a samozrejme treba pouzivat nemrznucu zmes-ja mam destilku+Fridex
Printable View
a samozrejme treba pouzivat nemrznucu zmes-ja mam destilku+Fridex
No samozrejme, protoze je tvorba kondezatu zavisla na teplote vzduchu a jeho vlkosti. Pokud neni teplota povrchu hadic a bloku nizsi nez rosny bod vzduchu v mistnosti, tak se kondenzat netvori.Citace:
Původně odeslal jaro.jaro
Pak ovsem toto chlazeni ztraci smysl, kdyz neni mozne kapalinu vice ochladit, aby tak mela vliv na OC. Na argument, ze je tohle tiche reseni a nemas to kvuli OC, odpovidam elegantnim resenim s radiatory vyuzivajicí volne konvekce (viz. predchozi posty). Navic jejich cena neni vubec vysoka.
No ja myslim ze by stacilo par radiatorov z kadetta zapojit niekde dalej od kompa paralelne a uchladilo by to vpoho.
neviem, ci vysledna teplota procesora(zatial rekord 9 st ) je dovodom na rezignaciu...Citace:
Původně odeslal Pirs
mimochodom- celkovo som investoval ( vymenik 50 Sk-vrakovisko, cerpadlo 560, hadice-asi 50, krabica ~100, expanzka-0 Sk-vrakovisko, bloky na CPU,GK,NB a HD-homemade z medenych pasivov+plech z kovosrotu~500Sk)
o OC mi ani tak nejde- zatial som nenasiel aplikaciu, kde by som potreboval nejaky extremny OC- zato to TICHO! -
ked som to prvykrat spustil, tak som sa instiktivne zohol pod stol v domneni, ze PC nie je pripojeny do siete(nepocut ani HD-je obalene v pene pouzivanej pre odhlucnenie klimatizacnych zariadeni..)- ked nabehlo logo WIN , tak som pozera ako na zjavenie..
a napr.: pretoze chladim aj HD ,teplota 20st(teraz) asi celkom pomaha jeho zivotnosti
Co říkáte na toto?
Chladič kilmatizace FABIA vyrábí firma BEHR. Docela se mi osvědčil.:smoke:
Ja pouzivam klasicky radiator. Konkrene armatmetal o vysce 350mm a 9 "platku". Chladim pouze pasivne. Je to naprosto dostatecne (2500+@2430 pri 1.74V, x800pro@XT PE). Procak ma po dlouhodobem burnu (a tim myslim dlouhodoby - 48hod) 50stupnu v jadre. Cerpadlo neni u tototo radiatoru vubec potreba silne. Mam ponornho eheima 300 (jako expancka slouzi 15l hlinikova konev (na mleko se puvodne pouzivala)). Radiator ma nizky odpor. Jediny problem mam s kombinaci Al + Cu - takze je nutne pouzivat inhibitor koroze. Takze pokud netouzis po mobilite, tak je to dobre reseni.
Samozřejmě doporučuju lehký ofuk, protože tenhle chladič má dost jemné žebra. Ale mám tam ted 1 x 120ku na 800ot. a je to fpoho. S ofukem voda 33° , bez ofuku voda kolem 38° což už pro čerpadlo neni nic moc. (teplota okolí 30°).
velmi by ma zaujimal ten super lacny bastl ..hod sem nejake photos nech vidime co sa da zbastlit za mizernych 500 sk :DCitace:
Původně odeslal jaro.jaro
sharker sa nauc pocitat, vidno ze si mal 5 z matiky.Citace:
Původně odeslal Sharker
trosku si si pomylil sumu(aj ja si uz nepamatam presne ceny,lebo je to starsieho data) ,ale to nie je podstatne- tu je moj stary prispevok aj s fotoCitace:
Původně odeslal Sharker
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=25629
pozn.:
ten drahy ventilator uz davno nepouzivam-miesto toho obycajne 12 cm ventilatory
plasticke obalenie pasivov som nahradil medenym plechom- to lepidlo pomalicky prepustalo