Z prosincové dodávky asi 7 karet z Levi.
Printable View
Z prosincové dodávky asi 7 karet z Levi.
zrovna ja ji z eDcka mam :( zkousel jsem ji na 3PC a jedno jsem instaloval cele znovu se stejnym vysledkem..... na tom 3Dmarku to jde videt krasne :(Citace:
Původně odeslal nex
Takze ted je na reklamaci a cekam.... a cekam :(
dorazily nam do firmy naky ty karticky tak du zejtra testovat a uvidim jak na tom bude tahle dodavka :).. snad na to zbude cas
Tak ve 3D Marcích problém už nemám, ale čas od času se mi brutálně seká FEAR, resp. běží plynule a při loadu jednoho z mnoha levelů se sekne a vypadá to, jako by to renderoval softwarově.
tak nic, prisel sem ted do worku a vidim zhe ty karty sou o5 rozebrany.. prislo jich malo :(.. takze nemuzu zkusit
takze to samo od sebe preslo ? na reklamaci ses vykaslal ?Citace:
Původně odeslal Tantalos
ja ted resim akorat jestli leadtek ci gigabyte, esli ta tisicovka stoji za ten splinter cell :|
Samo od sebe ne, trochu jsem se probral nastavením ovladačů. Podle jednoho fóra zkoušel i nastavení přes Rivatuner. Reklamaci určitě nevynechám, jen jsem ji odložil, karet je v republice minimum a nechci dlouho čekat...Citace:
Původně odeslal NazQul
tak uz ji mam nekolik dni domec a zadnej pokles vykonu zatim nenastal, tak doufam zhe ani nenastane pac ty karty prisly a hned ten den uz zas nebyly.. Jinak jak vam jede OC?? Me se jevi stabilne jen jako 500-(508 )/1100-(1150MHz).. Frekvence v zavorce jsou jak kdy :D :(.. zkouseno v ATI Tool na artefakty
Tak už jsem možná zjistil, kde tkví problém se zpomalováním.
Tento jev jsem zjistil u jedné gigabyte GF6800gs, další byly v pořádku. Karta samotná problém nemá, ale způsobuje nepochopitelné vytížení procesoru, které nelze vidět v taskmanageru Windows. Musíte si nainstalovat program Taskinfo a zjistíte , že tuto anomálii způsobuje proces DPC time placeholder a interuppts time placeholder. Procesor vykonává zbytečnou činnost, kterou v tomto případě vyvolávala grafická karta. Po výměně za druhý kus GB GF6800gs problém zmizel. Nejsem jediný, kdo zjistil tento fakt, na zahraničních webech o tom kolují rozsáhlé diskuse.
Problém s vytížením CPU v souvislosti s procesy DPC a interrupts time placeholder ještě nikde nebyl dokonale objasněn a jedná se zřejmě o anomálii, která souvisí s částečnou nekompatibilitou určitých komponent.
Někdy pomůže update biosu , někdy výměna některé z komponent.
Nepískají vám součástky na těchto kartách? Uvažuji o koupi Leadteka 6800GS, protože mě to pískání ASUSu 6800XT fakt štve.
Na mojí žádné pískání neslyším
Pískáním pokud je mi známo trpěli jen verze LE. XT byla jen přejmenovaná řada LE. GS mi nepíská.
No na tom Gigabytu nic nepiska, ale co je horsi tak to zhe ta karta jde do kytek.. objevuji se artefakty v obraze a tuhne obraz.. coz je pruser pac nejsou skladem takze si budu muset pucit nejakou jinou a pockat :(.. Jinak v 2D funguje na vybornou :D
Tak to je skvělý, a to jsem si jí chtěl objednat :(Citace:
Původně odeslal rombo
no treba je to jen zalezitost kusu (ikdyz co tu ctu tak si tim uz nejsem tak jistej).. kamos z prace ji ma taky, asi o tejden dyl nez ja a jede mu v poho-byly ze stejne varkyCitace:
Původně odeslal Thunder.m
Citace:
Původně odeslal Mac Manar
http://www.evga.com/community/messag...TOPIC_ID=11562
Takže zde vidíte, kde tkví problém u některých GF6800GS.
Já tam teda nic nevidím, problém stále nevyřešen...
Problém vyřešen není , jen jsem chtěl poukázat nato, že v souvislosti s mojíCitace:
Původně odeslal Tantalos
zkušeností se to řeší stejně i jinde a není to jen můj výmysl.
Konkrétně jsi se mohl dozvědět, že se zmíněný problém vyskytuje zatím jen v kombinaci 6800gs
s čipsetem nforce 4 ultra.
s jakym oduvodnenim si ji reklamoval ? Pze me to asi ceka taky tak me zajima co jim mam rict jako.. O DPC time placeholderu jim tam asi moc povidat nebudu :|Citace:
Původně odeslal DAFER
Citace:
Původně odeslal NazQul
Maš pravdu, že to nebudeš mít lehké, protože oni kartu vyzkouší v nějaké desce s intel čipsetem a problém nezjistí. Navíc do takto extrémních podrobností se žádný reklamační technik z velkoobchodu sr*át nebude.
no nevzdal sem nadeji a neska ji otestoval a zatim to vypada ze je ok. Zajimavy je ze jakmile vypnu jakoukoliv hru tak ten DPC time placeholder naskoci a asi 30 vterin zere CPU usage na 40 % a pak je klid.Citace:
Původně odeslal Mac Manar
Far Cry s HDR, 1024*768, very high (ne max) jede v rozmezi 30 az 70 cca coz je naprosto super
ET ma dost problemy protoze jak se zda tak opravdu dost zalezi na CPU
FEAR 1024*768 neco mezi strednima a max detailama mam tak 40 % mezi 25 az 40 fps a zbytek vejs
3dMark03 mi dal 10340 :( cekal sem aspon 12k ale nadhernej a celkem plynulej farcry to vsechno vynahradil :)
Citace:
Původně odeslal Tantalos
muzes plz aspon napsat co si nastavoval apod ?
Původně jsem v Rivatuneru zrušil jen detekci artefaktů, ale tím to podle mě nebylo. Nainstaloval jsem prosincové DX9.0c, nechal ovladače 81.98 a poladil je s ohledem na vyšší kvalitu proti výkonu. Určitě jsem hýbal parametry v biosu, ale to si teď nevybavím, tak to připíšu později.Citace:
Původně odeslal NazQul
Další podstatnou věcí byl přechod na poslední bety a nyní WHQL nForce4 ovladače. Protože jsem toho dělal víc najednou nemůžu s jistotou tvrdit, co mi z toho pomohlo, ale od té doby nemám s výkonem problém.
ja tu grafiku koupil od cloveka tady z fora a uz mi tam dal bios z XFX takze je mozne ze kuli tomu se mi to neprojevuje tak moc. Jinak si ji asi necham protoze po 2 dnech poradnyho testovani sem dosel k nasledujicim faktum :Citace:
Původně odeslal Tantalos
FarCry jede fpohode, FEAR mi projel asi 6krat ten test nastaveni bez viditelnyho seku. Jenom v ET se ten DPC projevuje ale jedna se o cca 2 minuty po pripojeni do hry, pak vse prestane a je klid. Po skonceni jakekoliv hry DPC naskoci zhruba na 40 % asi na 30 vterin a pak je opet klid.
Ovladace mam 81.99 a na nForce posledni available z nvidia webu ale ty nejsou mam pocit WHQL (brecelo to pri instalaci).
Vpodstate mam porad zaplej program TaskInfo a i behem hrani sem sledoval ten DPC a fakt nic tak bud mam kliku nebo je to tim XFX BIOSem :)
Podle zkušeností ze zahraničních fór je to otázka spíše vadné série 6800GS čipů, protože s problémy se setkávají majitelé karet zakoupených kolem prosince a všiml jsem si, že nezáleží na značce prodané karty.