JJ taky jsem kvuli tomu kupoval modernejsiho ixuse. Modra je sexy muhehe. :->Citace:
Původně odeslal tominek
Printable View
JJ taky jsem kvuli tomu kupoval modernejsiho ixuse. Modra je sexy muhehe. :->Citace:
Původně odeslal tominek
vim, ze ted jako novinka je to propadak - vsichni cekali nejaky prevrat v poloprofi/profi tride - ale za rok se 30D dostane na tech 25k a to bude teprve ten zlom, kdy vetsina 10Dckaru upgraduje... jak rika Maul, preskoci 20D
S tímhle nepočítej, nakonec vývoj posledních let to potvrzuje.Citace:
Původně odeslal Dolbac
btw: četl jsem spekulace o brzkém příchodu 35D, ale to bude imho jen zbožné přání zklamaných Canonistů ...
Ty spekulace tu byly davno pred uvedenim 30D, takze bych rekl ze Kanoni maji smolika. Minimalne pulrok-rok. Eh a kdyby mi nekdo zarucil ze za rok bude 30D stat takhle malo tak vklidu pockam. - Nebude Jan ma pravdu.Citace:
Původně odeslal jan555
To sklo EF-S 17-55/2,8 IS USM ... no to teda nevim nevim.
Za těch 1.150$ je to trošku úlet. Vzhledem k tomu že EF 17-40/4 L stojí cca 22.000,-Kč tak bych vždy volil to L. Už kvůli tomu že to je EF a ne pitomej EF-S a je to prostě L sklo. Ta 17-55 bude zase předražená plastová hračka stejně jako 17-85 IS.
o 35D se spekuluje uz celkem dlouho... osobne ale 30D neni zadna vyhra (asi)... az budu upgradovat, tak pujdu pravdepodobne do 20D (pokud ovsem do te doby nebude neco uplne jineho)Citace:
Původně odeslal jan555
Tak to Tě určitě potěší toto: http://www.megafoto.cz/shop/product_...692bd808e923a4Citace:
Původně odeslal MikeD
Pro toho, kdo nemůže odmazat DPH, už celkem rozumná cena... ;)
jsem presvedcen o tom ze kdyz bude jeste o 5 tisic nize bude o dost rozumnejsi ale kazdy tisic dolu je plus;)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
precejen ta 10-22 neni zadarmo a nic levnejsiho me nikdo neporadil:confused:
jojo... to vim, ale zatim pro me nema smysl upgradovat... :) fotak mam hodne cerstve... jinak receno - 350D podle me ztraci vyznamCitace:
Původně odeslal Darth Maul
Všeho do času, aneb - nebudou, nebudou ...Citace:
Původně odeslal MikeD
takove docela obecne kecy, ale aspon neco http://digi.zive.cz/h/technika/AR.asp?ARI=1240&CAI=15
20D nemel spot metering? No tak to se zase kanon predvedl :-)
Jsem si myslel, ze je to u lepsi tridy normal, kdyz to ma i ten muj low end a stal polovinu...
Mirtex:
Ani 300D, 350D, 20Da, 10D nemaju...
Maju len partial (cca 9%)... spot je cca 3.5% obrazu...
asi uz trochu OT, ale proc se to do tech fotaku nedela? Imho se to nekdy docela hodi. To ma i moje sunka kompakt :)Citace:
Původně odeslal PiT
no ja vim k cemu to pouzivam u kompaktu. ale dokazu si predstavit ze u DSLR by to nemelo byt potreba. nebo k cemu myslis ze se to hodi:?:Citace:
Původně odeslal Skodik
No tak jelikoz kompakt casto ma malo veci, ktere si muze clovek nastavit, tak vyuzije toto, aby mohl fotit za mnohem vice ovladatelnych parametru. Coz u DSLR opravdu mizi, ale presto foceni nejakeho slabeho maleho predmetu, treba provazek, na to to je imho docela vhodne. Ale nevim no, taky to u kompaktu vyuzivam fakt malo, jen jak jsem psal vyse.Citace:
Původně odeslal tominek
No zrovna provazek je dlhy, takze tam to pada... Ten by si bodovym zameral len velmi tazko...
u 350D a 300D to vim, s tim jsem nejakou dobu fotil, ale u 20D jsem to tak nejak cekal automaticky :-)Citace:
Původně odeslal PiT
Je pravda, ze ma to pri zisteni 350D zamrzelo a je pravda, ze aj ja som to cakal u 20D automaticky :)Citace:
Původně odeslal Mirtex
Ale celkovo cakam na nejaky dobry priklad, naco to pouzit... resp. v com je to lepsie ako partial...
u kriplika to pouzivam kdym mu chci natelit ze chci fakt kratkej cas (najdu neco hodne "svitiveho' zmerim locknu a fotim). coz by melo jit u DSLR "malinko" elegantneji. jinak nevim ze bych to pouzil k necemu jinemu. ale co se tyce fotaku (SLR) jsem lama. totil jsem jen kriplikem (kompaktem)
no nevim, ja si tim nameruju veci co chci mit presne naexponovany, coz mi partial ne pokazdy umoznuje.Citace:
Původně odeslal PiT
Navic jsem u 350D kdyz jsem s ni fotil me pokazdy pocit, ze partial se choval spis jako center weighted u moji 5D (Minolty, aby nedoslo k omylu :-) ), u spotu mam jistotu.
tusite kdz se ma yacit 30D prodavat? v US a v CR??
jako kdy bude fyzicky ve skladech.
EDIT: na pixmania.cz maji datum 30.3.2006 a cenu o cca 5K vyssi nez u 20D
F-B nahodil cenu 40k a termín minimálně měsíc... :(
http://www.megafoto.cz/shop/product_...2cc1ed79fc8a78
8K navic proti 20D je dosti. tusite nekdo kolik stoji fotaky v rakousku v kamenych obchodech?? jsou drazsi nez treba na F-B?? zajet do vidne neni problem a resit tam pripadne reklamaci je taky vpohode.