no budu hledat.. zatim tenhle je ale trosek hlucnejsi..Citace:
Původně odeslal Anduril
kdyby tak nekdo vedel o nejakem dobrem tlumici hluki co muzu dat zevnitr na povrch case :)
Printable View
no budu hledat.. zatim tenhle je ale trosek hlucnejsi..Citace:
Původně odeslal Anduril
kdyby tak nekdo vedel o nejakem dobrem tlumici hluki co muzu dat zevnitr na povrch case :)
jestli ti nezalezi na vzhledu a nechces se babrat se schanenim odhlucnovaci hmoty tak ti staci prachsprostej koberec :) muzes jeste pouzit miralon, ale nevim co bude mit vetsi ucinek... kobercem nic nezkazis :) proste ho orez podle vsech stran a nech tam diru vepredu dole aby se mohl nasavat chladnej vzduch...Citace:
Původně odeslal moebius
na vzhledu mi celkem zalezi. byly mi doporuceny stranky www.eurofoam-tp.cz/ kde maji ten odhlucnovaci matros, ale nemaji tam ceny takze je musim zjistit. jinak pouziju ten prachsprostej koberec :)
dival jsem se na teplotu CPU. kdyz mam bednu otevrenou, teplota se drzi na 45-46 C a pri zavrene bedne je to tech 51-55 C takze ma asi spatny obeh vzduchu. da se nejak v biosu nastavit otacky vetracku kdyz ho zapojim do te zastrcky na zakladni desce? normalne bude mit rychlost 2200ot. ale myslim ze by mi bohate stacilo tak 1000ot. - 1200ot. jinak to pres to sito co tam vzadu je dela strasnej randal.
(dobre prehanim ale rozhodne je to hlucnejsi)
musis mezi vetrak a skrin dat nejakou podlozku.. ja to delam zmackanym papirem ale idealni by byla nejaka guma... jinak otacky v biosu s tvoji deskou nenastavis.. a prez speedfan taktez ne... jedine HW.. nebo kdyz ho zapojis na 7V... udelas to tak ze jeden kabel napojis na 12V vetev a druhej na 5V...Citace:
Původně odeslal moebius
tahle teplota pri defaultnich taktech a defaultnim napeti moc v pohode neni. problem muze byt jednak spatny odvod vzduchu z case, ale treba taky spatne nasazeny chladic (nebyl by na omak teply)Citace:
Původně odeslal moebius
no zatim ten randal preziju. mam zakazano hrabat do pc kdyz jsem ho udajne zkazil (i kdyz jsem ho pak zase dal dokupy) takze to zatim tak necham a nejak to preziju. kdyz tak nekdy si zkusim udelat manualni omezovac rychlosti.
momentalne kdyz je tam ten dalsi vetrak ma CPU teplotu kolem 47 C a to uz by mohlo byt dobre. (aspon si to myslim).
takze se budu zatim venovat nove case :)
(a nikdo mi to neveri:/)
...tak toto by som mu radsej neradil :confused: , je tu o tom uz dost popisaneCitace:
Původně odeslal J.Wade