Tak sem volal znýmýmu do firmy, a radši si tam dojdu pro tepelně regulovanej větrák zejtra. Jenom přemejšlim kam dát to čidlo, asi na ty žebra ne?
BTW. provedl sem 7V úpravu na tý 92ce a super, neni vůbec slyšet! :)
A účinnost je stejná!! 8)
Printable View
Tak sem volal znýmýmu do firmy, a radši si tam dojdu pro tepelně regulovanej větrák zejtra. Jenom přemejšlim kam dát to čidlo, asi na ty žebra ne?
BTW. provedl sem 7V úpravu na tý 92ce a super, neni vůbec slyšet! :)
A účinnost je stejná!! 8)
..to je malo, na to aby to bolo "tiche" je potrebny tak 47 resp. 56Ohm 8) ...tak to mam ja ...Citace:
Původně odeslal Rainbow
No dám to na těch 7V a uvidí se...
[quote="kecinzer"]Tak sem volal znýmýmu do firmy, a radši si tam dojdu pro tepelně regulovanej větrák zejtra. Jenom přemejšlim kam dát to čidlo, asi na ty žebra ne?
cidlo dej treba jen ven ze zdroje, cim studenejsi cidlo tim tissi to bude. Mezi zebra ho nedavej pak se to bude tocit moc rychle.
Asi jsem malo akcni, ale vim, ze upravy by v mem podani dopadly spatne, tak jsem koupil novyho Fortrona 250W, toho tichyho (ne Economy). Prislo me to na 839 Kc a je naprosty ticho. Vrele doporucuju.
dejte tam odpor 30-40 Ohm na cca 5W (takova 10x5x5mm keramicka krychlicka) a ventilator pojede krasne tise ... a kdyz se upece tak alespon mate o duvod vic si jit koupit novej tichej zdroj uz z vyroby ;) GL (me to s tim odporem jede uz nejakej ten patek a v pohode)
TENTO ZPŮSOB JE V PRAXI VYZKOUŠEN (MŮJ ZNÁMÝ NA NĚJ UŽ 2 ROKY JEDE)
POSTUP :
PC NECHTE TAK 5 HODIN BĚŽET. OTEVŘETE ZDROJ A BEZDOTYKOVÝM TEPLOMĚREM IDENTIFIKUJTE SOUČÁSTI KTERÉ SE HŘEJÍ. VEMTE OBYČ AKVARIJNÍ HADIČKU A TYTO SOUČÁSTI OMOTEJTE A ZAJISTĚTE PROTI ZKLOUZNUTÍ.
PAK JEN ČERPAT A ČERPAT .
ABSOLUT - TICHO
2Tlapka: ??? ??? ???
Nejednodusi reseni, zapoj do serie nejakej malej potak (stovky Ohm), vyvrtej jednu diru a vesel si reguluj. Co dal resit. Ty vykonaky snesou 150 stupnu, co resit. Staci aby se trochu tocil, aby se tam hejbal vzduch a nedelala se tam sauna