Jasně ale když se tady plive snad na všechny značky tak by i rovnou zde mělo být nějaké doporučení. :)Citace:
Původně odeslal Perfect_
Printable View
Jasně ale když se tady plive snad na všechny značky tak by i rovnou zde mělo být nějaké doporučení. :)Citace:
Původně odeslal Perfect_
Měl jsem Fortron 460W (aktivní PFC), zpomalil jsem na něm větrák a po dvou letech odešel. Naštěstí sebou do křemíkového nebe nevzal nic dalšího. Teď mám Nexus se 120mm větrákem, je docela tichý a radši do toho už vrtat nebudu. Asi opravdu platí rovnice "Zvýšení teploty == snížení životnosti".
Použít nějaký velmi drahý zdroj pro servry...postavit si vlastní:-))) a nakonec koupit nějaký v rozumné cenové hladině a vytunit si ho....což praktikuju s úspěchem já....elektrolytické kondy nahradit značkovými Nippon Chemi-con vyměnit usměrňovací můstek za výkonější,přidat zásuvku pro moňas a čerpadlo na vodníka ovládané relátkem, vyměnit polovodiče za značkové a originální, k napětovým větvím přidat paralelně kondíky svitkové o kapacitě 100n/100V díky čemuž klesne ESR, paralelně k větvím dát ochranné diody Transil....kdyby náhodou, do síťové části dát varistor, pořádný síťový filtr a né tu atrapu co tam bývá, dát kloudné podložky pod tranzistory na chladiči a vyměnit jádro v hlavním trafu za kvalitní od firmy Amidon napřílad......teď je z hovna kvalitní zdroj který vydrží a i pokud klekne což se může stát tak nevezme nic s sebouCitace:
Původně odeslal Vysta
To chceš říct že vyměníš polovodiče a nezačne to zakmitávat a dělat jinej bordel ? Aha apríl... :)Citace:
Původně odeslal Tinky linky
Zdroj není zesilovač chytráku....teď jsi předvedl že otom víš houby :-))Citace:
Původně odeslal Vysta
On by PC zdroj jaxi mel kmitat, byl navrzen na to aby kmital :) Proto se mu taky rika impulsni. >:}
Zakladom je kupit aspon trochu kvalitny zdroj. Kvalitny neznamena, ze ma 12cm svietiaci ventilator, rucne nastavovanie otacok, cierny plech a podobne zbytocnosti, ale dobry navrh (to sa tazko hodnoti) a kvalitne suciastky. Casto sa da kvalita zdroja poznat podla toho, "kolko tam toho vnutri je" - pozriem donutra a je tam kopa volneho miesta (chladice, kondiky, trafo male), pritom napisanych je 350W (alebo aj viac) -> ruky prec.
Kvalitne kondiky pouziva dnes malokto - takze ich treba obcas pozriet, ci sa nenafukuju.
Napriklad Fortron :D Tazky je az moc na to ako vyzera :D Vela nehreje a ma dobru cenu na to co dokaze ;)
Napriklad Fortron, ja som spokojny s DTK PTP-3007 (Macron Power OEM).
Pri porovnavani hmotnosti sa nesmie zabudnut na jednu vec - ak ma jeden zdroj pasivne PFC a druhy nie, tak ta tlmivka je tazka ako svina.
Dobře srandisto, až svůj votuzer předvedeš v nějakým videu v zapnutým PC uznám že máš pravdu.Citace:
Má kmitat ale ne zakmitávat, výměnou polovodíčů se navíc může zhoršit účinnost a jiné vlastnosti, něco málo o tom vím, ale rád se nechám poučit :)Citace:
Původně odeslal PvvS
A co způsobeje nesnášenlivost Fortronů s disky Seagate ?Citace:
Původně odeslal misokgb
asi neumíš číst protože já psal nahradit za ZNAČKOVÉ ne jiné co tam nepatří Ty nevíš že se dnes kopírují i polovodičové součástky?? vysvětli proč by měl takový zdroj kmitat....čekámCitace:
Původně odeslal Vysta
Tak to ale musíš napsat : "odpovídající náhradu" či "kopii" nejsem telepat, ale stejně si myslím že kecáš a jenom se vykrucuješ.Citace:
haha teď se vykrucuješ ty....čekám až mi vysvětlíš proč by se měl po výměně trandů rozkmitat :-)) Když chceš rýpat tak bys otom měl aspoň něco vedět a to aspoň víc než já.....tím se nechci chvástat ale těmito věcmi se zabývám nějaký ten pátek
Citace:
Původně odeslal Vysta
Zeby Seagate nevie vyrobit dobry HDD? No flame PLS. To som sa zatial nikde nedocital, pretoze zastanca Fortronu moze povedat, ze chyba je na strane Seagate zastanca Seagate povie, ze Fortron je Sux hard, tak si vyber. Osobne s tym problem nemam, mam uz asi 5ty Seagate napojeny na tento zdroj a ziadny problem. Jediny problem som mal s MB MSI, tam to piskalo, pod zatazou ale tu sa nebojim povedat, ze MSI SUX HARD :D
Já sem tady nedal román o tunění, si vem tu možnost že to někdo kdo se v tom tolik nevyzná na tento pupud udělá (!!). Přečíst něco o spínaných zdrojích si dovede každý, já to udělal a radši jsem se na tunění vysral. Proč tu rýpu má důvod ten že se chci dorýpat zda jsi opravdu něco otunil a s jakým výsledkem, nepotřebuju si tu masírovat ego tím jaké mám super znalosti a zkušenosti s tuněním zdroje, já je nemám, chci se něco dozvědět.Citace:
No ja radsej v zdroji vymienam nieco len ked nefunguje.
jeden takový zdroj už dva roky jede v druhém PC co mám doma....jako základ byl použit zdroj neznámého výrobce kterému odešel pomocný zdroj díky čemuž odešel i řídící IO TL494 a budící tranzistor...má provedeny téměř všchny úpravy co jsem vypsal....jede na něm Athlon XP 2200+ deska Asus A7V880 a Radeon 9600XT...dřív na něm byl Abit KT7E s tímtéž až na grafiku a vše šlape....zvlnění minimální a kolísání také.... nyní se chystám na Zdroj ve svém PC(viz popis) je tam EC 350W:-) ale bude z něj pěkný a spolehlivý zdroj...ikdyž už v základu by měl být lepší než předchůdci protože nejporuchovější část už je vyřešena jinakCitace:
Původně odeslal Vysta
nechci zakladat dalsi tema, a sice kamaradovi se podarilo v nevedomosti prepnou zdroj na americkou normu 110V , chci se zeptat jsou nejak chranene a jde to lehko opravit nebo uz je ten zdroj lepsi vyhodit?
Mala by sa prepalit poistka, este by som skontroloval varistor a diodovy mostik.
tak jsem ho otevrel a nenasel jsem ani pojistku:-) jedna se o tentoCitace:
Původně odeslal Rainbow
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23055
nevim kde soudruzi udelali chybu:)
mam fortron a zapadni digitalky a bez problemu.neni to spis jenom nejakym slabsim modelem ?
Mam ve svym zdroji EC pustenej vetrak 80mm na 5V uz tri roky. Je to 300W zdroj, na kterym visi Athlon 1700XP pretocenej na 2200Mhz tri HDD, vypalovacka DVD, vypalovacka CD, a spousta dalsich picicundek. Nemam s nim nejmensi problem. Ale na druhou stranu do novyho compu s Opteronem 150 bych si ho asi nedal, to bych mel trochu strach:)
BTW: Nikomu vsak neradim, aby to taky zkousel, jenom pridavam vlastni zkusenost.
Taky mám lehce upravený zdroj EC300W,Koupil sem ho proto,že v popisu měl 12cm ventilátor s termoregulací.Termoregulace se ale nekonala,větrák byl připojenej přímo na 12V.Proto sem doplnil termoregulaci vlastní výroby,vestavěl zásuvku a relé pro spínání monitoru a tiskárny,doplnil na plošný spoj chybějící součástky (kondiky na 3,3 5 a 12V,varistor a tlumivku na síťovou stranu)
Dále sem opravil několik studených spojů a na 3,3 5 a 12V větev vestavěl transily proti přepětí.Tento zdroj bez problémů běhá už rok.