-
Re: Životnost socketu 939
Citace:
Původně odeslal Klon
...
jediny ceho bych se malinko bal je dostupnost DDR do budoucna...
dokaď nepřijdou nějaké převratné DDR2 paměti (což IMHO nepřijdou), tak bych se toho nebál. osobně plánuju přechod až na DDR3, které jsou už trochu jiný šálek kávy. ostatně podobná situace byla i u grafických karet, kde se DDR2, až na pár vyjímek (např. nv5800U), skoro vůbec nepoužily. tudíž jedinou výhodou AM2 by mělo (ostatně AMD to slibovalo už u pozdějších procesorů do s939) být bezproblémové použití 4 paměťových modulů. ovšem to mi stále neospravedlňuje ten otřesný výkon DDR2 pamětí, vyjma propustnosti, kterou stejně málokdo použije.
DDR2 je tedy pouze marketingových tahem a svým způsobem z nouze ctnost. spousta nezkušených uživatelů IT, co momentálně kupují nový počítač, kupují intel, protože již využívá DDR2. na první pohled je jasné, že DDR2 je novéjší technologie než DDR1, tudíž se rozhodnou kvůli tomu pro intel. AMD chce získat zákazníky i z této populace, tak jim nezbývá nic jiného, než vydat AM2 s DDR2. ale i v případě AMD se jedná pouze o dočasné řešení, než přijdou DDR3.
-
Citace:
Původně odeslal vauxhall.uk
dokaď nepřijdou nějaké převratné DDR2 paměti (což IMHO nepřijdou), tak bych se toho nebál. osobně plánuju přechod až na DDR3, které jsou už trochu jiný šálek kávy. ostatně podobná situace byla i u grafických karet, kde se DDR2, až na pár vyjímek (např. nv5800U), skoro vůbec nepoužily. tudíž jedinou výhodou AM2 by mělo (ostatně AMD to slibovalo už u pozdějších procesorů do s939) být bezproblémové použití 4 paměťových modulů. ovšem to mi stále neospravedlňuje ten otřesný výkon DDR2 pamětí, vyjma propustnosti, kterou stejně málokdo použije.
DDR2 je tedy pouze marketingových tahem a svým způsobem z nouze ctnost. spousta nezkušených uživatelů IT, co momentálně kupují nový počítač, kupují intel, protože již využívá DDR2. na první pohled je jasné, že DDR2 je novéjší technologie než DDR1, tudíž se rozhodnou kvůli tomu pro intel. AMD chce získat zákazníky i z této populace, tak jim nezbývá nic jiného, než vydat AM2 s DDR2. ale i v případě AMD se jedná pouze o dočasné řešení, než přijdou DDR3.
uplny suhlas, su to hlavne marketingove boje, ale z hladiska firmy velmi dolezite. Ja som na AM2 a ddr2 velmi zvedavy, pockam radsej na testy :-)
-
S tou dostupností DDR bych to neviděl tak černě. Ale myslim si, že moduly typu 128MB 266MHz se v obhodech už moc objevovat nebudou ... tady bych to viděl, že největší poptávka bude po 512, 1024 a 2048MB modulech. Uvidíme jak s trhem DDR, DDR2 zamává příchod DDR 3 a 4.
add PCIe x AGP ... tady pokud chce někdo slušnou grafiku za rozumný peníz, tak mu už nezbyde nic jinýho než přejít na PCIe ... s tím se musí rozhodnout podle stavu peněženky jestli s754 nebo 939. Myslím si, že obě platformy mají pořád co nabídnout. Třeba se dočkáme i X2 cpu pro s754
-
Citace:
Původně odeslal tovr1203
S tou dostupností DDR bych to neviděl tak černě. Ale myslim si, že moduly typu 128MB 266MHz se v obhodech už moc objevovat nebudou ... tady bych to viděl, že největší poptávka bude po 512, 1024 a 2048MB modulech. Uvidíme jak s trhem DDR, DDR2 zamává příchod DDR 3 a 4.
add PCIe x AGP ... tady pokud chce někdo slušnou grafiku za rozumný peníz, tak mu už nezbyde nic jinýho než přejít na PCIe ... s tím se musí rozhodnout podle stavu peněženky jestli s754 nebo 939. Myslím si, že obě platformy mají pořád co nabídnout. Třeba se dočkáme i X2 cpu pro s754
nemyslim ze Amd vyda X2 pre 754ku ;-), aj ked nad tym len uvazujes. Skratka neverim :-)
-
Citace:
Původně odeslal Klon
nevim jak moc/casto kamos upgraduje, ale vetsinou kdyz se meni, tak leti ven jak mobo tak procik, predtim se pridava ramka a meni grafika... opetrona/venice(jestli mu nefacha topeni tak muze bejt dvoujadrovej intel) + dobre vybavenou desku
jediny ceho bych se malinko bal je dostupnost DDR do budoucna...
dostupnosť DDR bude myslím OK, ved ešte v pohode zozenieš SDRAM, ktoré sú už dosť dlho mimo (aj ked s niekedz zaujímavými cenami :) )
AMD + DDR2, hm nenapadá ma nič rozumné prečo to AMD robí (marketing u mňa nespadá do kategorie rozumné :) )
s.939 má pred sebou ešte dlhú cestu do hrobu :D , a reálne ani nie je dôvod pre jeho koniec v dohladne
-
Uz bych DDR nekupoval. Ted bych sel do Intelu s DDR2, nebo pockal na M2. DDR2 moduly pouzijes za dva-tri roky v novem kompu, ale DDR ........
-
Citace:
Původně odeslal Aradan
Uz bych DDR nekupoval. Ted bych sel do Intelu s DDR2, nebo pockal na M2. DDR2 moduly pouzijes za dva-tri roky v novem kompu, ale DDR ........
Jiny argument muze byt zhruba takovy:
- podivejte se na ceny a dostupnost SDR SDRAM dneska
- pokud se situace kolem DDR1 bude vyvijet podobne tak by se jeste v soucasne dobe nakup DDR1 systemu mohl vyplatit z hlediska budouci prodejni ceny (po DDR1 bude v bazarechjeste dlouho schanka)
A co se budouci "rozsiritelnosti" tyka, v tom smyslu: "koupim si letos 1GB DDR2 a za rok za dva treba dalsi 2GB..."
... po dvou letech se stejne vetsinou vyplati koupit kompletne novy system s novou deskou a osadit ji tou v dobe vykonnou pameti, nez skoncit se systemem kde budou treba 2 sloty osazeny pomalejsi pameti (ktera nepujde pretaktovat) a dva sloty rychlejsi.
-
Citace:
Původně odeslal Aradan
tak o intelu tady ta diskuze není, to si bež hlásat do jiné sekce. jinak mi kdyžtak napiš, v čem budou DDR2 v kombinaci s AMD lepší. docela by mě zajímalo slovo do pranice, proč DDR2. já osobně v nich vidím propadák, takže si těch výhod moc nevybavuji. btw viděl si marketingový plán AMD pro rok 2007?
-
Citace:
tak o intelu tady ta diskuze není, to si bež hlásat do jiné sekce. jinak mi kdyžtak napiš, v čem budou DDR2 v kombinaci s AMD lepší. docela by mě zajímalo slovo do pranice, proč DDR2. já osobně v nich vidím propadák, takže si těch výhod moc nevybavuji. btw viděl si marketingový plán AMD pro rok 2007?
Vyhoda DDR2 bude v pouzitelnosti i za par let. Taky se me nelibi, ze AMD jde do DDR2, ale proste se musime nejak prizpusobit jako vzdy. A slovo Intel je tady tabu? Kazdej kdo stavi komp si polozi zakladni otazku Intel/AMD a je treba znat i druhou stranu, aby se clovek dobre rozhodl.
-
Citace:
Původně odeslal Aradan
Vyhoda DDR2 bude v pouzitelnosti i za par let. Taky se me nelibi, ze AMD jde do DDR2, ale proste se musime nejak prizpusobit jako vzdy. A slovo Intel je tady tabu? Kazdej kdo stavi komp si polozi zakladni otazku Intel/AMD a je treba znat i druhou stranu, aby se clovek dobre rozhodl.
tak intel tady tabu není, ale bavíme se zde o životnosti s939 ,) jinak použitelnost DDR2 i za pár let? nenech se vysmát ( http://uamdz.wordpress.com/2006/02/2...-2007-roadmap/ ). hle. o rok později tu máme DDR3. tudíž nevidím jediný důvod, proč platformu s DDR2 pořizovat, natož se podřizovat nějakým reklamním manýrům. nemluvě o znatelném cenovém propadu DDR2-kových AM2 platforem po uvedení DDR3. to už je jen takové trpké překvapení na konec ,)
-
Citace:
tak intel tady tabu není, ale bavíme se zde o životnosti s939 ,) jinak použitelnost DDR2 i za pár let? nenech se vysmát (
http://uamdz.wordpress.com/2006/02/2...-2007-roadmap/ ). hle. o rok později tu máme DDR3. tudíž nevidím jediný důvod, proč platformu s DDR2 pořizovat, natož se podřizovat nějakým reklamním manýrům. nemluvě o znatelném cenovém propadu DDR2-kových AM2 platforem po uvedení DDR3. to už je jen takové trpké překvapení na konec ,)
Puvodni otazka myslim znela, jestli se vyplati socket 939, nebo jestli si ma pockat na M2. Jestli ten komp nechce hned a nema pouzitelne DDR moduly, tak bych pockal na M2, i kdyby jen kvuli pametem, ktere bude za tri roky pouzivat kazdej kancelarskej komp. Neverim, ze za rok vsichni prejdou ma DDR3. Ty budou pro high-end a standart bude dlouho DDR2.
-
Ja sem naopak presvedcen, ze vsichni co chteli(ji) vykonej komp na gamesy, maj nebo budou mit AMD s DDR pametma, protoze DDR2 jim neprinese nic, naopak. Tudiz pokud nekdo ma aktualne solidni komp na AMD, tak ma DDR => rozhodne se mu nevyplati jit do DDR2, a pokud nekdo ma horsi komp a musi tak jako tak vymenit vsechno, tak je furt vyhodnejsi jit do DDR.
DDR2 bude u AMD jen takova prechodna platforma a myslim ze ani AMD ji nebude nejak zbesile tlacit.
-
Citace:
Původně odeslal Aradan
Puvodni otazka myslim znela, jestli se vyplati socket 939, nebo jestli si ma pockat na M2. Jestli ten komp nechce hned a nema pouzitelne DDR moduly, tak bych pockal na M2, i kdyby jen kvuli pametem, ktere bude za tri roky pouzivat kazdej kancelarskej komp. Neverim, ze za rok vsichni prejdou ma DDR3. Ty budou pro high-end a standart bude dlouho DDR2.
s tou použitelností modulů máš možná pravdu, ale použitelné DDR2 paměti také nejsou za babku. navíc s příchodem AM2 ještě spadne cena s939 a pak to bude vůbec jasná volba. další dobré paměti pro gamery budou až DDR3. to, že AMD je bude využívat pouze rok a nějaký ten měsíc, je také díky tomu, že s DDR2 zaspali. intel už nějaký ten pátek tyto paměti využívá, ovšem u AMD to nebylo třeba. AM2 s DDR2 bude tedy pouze přechodná stanice, aby nenastal marketingově nesmyslný posun z DDR na DDR3. každopádně v kombinaci s AMD budou DDR2 v blízké budoucnosti spíš low-end. standartem zůstanou DDR a s DDR3 v highendu jsi měl pravdu.
-
Neuvědomujete si dost podstatné fakty. Když porovnáváte 754 vs 939 OK, tím že se jedná v podstatě o stejné "pracovní" schopnosti, vyjma rozdílu single channel vs dual a kdy se jednalo o zavedení nové architektury na trh příchodem soc. 754. 939 byla jenom "opravnou" verzí stávající architektury a jejím následným vylepšením. To že se to nakonec projevilo i u socketu 754 (viz. Venice jádra pro tento socket a Palerma) je jedině dobře, ale původně to plánováno nebylo.
Pokud ale stavíte porovnání 754/939 vs AM2 do podobné roviny, tak mi to přijde poněkud dost zavádějící, jelikož v mnoha ohledech dojde ke změnám. Ten kdo tu mluví o "marketingu s DDR2", tak je vedle jako jedle, svým způsobem má laicky řečeno možná pravdu (kdo se v AMD64 moc nevyzná), ale neuvědomuje si dost podstatnou věc a tou je standardizace DDR2 modulů, které jsou schválené JEDECem a tudíž minimalizování jakéhokoliv konfliktu paměťových modulů s integrovaným mem. controllerem, což bylo v počátcích ohromným problémem !!! (sám jsem si toho s prvními jádry pro 754 užil) Další nepopíratelnou věcí je snížení napájení právě do pamětí, což není rozhodně na škodu !!! a tím pádem i delší životnost. Co však bude hlavní devizou (pokud to nakonec vyjde) bude možnost časem fungovat i s DDR3 se stejným CPU, kdy nebude potřeba měnit socket, ale jednoduše přeflashovat BIOS. DDR3 jsou v mnoha směrech daleko lepší než DDR2, ale momentálně jsou velice drahým zbožím, což v případě DDR2 neplatí.
Jinak jak uvedl Jezevec, nárůst latence je u DDR2 nevýhodou, ale kompenzuje se to vyšší propustností, takže ve výsledku bude AM2 rychlejší o 3-5% (podobně jako byl rozdíl 754 vs 939)
Dnes bych PC na socketu 939 nestavěl, buď stačí 754 (sám jsem k ní downgradoval) nebo počkat právě na příchod AM2, kdy o prázdninách už budou CPU dostupná vč. desek.
-
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
DDR3 jsou v mnoha směrech daleko lepší než DDR2, ale momentálně jsou velice drahým zbožím, což v případě DDR2 neplatí.
co se týká výhod DDR3 - agree. ostatně jejich kvality lze velmi dobře posoudit na GK, na které se už nějaký pátek osazují, čímž lze dosáhnout i porovnání s DDR. DDR2 se nám bohužel neujaly, protože vysoká propustnost vždy nemusí stačit. co se týká ceny, je to vcelku dost sporadické. vzhledem k prodejům DDR3 pamětí v minulých letech ta cena nebude nějak markantně vyšší a v momentě, kdy se začnou osazovat DDR3 chipy na paměťové moduly, cena bude dokonce nižší. je to základní ekonomické pravidlo - vyšší poptávka vede k nižší ceně výrobku na trhu s několika výrobci ,)
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Jinak jak uvedl Jezevec, nárůst latence je u DDR2 nevýhodou, ale kompenzuje se to vyšší propustností, takže ve výsledku bude AM2 rychlejší o 3-5% (podobně jako byl rozdíl 754 vs 939)
o 3-5% - když pominu, že je to zanedbatelný rozdíl, i zde se jedná o velice odvážné tvrzení. např. při dekompresi videa bude určitě lepší použití A64 s DDR než s DDR2. respektive u všech početních procesů, protože zde je důležitější přístupová doba nutná k uložení informace do paměti než její celková propustnost. bylo by vhodné uvést, že ten proklamovaný rozdíl 3-5% bude ve velmi specifických operacích.
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Dnes bych PC na socketu 939 nestavěl, buď stačí 754 (sám jsem k ní downgradoval) nebo počkat právě na příchod AM2, kdy o prázdninách už budou CPU dostupná vč. desek.
opět nesmysl. píšeš o downgradu, protože si asi pocítil, že nevyužíváš těch pár procent výkonu navíc, co ti přinesl s939. ovšem u s939 je ten rozdíl už prokázaný. AM2 vs s939 vyznělo podle prvních testů pro s939. jistě, je to nová technologie a mají ještě čas to doladit, ale zatím to nevypadá slibně. pak věc druhá, ovšem nepominutelná, tj. cena nového výrobku. byl by marketingový nesmysl nasazovat cenu AM2 pod cenu s939, tudíž příchod AM2 bude mít blahodárný vliv na cenu s939, tudíž jestli čekat do léta, pak na levnější s939.
//edit:
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Neuvědomujete si dost podstatná fakta.
nač tak tvrdé skloňování? :)
-
Pretoze to je BeachKEN, a este stale je to tak, ako to bolo uz davno, ze sa oplati kupit len to co ma on (viz s754), pripadne ma dost skreslene predstavy a veciach buducich .. no ale dalej to uz je skor na PM ;)
-
To BeachKEN:
754 si dnes kupi...iba ten kto ma naozaj malo penazi...
ma dost nevyhod...co sa tyka kvality dosiek, a taktovania sa v ziadnom pripade nerovna s939...
-
Citace:
Původně odeslal kvoco
To BeachKEN:
754 si dnes kupi...iba ten kto ma naozaj malo penazi...
ma dost nevyhod...co sa tyka kvality dosiek, a taktovania sa v ziadnom pripade nerovna s939...
A to jsi vzal kde??? Od dob rev.E už to dávno neplatí a DFI desky se dělají pro tento socket také (a taktovat se na nich dá skvěle, ostatně jako je u DFI zvykem), vyjma LP nF4 série, to uznávám. Dneska je stejný problém si koupit slušně taktovatelný Venice jak na 754, tak na 939!
Jansko Hransko:
Pokud vím, dost zkreslené představy nemám a dost často se ty moje "představy" potvrdily, jelikož hledám informace (neříkám že všechny na 100% platí), případně ty věci zkouším. Ano, AM2 jsem ještě (zatím) nezkusil :D ad 754 - za ty peníze, za které se dá taková "popelnice" postavit není co řešit, rozdíl ceny vs. 3%-6% výkonu na socketu, který má být do prázdnin značně inovován mi nepřijde jako moudré řešení, tomu snad dobře rozumíš sám. ;) Koukám na to z pohledu ceny/výkonu/investice do budoucna a né se honit za body v Markách, tento nekonečný boj mě bohužel již přestal bavit (mám dnes jinou zábavu která mě uspokojuje a hlavně mi něco dává), což ale není tvůj případ. :D
Citace:
opět nesmysl. píšeš o downgradu, protože si asi pocítil, že nevyužíváš těch pár procent výkonu navíc, co ti přinesl s939. ovšem u s939 je ten rozdíl už prokázaný. AM2 vs s939 vyznělo podle prvních testů pro s939. jistě, je to nová technologie a mají ještě čas to doladit, ale zatím to nevypadá slibně. pak věc druhá, ovšem nepominutelná, tj. cena nového výrobku. byl by marketingový nesmysl nasazovat cenu AM2 pod cenu s939, tudíž příchod AM2 bude mít blahodárný vliv na cenu s939, tudíž jestli čekat do léta, pak na levnější s939.
AM2 bude mít logicky vyšší cenovou politiku z toho důvodu, že nasazená CPU budou tikat na frekvencích 2.4GHz a vyšší (zpočátku), takže pokud by se pak dělalo srovnání CPUs na stejné frekvenci a rozdílným socketem, cena bude podobná, rozdíl v řádech stokorun, ale to je pouhá spekulace. DDR2 jsou solidní, hlavně pokud se jedná o lepší moduly s nižší latencí, kterých je sice jako šafránu, ale na gaming rig si nikdo šlupky stejně kupovat nebude, co si budeme povídat že? Hlavně se musím opět opakovat, že jejich výhoda spočívá ve standardizaci u JEDECu (vyloučení konfliktů s hw - tj. že už by neměly být problémy s tím, které desce budou šmakovat tyto nebo támhlety paměti a v případě AMD64 - mem. controller) a nižší Voltáží.
Nějak mi přijde, že jste nepochopili co autor (já) chtěl říci ohledně rozdílu 754/939 vs AM2. Zaměřil jsem se na poukázání toho, že AM2 bude mnohem trvalejší platformou do budoucna (ano, za rok může dojít opět ke změně socketu), hlavně pokud dojde na implementaci DDR3 ve formě flashe BIOSu na deskách.
Citace:
//edit:
nač tak tvrdé skloňování? :)
Makám v práci, tak dodatečná kontrola pravopisu občas odpadne a pak je to bohužel vidět :))
Tato situace mi totiž připomíná dobu nedávno minoulou, kdy Palomina fungovala se starými SDR DIMMy a následný příchod DDR266 nebo se vám snad tato éra nějak vytratila z myslí? ;)
-
k socketu 754 jedna poznamka - na kompu pro pribuzneho jsem nechtel detailne ladit system a byl jsem dost prekvapeny jak malo se projevilo v 3dmarku03 rozdilne taktovani 10*240, 10*250 a 10*260 u winchestera [vse pokud mozno na auto], takze automaticky bych ho neschazoval, pokud nekdo jde tvrde po pomeru cena/vykon, tak to muze byt skutecne dobra volba
driv, myslim ze to bylo na svetuhardware byl test ruznych prociku a grafiky 7800gt a na 2600Mhz nataktovany sempron vubec nemel spatne vysledky
-
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
AM2 bude mít logicky vyšší cenovou politiku z toho důvodu, že nasazená CPU budou tikat na frekvencích 2.4GHz a vyšší (zpočátku), takže pokud by se pak dělalo srovnání CPUs na stejné frekvenci a rozdílným socketem, cena bude podobná, rozdíl v řádech stokorun, ale to je pouhá spekulace. DDR2 jsou solidní, hlavně pokud se jedná o lepší moduly s nižší latencí, kterých je sice jako šafránu, ale na gaming rig si nikdo šlupky stejně kupovat nebude, co si budeme povídat že? Hlavně se musím opět opakovat, že jejich výhoda spočívá ve standardizaci u JEDECu (vyloučení konfliktů s hw - tj. že už by neměly být problémy s tím, které desce budou šmakovat tyto nebo támhlety paměti a v případě AMD64 - mem. controller) a nižší Voltáží.
tak s těmi DDR2 jako investicí do budoucna bych to neviděl tak růžově. přeci jenom o rok (maximálně 2) později přijdou DDR3, které jsou díky Nvidii a ATI na trochu jiné úrovni než DDR2. navíc DDR2 s nízkou latencí stojí balík, což u DDR3 nehrozí, protože se výrobcům již zaplatily investice, které dali do vývoje. navíc přecházet ze 128 bitu na 128 bit s horším timingem je skutečně jen zoufalý tah pro jedince, kteří chtějí těch pár procent výkonu za každou cenu. jediné pozitivum vidím v tom, že AM2 budou nejspíš využívat i platformy s DDR3.
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Makám v práci, tak dodatečná kontrola pravopisu občas odpadne a pak je to bohužel vidět :))
OK. já jen, že jsi zbytek toho textu měl v cajku, tak tohle bylo jak pěst na oko :)
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Tato situace mi totiž připomíná dobu nedávno minoulou, kdy Palomina fungovala se starými SDR DIMMy a následný příchod DDR266 nebo se vám snad tato éra nějak vytratila z myslí? ;)
ano, ano. to je slovo do pranice. :) v každém případě tento přechod nemohl AMD uškodit. přecházelo se na paměti, které měli stejný timing a latence, ale pracovaly na daleko vyšších frekvencích, což zajistilo parádní propustnost. ostatně až s příchodem DDR modulů dokázalo AMD plnohodnotně konkurovat Intelu, protože rychlé paměti s dobrou propustností AMD sedly. ovšem u DDR2 se obávám opaku :/ zde dostane AMD ránu, kterou dostalo naposledy za dob SDR. protože paměti s velkou propustností a otřesným timingem jsou přesně to, co žene vodu na mlýn Intelu. ostatně proto jsem natolik skeptický vůči AM2. jako dlouholetý a spokojený uživatel AMD se teď dívám, jak můj oblíbený výrobce procesorů investoval mraky peněz do vývoje něčeho, co bude vzhledem k ceně propadákem :(
-
Citace:
ano, ano. to je slovo do pranice. :) v každém případě tento přechod nemohl AMD uškodit. přecházelo se na paměti, které měli stejný timing a latence, ale pracovaly na daleko vyšších frekvencích, což zajistilo parádní propustnost. ostatně až s příchodem DDR modulů dokázalo AMD plnohodnotně konkurovat Intelu, protože rychlé paměti s dobrou propustností AMD sedly. ovšem u DDR2 se obávám opaku :/ zde dostane AMD ránu, kterou dostalo naposledy za dob SDR. protože paměti s velkou propustností a otřesným timingem jsou přesně to, co žene vodu na mlýn Intelu. ostatně proto jsem natolik skeptický vůči AM2. jako dlouholetý a spokojený uživatel AMD se teď dívám, jak můj oblíbený výrobce procesorů investoval mraky peněz do vývoje něčeho, co bude vzhledem k ceně propadákem :(
No já AM2 beru jako velice perspektivní hlavně pokud bude podpora DDR3, jinak to budou peníze spláchnuté do kanálu, ale to by snad již mělo být jasné o prázdninách, kdy začne AMD pouštět CPUčka na trh ve větším množství.
-
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
No já AM2 beru jako velice perspektivní hlavně pokud bude podpora DDR3, jinak to budou peníze spláchnuté do kanálu, ale to by snad již mělo být jasné o prázdninách, kdy začne AMD pouštět CPUčka na trh ve větším množství.
na to jsem osobně taky zvědav. v každém případě to bude na uváženou, zda se někomu vyplatí po roce měnit desku a paměti. lepší bude počkat rovnou na DDR3. a stále ještě nebereme ohled na konkurenci, která, jak se mohlo dříve mylně zdát, nespí. ale uvidíme, jaká bude situace v létě. třeba se AMD povede zázrak :)
-
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
A to jsi vzal kde??? Od dob rev.E už to dávno neplatí a DFI desky se dělají pro tento socket také (a taktovat se na nich dá skvěle, ostatně jako je u DFI zvykem), vyjma LP nF4 série, to uznávám. Dneska je stejný problém si koupit slušně taktovatelný Venice jak na 754, tak na 939!
som predal moje adaty ktore mne isli na 620mhz ...a ten chalan mal Epox a teraz Abit nf4 s754..venice 3000+ a vobec sa nemoze dostat s pamatami cez 500mhz a to nieje sam.
-
Citace:
Původně odeslal kvoco
som predal moje adaty ktore mne isli na 620mhz ...a ten chalan mal Epox a teraz Abit nf4 s754..venice 3000+ a vobec sa nemoze dostat s pamatami cez 500mhz a to nieje sam.
Teďka nevím, jestli si tu ze mě děláš "Dobrej den". To že se nejde dostat přes HTT250 v poměru 1:1 s 2 DS DIMM moduly je všeobecně známé, je to neduh socketu 754, který na takový provoz stavěný nebyl. Pokud by někdo měl 1GB modul s vysokým OC potenciálem, tak by to mělo být možné. To je však všeobecně (a dlouho) známo.
-