Re: Opravdu divne chovani CPU(P4 3,0 630)
Ahojte,tak se omlouvam, ze jsem se neozval...spis uz jste asi byli radi, ale jen chci oznamit,ze problem byl (sice zrejme jen castecne) vyresen. Nerika vam neco Ati GK a 105MHz PCI-E? Tak na tomhle se mi to podarilo rozbehat na vice jak 218MHz FSB, a to na 228, pravda ze uz ani o tuk vice,taky to neni moc. Tady uz ale mozna vadi zdroj nebo pameti. Jinak CPU na 228MHz bez zvyseni napeti. Tak zatim hojte a dekuji za predesle rady.
Citace:
Původně odeslal MadCap
nechce sa mi verit, ze by ti siel 3,0 len na 3,2 ...
je malo takovych kousku, ktere temer nejdou taktovat, ale ver tomu: existuji :-)
Aktualni stav: 3.66MHz, 244 FSB, vse diky 112MHz PCI-EX
Heled a mas vyply pri taktovani Spread Spectrum ?? :-)
Citace:
Původně odeslal Martin3
Aktualni stav: 3.66MHz, 244 FSB, vse diky 112MHz PCI-EX
Inak by mal vseobecne platit vzorec pri OC: PCIe freq=FSB/2.2. Samozrejme od i915 novsie chipsety ;)
wtf? este nikdy som toto na intel cipsete neriesil a tocil som uz vselico a hodne ... ten vzorec si kde nakupil?
Citace:
Původně odeslal MadCap
wtf? este nikdy som toto na intel cipsete neriesil a tocil som uz vselico a hodne ... ten vzorec si kde nakupil?
Je to vzorec ziskany testovanim nejakych useru na xtremesystems.org. Ale mel jsem za to, ze plati jen u p4gd1 a p4gpl-x. Taky pouzivam vyssi frekvenci pci-e ke ziskani vyssiho fsb.
to bude skor na ten Asus cisto, ja osobne sa asusu vyhybam, mam rad abit a tam to nikdy nebol problem (pci lock)
Citace:
Původně odeslal MadCap
to bude skor na ten Asus cisto, ja osobne sa asusu vyhybam, mam rad abit a tam to nikdy nebol problem (pci lock)
Hm, takze na ABITe to funguje? Som myslel, ze to je chyba Intel chipsetu :/ Jednoznacne ABIT best.
Hojte, to s tim vzorcem bude pravda. Ted jedu na 3.75GHz, FSB 250MHz, PCIe 116MHz. ALE!!! Stability nedosahnu na PCI 33.3MHz ale az na 40MHz!!! Verim ze celkem zajimave zjisteni.