V tom mas recht...ale podstata je ta ze nedavat to PC na zem (ako som uz pisal vyssie). Ak je na stole nie je vobec problem.
Printable View
V tom mas recht...ale podstata je ta ze nedavat to PC na zem (ako som uz pisal vyssie). Ak je na stole nie je vobec problem.
jasne, je pravda, ze pokud ma clovek pocitac na stole, tak prach musi resit radove min (nerkuli vubec) nez clovek s kompem pod stolem. na druhou stranu se tu ale bavime prave o reseni, kdyz prach je, ne? ;) ne kazdy ma moznost dat komp na stul...
No ja nemam PC na stole ale na cca 15-20 cm vysokem soklu. Rozdil proti zemi je ale naprosto brutalni. Nevim kolik je bezpecna vzdalenost od zeme ale az na stul se snim rozhodne nemusi :D
jj, pozoroval som to tiež na predchádzajúcom compe. Pôvodne bol na podlahe a bol to brutus, tak som nahodil homemade pančuchfiltre. Pomohlo to, ale nie dostatočne. Dal som comp na podstavec cca 15cm od zeme a úbytok prachu v compe bol rapídny. Aj z tejto skutočnosti som vychádzal pri vlastnom návrhu nábytku do izby. Súčasný comp je preto v prac.stole presne tých cca 15cm nad podlahou a omyvatelné filtre v ňom stačí prepláchnuť tak raz za mesiac-dva;) .Citace:
Původně odeslal tominek
Aj ja sa pripajam k nazoru Gaba, ze pokial je pc na stole (alebo niekolko desiatok cm nad zemou), tak je v pc prachu podstatne menej.
A k tomu nazoru s palubovkou... Niekolko mesiacov som byval v dome s plavajucou podlahou a mal som v pc prachu dost (aj ked trochu menej ako pri kobercoch). Takze koberec alebo podlaha je jedno (ak vysavas alebo zmyvas raz do tyzdna), zavisi to skor od toho, ako sa Vam doma prasi.
Takze pc dat niekolko cm nad zem a bez filtrov.
Inac ja intake fan nemam, takze by som ten filter ani nemal kam dat.