-
Re: Intel Pentium D 805 >> najlacnejsia cesta k DC
o EIST je tam zmienka v texte (v tom caji kdesi) na screene je ES to nie je smerodatne. Ak by mal skutocne EIST, tak je to potom neskutocne dobry procesor ...
P.S.> 3700/14=264 to by bolo tak akurat na 533 synchro ;)
P.S2.> pre tych co netusia co je to EIST tak v tomto pripade je to automaticke znizovanie frekvencie cpu pomocou znizenia nasobicu na 14 a znizenei vcore ... ak to vhodne podporuje doska, je to brutalne dobre na takyto cpu
-
No je to sice hezky, ale zajimalo by me co by si k tomu clovek mel koupit za desku, nevim jak je to se stabilitou mezi 533-800, ale moje deska a co sem cetl tak i hromada dalsich desek s i945 ma problemy s fsb vic jak cca 216-220.
-
Myslis, ze MSI je nejaka OC friendly doska? Tak to teda nie. ABIT da kolko chces :) Asus tiez nie je zle na tom co som cital o 925XE chipsete ;)
-
Ja si tu desku dostal vymenou za 915G bez OC moznosti a to ze neni na OC sem zjistil brzy, nicmene me zaujalo DC a tak se ptam jestli se na DC + OC obecne da pouzit nejaka "levna" 945 deska nebo uz rovnou 955?
-
kludne aj normalne 945tky, si pozri reviews a uvidis ze bohate stacia ... pre tieto procaky ti strop 250~MHz FSB staci viac nez dostatocne (aj pre 200 MHz DCka)
-
nemate nejaky presnejsi informace o realne dostupnosti v CR, vsude je max uvedeno brezen nebo neznamo
stavim pro kamose PC a samozrejme ho chce mit co nejdriv, kdyz nebude D 805 dost brzo, tak bude mit Semprona 3100+ v soc. 754, coz by byla skoda :confused:
-
Citace:
Původně odeslal baros
nemate nejaky presnejsi informace o realne dostupnosti v CR, vsude je max uvedeno brezen nebo neznamo
stavim pro kamose PC a samozrejme ho chce mit co nejdriv, kdyz nebude D 805 dost brzo, tak bude mit Semprona 3100+ v soc. 754, coz by byla skoda :confused:
v pondělí je mají dostat v CZC, tam sou rychlíci :)
dneska sem tam volal.
www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35814
-
Tak nevím, pohorším si, nebo polepším si?
Nyní Intel pentium 4 531 > Intel Pentium D 805?:neutral:
-
Citace:
Původně odeslal DlouhyJony
Tak nevím, pohorším si, nebo polepším si?
Nyní Intel pentium 4 531 > Intel Pentium D 805?:neutral:
Ber to tak, ze mas HT, takze si asi vies predstavit co je to DC a ci to vlastne vyuzijes. Ak by mal ten procak skutocne EIST tak by si si vykonovo podla mna polepsil , teda teraz mas nasobic 15x a tam by si ho mohol zhodit na 14x co by viedlo k vyssiemu FSB a teda vyssiemu vykonu. Este ak by sa Ti podarilo Tvoj terajsi procak dobre predat a doplatit nejaku slusnu sumu, ktora Ti stoji za DC tak je to ok. Dalej ide o to, ze ci taktujes, ak netaktujes, tak samo je lepsie co mas teraz, dalej by si prisiel o 64bit, ktore D805ka nema ak sa nemylim... Treba brat do uvahy takmer vsetko. Inak mas HT tak ja by som to zbytocne nesilil a pockal na nove jadra -> 65nm ;)
-
ja sem zatim objednal Celeron D 336, ted to bude stacit a za pul roku se uvidi
-
64bit je aj tak na dve veci, ale to Ta pri 805 nemusi trapit, lebo ma EM64T
-
Citace:
Původně odeslal baros
Na ATC by je měli mít, na skladě mají 8 kusů-teď jsem se tam koukal.
-
Rozhodne to bude zajimavej kus kremiku za slusny penize... Ale porad si lamu hlavu jak to muze dat 3.7Ghz. Nekde jsem dokonce videl neco prez 4... Vzdyt je to porad jen Smithfield,tak jak je to mozny? Ze by nejaka nova serie,protoze je blbost aby FSB tolik brzdilo v taktu CPU,zvlast pokud je kvalitni deska... Klasickej Smithfield jde maximalne na 3.4Ghz... Na kvalitnim vodniku by dal mozna vic, i kdyz si nemyslim ze o tolik... Zvlast tech 3.7Ghz udelali na vzduchu,tak nevim.. Moc bych tem recenzim co se vyskytujou neveril a radsi bych si pockal na konecny vyjadreni uzivatelu...
-
Přeci jenom je to revize B0.
-
Uz to ma dakto doma ?? Alebo len zatiam mate objednane ?
-
Citace:
Původně odeslal Eagle
Přeci jenom je to revize B0.
Tym si prezradil, ze uz chystas recenziu na SHW. :p Alebo nie?
-
Vyvoj CPU uz asi rok nesleduju, tak jsem trochu mimo - mohli by jste mi rict, jestli bude vykonove lepsi Opteron 144@default nebo D 805@default ???
Ten DC CPU se mi libi, ale bojim se pomale sbernice. Primarni vyuziti jako graficka stanice (2GB RAM, velke prenosy dat), strih videa, DivX,..
jestli se chysta recenze, tohle srovnani bych uvital ;)
-
ak programy ktore pouzivas na strih videa a kodovanie do divx podporuju DC, tak ta 805 by IMO mala byt o dost lepsia
-
no ja som dostal v praci DC Extreme a musim povedat, ze je to narez! 4 renderovacie thready .... ak to softy vedia vyuzit tak vykon je brutalny... skusim spravit k fajrontu cinebench
popri tom viac menej v pohode photoshop/photopaint
-
Hades - a kde robis? Nerobite nabor? :-D
A tie testy sprav a postni ich sem.
edit. A ktory extreme? 840EE alebo 955EE?
-
XE 955 ma 652 cinema
840XE ma 604 cinema
cinema==CB v multicpu teste cinebench03
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal Tanya
Hades - a kde robis? Nerobite nabor? :-D
A tie testy sprav a postni ich sem.
edit. A ktory extreme? 840EE alebo 955EE?
ani jeden z nich je to 3GHz dualcore Xeon :)
-
chtel bych se zeptat, jesi vzhledem k budoucim planum intelu nedojde k nejakym zajimavym vylepsenim tohodle DC reseni? Hlavne co se efektivity tyce.. docela sem se protohle nadchl, tak bych nerad pripadnou koupi ukvapil, a zpetne litoval
diky
-
s novym biosem by mel DC slapat i na teto desce http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35890
myslim ze vcelku zajujimava moznost upgradu pro ty co nechcou jeste jit do pci-e a ddr2
-
ja mam 805tku a zatial som zistil, ze je pri rovnakej frekvencii (oc na 140 MHz) pomalsia od 820tky obecne o 3-7~% aj ked ma priepustnost o 25~% mensiu (pametovu). OC zbezne na 166x20 pri minimalnom zvyseni vCore pre lepsi pocit, 20x180 nejde ani ked do toho pustim 1,5+ :). Za tie lowe hustota