhle problem (tj. chyba v obvodu pro podporu dekodovani WMV9) mely jen prvni revize cipu pouzivane pro 6800GT/Ultra ??? (evidentne sem se mylil)
Kazdopadne v dusledku upgrade 6600 AGP na 6800 AGP si ted akcelerovane prehraju jen mpg2 :confused:
-
Z logiky veci jde jednoznacne o chybu => Nvidia se samo bude branit, ale pokud se najde dost uzivatelu, s vysokou pravdepodobnosti ji muzou donutit k uznani chyby a k vymene vsech postizenych karet (coz je pro Nvidii celkem pruser).
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Z logiky veci jde jednoznacne o chybu => Nvidia se samo bude branit, ale pokud se najde dost uzivatelu, s vysokou pravdepodobnosti ji muzou donutit k uznani chyby a k vymene vsech postizenych karet (coz je pro Nvidii celkem pruser).
To by ma celkom zaujimalo. Myslis, ze by sa to robilo klasicky cez lokalneho predajcu (problemy) alebo priamo cez vyrobcu kariet (RMA)?
-
Hmm, mno z pohledu beznyho usera by nemel bejt problem dosahnou onoho tlaku prostrednictvim prodejce - klasicka reklamace. Napr pokud je podpora napsana v manualu/na obalu/ ... jedna se o rozpor s kupni smlouvou a tudiz je mozne od smllouvy odstoupit nebo pozadovat slevu.
Pokud by Nvidia chybu oficialne uznala, nemel by byt problem kartu vymenit trebas primo u dovozce.
-
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...u klasickeho MPEG-2 a aj u MPEG-2 TS sa mi podarilo bez problemov rozchodit HW akceleraciu, ale u H.264/MPEG-4 AVC (konkretne the_brothers_grimm_m720p.mov) sa mi to nejako nedari :confused:
mne to take neslo, ted mne zaujala jedna fotka na http://www.cdr.cz/a/16993 , kde se chlubi jak jim to funguje. je to ta posledni fotka a po kliknuti a zvetseni je videt adresar quicktime h264 s priponou .264 a je to v SW od cyberlinku. ted nemam moznost odzkouset, mozna ze po prejmenovani pripony to bude chodit, obyc .mov se tomu u mne nelibi
-
Citace:
Původně odeslal short24
mne to take neslo, ted mne zaujala jedna fotka na
http://www.cdr.cz/a/16993 , kde se chlubi jak jim to funguje. je to ta posledni fotka a po kliknuti a zvetseni je videt adresar quicktime h264 s priponou .264 a je to v SW od cyberlinku. ted nemam moznost odzkouset, mozna ze po prejmenovani pripony to bude chodit, obyc .mov se tomu u mne nelibi
...uz som ten link daval na predchadzajucej strane: http://www.cyberlink.com/oem/nVidia/0602/enu/index.jsp ;)
...len som nikde nenasiel trial verziu toho PowerDVD 6 with MPEG-4 AVC (H.264) and AAC support :rolleyes: a aktualne dostupna verzia PowerDVD 6 s patchom 2003e2 neprehraje H.264 ani s koncovkou *.mov a ani s koncovkou *.264 :confused:
...takze asi treba este chvilu pockat ;)
-
ja ted zkousel najit ten soubor, co je vyfoceny a nejak mi google zklamal. na strankach apple/quicktime jsou soubory [aspon ty co jsem si spoustel a stahoval] s priponou mov a s temi mi to nebehalo. take mi to silne pripomina predvadecky ATI, kde verze pro verejnost byla az o par mesicu pozdeji.
takze mi to take pripada, ze si na HW akceleraci h264 u nvidie budeme muset stale jeste pockat
EDIT> mozna jde o soubor na strance: http://www.apple.com/trailers/sony_pictures/click/hd/
-
Na B3D si s tím pár lidí zkoušelo hrát a zatím docela rozporuplný výsledky (pro zajímavost). Ona je celá situace s h264 v současný době taková podivná, protože na GeForce to dokážou zprovoznit akorát inženýři z nVidie, na Radeonech to sice nějak funguje (vytížení procesoru je nižší), ale subjektivní plynulost je horší (nevím, jestli se to s posledními drivery nězměnilo), takže nejschůdnější je stále SW řešení :-(
-
IMO to Nvidiacky reseni nefunguje vubec, rozhodne ne to, co je verejne dostupny, na dvd to nepotrebuju a nic jinyho se mi pres to zprovoznit nepovedlo.
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
IMO to Nvidiacky reseni nefunguje vubec, rozhodne ne to, co je verejne dostupny, na dvd to nepotrebuju a nic jinyho se mi pres to zprovoznit nepovedlo.
Tak to si pekne zapichol :-) To ma teda nemusi mrziet ze mam 6800GT.
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
...jj s tou aktualnou situaciou mas na 100pro recht, ale uvidime ako dalej ;)
-
No neviem ako vam, ale ja mam NX6200 GE od Asusu a funguje to na 100%. jadro NV43 A2. :p
-
Citace:
Původně odeslal misko903
No neviem ako vam, ale ja mam NX6200 GE od Asusu a funguje to na 100%. jadro NV43 A2. :p
A co ti funguje na 100% ???
-
Citace:
Původně odeslal misko903
Mluvíš o HW akceleraci h264 přes PureVideo dekodér?
-
no dvdcka idu v pohode, cez dekoder. to h.264 som si skusil stiahnut quicktime 7, nevidel som ale zapnuty purevideo. ked sa pusti qt, objavi sa tam html stranka, na ktoru ked sa klikne, idu hd videa. skusal som som to len vcera, dnes vecer pozriem ako to ide s tym purevideo...
asi som vas zbytocne vyplasil, co? :eek:
-
nevyplasil,hd ti spracuje procak aj bez PV a grafiky..
-
najlepsie by to bolo vidno na cpu, ktore jednoznacne nestiha a ked to prezenies cez vga tak to ide krasne
-
S dobrým dekodérem jde h264 v běžných rozlišeních přehrát i na normálních procesorech. Zkoušel jsem 720p 15Mbps 30FPS a na Venice 3200+ bez oc:
http://img119.imageshack.us/img119/4140/h2643rx.png
-
Citace:
Původně odeslal no-X
S dobrým dekodérem jde h264 v běžných rozlišeních přehrát i na normálních procesorech. Zkoušel jsem 720p 15Mbps 30FPS a na Venice 3200+ bez oc:
...a aky "dobry dekoder" si pouzil ??? ;)
-
-
Ale jo, de to, coby neslo, ja taky prehraju HD pres procak, ale chtel sem testnout jak moc se projevi pouziti grafiky (6600GT) a ono to proste nic jinyho nez DVD neumi. V systemu se to tvari jako normalni kodek => predpokladal bych i chovani jako kodek = ma max prio = jakmile by nasel v hlavickach format kterej zna, tak by ho mel dekodovat, ale ono prd.
Tudiz ti co si purevideo koupili musi byt asi pekne vysmati, protoze DVD prehraje i starej celer 500+, na to netreba urychlovani grafarnou.
-
tak som skusil aj h.264 a tu purevideo ikonku nezapne. procak je vytazeny. ovladace 84.21. fakt je to riadny podfuk. dufam ze sa to casom rozxodi...
-
sempron2600+ a gf6600gt
forceware 81.85, h264 video z http://www.apple.com/trailers/ = okolo 10fps, 100% cpu load cez kazdy prehravac
forceware 84.21 whql, nero showtime http://www.nero.com/enu/NVidia.php
to iste video ide uplne plynule s 50-60%cpu load, v inom prehravaci nez nero showtime to ide tak isto ako predtym
-
a otvara ti tu purevideo ikonku v systray?