To Panamorama z Roháčů je parádní. Moc se mi líbí :)
Printable View
To Panamorama z Roháčů je parádní. Moc se mi líbí :)
Panorama ROHACE je super...........
Další z Roháčů.......
Dobry, ale ten clovek me tam rusi, respektive on se ztraci, takze pri podrobnejsim pohledu rusi. Bud ho tam dat nejak vyrazne a nebo spis radsi vubec. Jinak TK moc pekna... barvy atd supr.
Ja bych nechal nad vrcholkem trochu vic mista.
tan clovek fakt pusobi trochu rusive a mraky vpravo nahore mi prijdou misty dost neprirozene "vysmazeny". ale jinak krasna fotka
Ten člověk se mi tam líbí, umožňuje to zajímavé vizuální klamy v poměrech velikostí. Byla by to moc pěkná fotka, nebýt (na můj vkus) přeostřená a předně brutálně překonstrastovaná. Uber a bude to lepší, pokud je tomu tak proto, aby vynikly (moc pěkné) stíny mezi horami, bylo by imho lepší dělat to jen selektivně.
Díky všem za komenty.
Turista je skutečně nespávně umístěn, bohužel v dané situaci jsem si nemohl moc vybírat.
Posílám 2 verze panoramat a potřeboval bych vědět , které působí líp...
Díky
Ja jako zastánce barevných fotek, jsem pro barevnou ;)
Jednoznačně barva - pro B&W nevidím v tomto případě žádný důvod...
v BW to je hrozna nuda hlavne ked ta farebna verzia ma take pekne farbicky :) sam musis vidiet, ako moc peknych detailov v tej BW verzii zanikne a nic nove neprida :)
Dlouho jsem nikde nebyl (žena, dítě, práce...), tak posílám alespoň letošní pohled z Malého Rozsutce.
Až na ten padajúci horizont v tvare U to je dobré. Keď som fotil panoramu so seťákom, vyšlo mi to vždy podobne... :(
Přidávám jednu testovací s tamronem 55-200mm 4-5.6. (skvělé sklo za hubičku)
200mm (ekv.300mm)
F 5.6
čas 1/1250s
iso400
Další opět s tamronem 55-200
200mm (300mm)
F 5.6
čas 1/640s
iso400
Toho pštrosa máš trocha podexponovaného a tiež by tam neuškodilo viac kontrastu. Ja by som ešte aj viac clonil, lebo zobák je už mimo HO, F8 by mohlo byť OK. Kompozične by som možno skúsil fotiť na výšku, aby tam bola aj časť krku, ale potom by si musel použiť kratšie ohnisko a tam by si asi stratil bokeh. Samozrejme za tie prachy je tá kresba z 55-200 fajn. :)
Prvú fotku radšej hodnotiť nebudem. :)
Dúfam že nevadí, že som sa pohral s tvojou fotkou...
Další pokus.
200mm(300mm)
F 5.6
čas 1/400s
iso400
Pštros je imho velmi slušný, líbí se mi. U pštrosů je problém, že nějakou výraznou fotku nebo zajímavou kompozici jde vytvořit jen velmi obtížně - fotil jsem je opakovaně ve volné přírodě a fotek jako je Tvoje mám z toho důvodu opravdu hodně ... U tučňáků není kompozice nic extra a pozadí se mi taky nepozdává, ale technická úroveň (což je asi to, co teď předně zkoušíš) je solidní - osobně bych doostřoval o chlup míň, ale tohle je přesně na hranici, kdy to subj. netahá za oči.
100% výřez z předchozí fotky.
Ten výřez je z out-of-camera fotky, nebo jsi ji nějak (jak?) zpracoval?
Tady skáče šipku, bohužel lepší moment jsem nezabral.