Paradni fotky, ta socha to je bomba a ty predchozi "krejiny" maj supr svetlo. Snad jenom tahle posledni mi taky nesedla, ani ten berevnej toning se mi nelibi.
Printable View
Paradni fotky, ta socha to je bomba a ty predchozi "krejiny" maj supr svetlo. Snad jenom tahle posledni mi taky nesedla, ani ten berevnej toning se mi nelibi.
DM: Kdybys viděl, za jakých podmínek fotka vznikla, asi by ses nestačil divit :) Ale děkuju za komenty, budu si to pamatovat pro příště (btw., slečna má bambulkovitý nosík i normálně :) )
Fox: Slečna nešilhá, to Ti asi jen přijde. Ale je dost možné, že koukala kousíček mimo objektiv. Díky za koment.
Skodik: Děkuju!
samozrejme jsem myslel na fotce, ne ve skutecnosti...Citace:
Původně odeslal Dismembered
Tak zas po dloooouhatánské době jsem se pustil do focení, hned jsem se vybavil novými hračkami, mezi které patří i objektiv Helios 55/2 od Martyho, jenž pořídil tuto fotku :)
Foceno tedy 110mm ekv., F2, ISO 100, čas 1/125s
Není to umělecké dílo, ale budu rád i za komenty líbí/nelíbí.
Libi , ale zima je uz sama o sobe dost ponura , takze osobne bych to nedaval do bw.
Fotka slušná, ale bohužel, objektiv nedělá hezký bokeh a tak rozmazaná většina plochy snímku nepůsobí příjemně...
DOT: Díky za koment, zkusím se na to podívat jak by to vypadalo v barvě, ale jsem si skoro jistý, že se mi to takto líbilo víc.
Maul: Díky, bohužel stále nejsem schopen rozpoznat hezký bokeh od ošklivého, nakopneš mě nějak?
No me se ten bokeh prave docela libi, je to v dnesni dobe takove neobvykle... mozna proto, v BW se mi tedy libi... ja to mam rad ty stary skla, ma to kouzlo a chce to nejakej skill vedet, kdyz to dobre funguje :)
Podle mě mají krásný bokeh třeba tyhle fotky:
http://www.fotografovani.cz/images2/rom_bokeh4.jpghttp://www.fotografovani.cz/images2/rom_bokeh6.jpg
Ta poslední nelíbí, nic v tom nevidím. Chtělo by to najít nějaké téma, kde se to využije, tady mi ta malá DOF připadá samoúčelná.
Skodik: proč by to mělo být neobvyklé, takto se přeci chovají všechna světelná skla, od starých po nové:)
Jinak celkově hodnotím jako +, jen tak dál!
Děkuju všem za reakce :)
Maule, díky, projdu si to. Jinak samozřejmě máš pravdu, tyto fotky mají opravdu krásný bokeh.
Fotka se mi docela líbí, vlastně jediný problém je, že subjekt dělá sice hezké "rámování", ale je ho tam málo a většina fotky je pozadí. Co se týče bokehu, tak je subj. dost v pohodě a na to, co to je za sklo (a za jaké peníze) je to úplně v klidu. Jistě, že existují lepší skla, ale je třeba říct, že ty příklady bokehu jsou o něčem jiném - nejsou tam obdobné kontrasty a odlesky, které jsou nejsložitější a na kterých je vidět clona (kterou má zrovna ten Helios evidentně dobrou).
Me se ty stare bokehy proste libi ty mirne kontrasty atd.. paradoxne vidim.. ze sam to nekdy dohanim v photoshopu :D Takze asi tak, ale ten objektiv je za ty prachy dobrej, to je jasny :)
Chtel sem ti nalozit k+ za atleta z prvniho postu, ale nelze(( proto to pisnu sem. Mam v merku takovej pozvolnej sakralni set a atletu mam pripravenych peknych par...vidim krizek pod
lipou, zastavim a cvaknu....ten tvuj v detailu se mi ovsem libi vic, nez to co sem si pripravil...v dohledne dobe pujdu pana zkusit cvaknout na podobny styl a svetlo...moc hezky kousek.
Moc děkuju všem!
Konečně se nám udělalo hezky, tak jsem taky vyrazil chvilku ven a vznikla tahle série.
Akorát teď na to koukám, že na CRT to vypadá hrozně překontrastované, přitom na notebooku to vypadalo v pořádku?
http://dismembered.wz.cz/pozimni%20priroda.jpg
Díky za komentáře :)
//První foto ZD 1445, druhé a třetí Auto Yashinon DX 1.7/50
Jarní přírodu si představuji ve svěžích barvách, tohle ve mě spíš evokuje babí léto nebo podzim. Ale líbí se mi ta druhá a světlo, pěkné.
Souhlasim s Martym , diky te sepii neni poznat o jakej rocni obdobi se jedna .
Jestli mas moznost , hod to sem i v puvodni barve .
napodobne:-) barevny ton se mi libi, ale nebyt tam nazev "Jarni priroda" tak bych to osobne tipoval na podzim... barva by tomu urcite prospela
Taky vidím sépiové provedení veselé barevné jarní přírody jako neúčelné... nejsem přítelem bezhlavého převádění fotek do černobílé a jejích alternativ a tohle je IMHO přímo ukázkový důvod. Jinak jsou ty snímky určitě povedené...
Děkuju všem, barevná se mi líbila jediná fotka s nejširším záběrem, po převedení na tento tón se mi ale všechny líbily daleko víc a pro mě je ta série taková "čistší". Prostě se mi to takhle líbilo víc, nic jiného :) Změním tedy název fotky, ať to neirituje.
PoDzimni . . . . .