Re: Skodik - CASIO QV-R51
Zdravim,
asi pred hodinou jsem byl v lese a je to parada, vsude se tu vali mlha, bezva atmosfera, no fotky jeste budou. Zatim jsem zpracoval toto.
http://skodik.ic.cz/galerie/priroda/stromy.jpg
Pro zobrazení ve větším rozlišení klikněte zde.
Libi, budu rad za kazdou radu?
Tady je důkaz, že se občas vyplatí koukat i nahoru :) Mně se to líbí, povedla se Ti kompozice.
Jak jsem rekl, tak provedu a tedy prihazuji dalsi trumf, panove :D
http://skodik.ic.cz/galerie/priroda/kapky.jpg
Jste na rade, komentujte, dik ;)
2Dismembered: Hezky receno díky :) A kompo jsem taky dlouho vybiral, neni to nahodne.
K těm stomům -> je mi jasný o co tam jde. Nějaký zasady kompozice tam taky jsou. Ale prostě to na mě moc nepůsobí tak jak by mělo.
Sám jsem se o takovou fotku několikrát pokoušel, ale nikdy se mi do té fotky nepodařilo dostat ten pocit jako když tam člověkl stojí a kouká nahoru a točí se mu z toho hlava ... to je u tohoto záběru si myslím dost těžký. Dostat tam tu imopzantnost a ten prostor. Prostě si myslím že to není ono, ale pokus dobrej.
Ty kapky .. příjde mi to takovej divnej formát kterej mi nesedí. Uvítal bych spíš klasický formát s tím že by bylo víc místa vpravo. Možná i malinko ubrat nahoře a přidat dole. Ale jinak good ... ten šum tam moc neruší, ale dávej pozor ať to s ním zbytečně nepřeháníš. Snaž se o co nejlepší fotku bez toho že budeš počítat že to zachraní nějaký efekty v PS (to teď myslím všeobecně).
Tak kvapky su konecne nieco, co ma oslovilo ;)
Chcelo by to zrezat na ~ 3:2. Ale inak super !
Citace:
Původně odeslal theedge
K těm stomům -> je mi jasný o co tam jde. Nějaký zasady kompozice tam taky jsou. Ale prostě to na mě moc nepůsobí tak jak by mělo.
Sám jsem se o takovou fotku několikrát pokoušel, ale nikdy se mi do té fotky nepodařilo dostat ten pocit jako když tam člověkl stojí a kouká nahoru a točí se mu z toho hlava ... to je u tohoto záběru si myslím dost těžký. Dostat tam tu imopzantnost a ten prostor. Prostě si myslím že to není ono, ale pokus dobrej.
Ty kapky .. příjde mi to takovej divnej formát kterej mi nesedí. Uvítal bych spíš klasický formát s tím že by bylo víc místa vpravo. Možná i malinko ubrat nahoře a přidat dole. Ale jinak good ... ten šum tam moc neruší, ale dávej pozor ať to s ním zbytečně nepřeháníš. Snaž se o co nejlepší fotku bez toho že budeš počítat že to zachraní nějaký efekty v PS (to teď myslím všeobecně).
Jasny, taky tusim, co myslis s tema stromama, rekl bych ze na to by bylo dobre fisheye, mozna by potom byl takovej efekt, jakej pises. Ja bych ty stromy bral asi spis jako abstrakci, protoze ty vetve pusobi docel zvlastne.
U tech kapek, jeste si s tim zkusim pohrat, 3:2 jsem zkousel, ale jeste to zkusim trochu lepe tak jak pise theedge. Jinak on je to docela solidni vyrez, jelikoz QV-R51 ostri od 10cm, coz je na tohle dost brutal, a tak se tam pri zvetseni ztraci ta kresba no, bohuzel :/ A k PS, no ono to s tim mim kompaktem nejak nejde cvakat anichz bych pocital s PS, coz myslim ze plati pro kompakty obecne. Ale theedge, diky moc za nazory!
Pit, taky dik, ten 3:2 jesta asi zkusim.
Mne se libi ty kapky. U tech stromu mi vadi ty vetve, ze jsou takove kostickovane. To je ale asi tim protisvetlem. Kdyz jsem se na to dival dyl, tak se mi to libi.
ty stromy nejsou spatne ale je fakt ze ta monumentalnost prostoru tam neni. ty kapky se mi libi hodne ale je fakt ze trosku riznout by to chtelo.
Tak jsem upravil ten orez do 3:2 a vice do posunul jak psal theedge, fotka jsem prepsal, takze je tu misto te puvodni uz ta upravena - http://skodik.no-ip.com/galerie/priroda/v-kapky.jpg
Je to lepsi, ne?
Mne sa ten šum nepáči, ale je to určite lepšie. :)
Ta se mi líbí i pěkná konverze. Jen bych uvažoval, jestli to o chlup neříznout zleva i zprava. (a doporučil bych lepší nástroj na doostřování, jsou tam trochu vidět "halos" na hranách)
Citace:
Původně odeslal jan555
Ta se mi líbí i pěkná konverze. Jen bych uvažoval, jestli to o chlup neříznout zleva i zprava. (a doporučil bych lepší nástroj na doostřování, jsou tam trochu vidět "halos" na hranách)
No a cim tedy doostrovat, ja to delam v PS, ale tam je to doostrovani silne na pikacu, nebo jsem to asi nepochopil. Sharpnes je nekdy az moc silne, Sharpnes Mask je takova zvlatni, rozhodne to neni normalni doostrovani, ale da se tam aspon trochu ta intenzita nastavit, vetsinou nejlepe vyjde, kdyz to zmensuju, tak dat rozmer a jako metodu Bicubic Sharpnes, ale jak rikam chybi mi tam obycejne ostreni s moznosti nastaveni intenzity. Pisu to sem proto, ze s tim budou asi i trocku vetsi potize u dalsich fotek.
K rezu, kdyz riznu dostavam se zase do formatu 4:3, pokud nechci rezat i z vrchu. Navic by se ta pyramida posunula do stredu, jediny klad proc rezat vidim v tom, ze tam ta lampa je polovicni, jinak nejak nevim co tim rezem sledujes.
Nio nějaké malé úřeostření tam asi je - je to vidět na těch malých sloupcích dole. Já ostřím rozhodně přes Unsharp Mask, kde si můžu všecko potřebný nastavit.
BTW: určitě uříznout minimálně tu lampu co tam leze zleva ... sám musíš vidět jak to tam tahá oči.
Kdyz uz sis udelal reklamu v mem thredu, tak ti to ohodnotim musim. - Pekna klidna fotka. ;). Muj nazor se shoduje s theedgem -> lampa. Ale sam bych ho nevymyslel.
Tedy po predchozi fotka upravena, Pit mel pravdu o 1" jsem to potocil a serizl, tedy dik za rady.
A prihazuji dalsi - opet Louvre, budu to trochu stridat, takze priste bude nejakej interier apod ;)
http://skodik.ic.cz/galerie/pariz/louvre3.jpg
Opet predem dik za komentar! Takova trosku Vincovska :)
Citace:
Původně odeslal Skodik
K rezu, kdyz riznu dostavam se zase do formatu 4:3, pokud nechci rezat i z vrchu. Navic by se ta pyramida posunula do stredu, jediny klad proc rezat vidim v tom, ze tam ta lampa je polovicni, jinak nejak nevim co tim rezem sledujes.
Co tím asi sleduju ... :roll: Abys měl MOŽNÁ lepší fotku, nebo proč to sem dáváš? Pak Ti to napíšou jiní, tak to řízneš. Teď je tam vlevo zub nad střechou a na obou stranách půlky lidí, které mě ruší.
S tím formátem co? Máš nějaké omezení na jeden fixní formát?
Tak 1. uz je lepsi. Ta druha se mi libi moc. I kdyz vypada dost umele. Snazim se to pochopit. Doostroval jsi to?
Ta druhá vypadá uměle kvůli nepřirozenýmu světlu ve fotce .. působí to hodně ploše. Působí to na mne jako sendvič, a nebo sis tam moc potahal za Shadow/Highlights za účelem přílišného ztmavení toho nebe (je to vidět i na tom dost hodně vylezlým šumu na obloze.
ta druha se mi moc libi, ale opet to "kazi" detaily...
na strese te budovy po obou stranach kouka neco, asi kousek vezicky a rusi to linii toho domu -> orez. Pak nejake dva cerne body nalevo od te hlavni veze (viditelne pouze na velkem formatu) a mne osobne chybi kousek mista nahore - ta vlajka se tam skoro nevejde, pritom dole trochu prostoru na posun je.
Promin, ze jsem se do Tebe takhle "pustil", ale takoveto drobnosti mi kazi dojem z jinak perfektni fotky
Citace:
Původně odeslal jan555
Co tím asi sleduju ... :roll: Abys měl MOŽNÁ lepší fotku, nebo proč to sem dáváš? Pak Ti to napíšou jiní, tak to řízneš. Teď je tam vlevo zub nad střechou a na obou stranách půlky lidí, které mě ruší.
S tím formátem co? Máš nějaké omezení na jeden fixní formát?
No to mi je jasny, ze jsi mi chtel pomoci, ano davam jsem fotku, aby mi nekdo poradil co a jak. Spis jsem hnedka napoprve neprokoukl, proc to mam oriznout. A mas recht, toho hrbolu na strese jsem si nevsilm :( sakra. Ty lidi no to by slo asi taky riznout, kdyztak to jeste opravim, kazdopadne diky.
2Camillek: je to sendvich proto to vypada umeleleji, tedy respektive je to sendvich z jedne fotky pomoci tonemapingu. Jinak ano doostruji vse, ale tady je to dela hlavne kontrast.
2theedge, ano to svetlo neni prirozene (sendvich), ani jsem nechtel aby se tak ta fotka tvarila, otazkou je jestli to nakonec nevypada spatne, me se to libi, je to takovej ten styl jako Vinc, jak jsem psal.
2Sadam., kousky vezicek kdyztak riznu a ty 2 taky jsem si jich vsiml, ale nakonec jsem na ne zapomnel :( Ale retus to jisti, ani nevim co to je za haluz asi spina na okne je to focene pres sklo. Ale co me mrzi nejvice, ze uz nahore nemam misto, rikal jsem si ze si te urizle vlajky snad moc nikdo nevsimne, ale jo. No v nejhorsim bych mohl vyretusovat kousek te spicky. Jinak v pohode, jsem rad ze kritizujete a libi se to.
no obe se mi libi ale u prvni me co se tyce kompozice nejak vadi ta lampa srostla se sklenenou pyramidou a u druhe se me zda ze je tam nejaka podivna soudkovitost (ale nevylucuju ze je to ocima). ta druha ma pro me lepsi atmosferu ale je pravda ze by mohla pusobit lehce plastycteji.
Inu davam dalsi je to odlesk v mrakodrapu, La Defence.
http://skodik.ic.cz/galerie/pariz/odlesk2.jpg
Predem dik za kritiku, jsem nejak zmatenej jak to tam mam s geometrii, treba rotace, ale zas tak nejak me to nerusi, je to odraz tak si myslim, ze to k tomu mozna i patri.
==============================
2tominek, no jo s tou lampou uz nic neudelam, ale dik, rozhodne me tyhle rady pomuzou, tak ze se nad tim vice zamyslim, coz do tedka popravde zas tolik nedelam a koukam hodne na motiv a na provedeni koukam az doma :(
No a u te druhe soudkovitost neni, ale fakt to tak muze trochu vypadat, asi diky te strese nejaky opticky klam :)
ja odlesky v oknech rad. Takze se mi to libi. Zmeho pohledu to vypada jako plakat :) Na kritiku si musis pockat na nekoho zkusenejsiho. Mne se to libi tak jak to je.