Tuším, že to je 2000 mm f/8, ale nejsem si jistý.
Printable View
Tuším, že to je 2000 mm f/8, ale nejsem si jistý.
jan555: taky uvazuju o redukci... chtel sem se jen zeptat jestli funguje treba priorita clony, nebo musis full manual. dik
Na E-300 funguje priorita clony naprosto v pohodě. Funguje to následovně - v okamžiku, kdy na těle není "systémový" objektiv (komunikující), tak na prioritu clony tělo s clonovým číslem vůbec neoperuje (prostě tam není, takže ho netřeba dorovnávat) a měří čas podle světla - zcela spolehlivě. (s objektivy, které mám, není třeba ani žádné korekce EV) Takže zaostřit - (přiclonit) - zmáčknout spoušť.
dneska se zeptam ve skodovce, jaky maj zkusenosti s minoltou...
supr clanek, dikyCitace:
Původně odeslal jan555
myslim, ze driv uz sem ho nekdy cetl, ale ted sem si na nej nevzpomnel. Pak dal v diskuzi k recenzi primo minolty 5D pisou, ze neni problem
Kolik stála ta redukce a to sklo 80 ?
Ta redukce stála cca 1500 tuším, to sklo je na 4/3 jako 160/2.8. Rád vidím dalšího kolegu ;)
Ok díky za odpověď. Aspoň nás tu bude více E-300sťáků ;-)
Jinak svou E-300 jsem koupil v setu s EZ-1445mm a EZ-4015, dokoupil sem Soligor UV filtr, brašnu a kartu 512 Sandisk Ultra II - zatím.
Nevíte někdo jak to mám provést ?
Citace:
Co je ovšem obzvláště potěšitelné, z OK lze udělat klasické tlačítko pro kontrolu hloubky ostrosti.
Menu - nastavení 1 (druhé odspodu) - custom ok - preview. Pak už jen mačkáš OK, zacvaká clona, ztmaví se Ti hledáček a vidíš hloubku ostrosti ;)
Je nejaky plug-in na ORF ( format RAW ) do Photoshopu ?
Používám standardní ACR 3.3. (kterým také dosáhnu podstatně lepších výsledků i více možností než softem od výrobce - tak je to ostatně ale snad u všech značek ...)Citace:
Původně odeslal celebris
btw: custom OK mám nastavené na burst - DOF control k ničemu nepotřebuju ...
okrem nikonu, nikon caputure je pre nikony best RAW editor
Myslel jsem "for free" ;)Citace:
Původně odeslal MadCap
Tak vyřešeno ale nepořádek na sajtě Olympu je tam: RawPlugin201_Win.exeCitace:
Původně odeslal celebris
jan555: Prosím česky to napiš :)
btw: custom OK mám nastavené na burst - DOF control k ničemu nepotřebuju ...
on je Adobe Photoshop for free? (ako nutna podmienka pre pouzitie ACR :) ) ;) ale to je uz OTCitace:
Původně odeslal jan555
"Na tlačítku OK mám nastavenou volbu sériového snímání, kontrolu hloubky ostrosti k ničemu nepotřebuju" :D
MC: njn, sice to nemusí být zrovna PS, ale jo. Jinak PO Capture One je taky gut.
jan555: Díky za opověď ;)
Mám dotaz.. při focení mód. přehlídek, fotím:
1. priorita času, mám co nejdelší čas co udržím a zároveň nerozmazaný pohyb
2. ISO 400
3. CAF ( na 90 % ) nebo MF
4. Se zdůrazněným středem
akorát mám někdy problém s vyvážením bílé.. některé foto ujedou do žluta. Zkušel jsem auto i různé režimy.
Takže mám BW ručně vždy ? Jak to provádíte vy ? Namířím na něco bílého co je v dosahu ? ( Na jakou vzdálenost ? )
Foť do RAWu a uprav si bílou na počítači ;) Jinak pro vyvážení bílé je ideální kartička v barvě 18 procentní šedé (nevím, kde u nás, já jí mám z USA za 1 USD :) ), nebo ExpoDisc (ale to je velmi drahé). RAW je tím řešením.
osobne sa snazim AWB vyhybat a ked sa bojim o farby tak RAW :) AWB ma jednu zasadnu chybu > co fotka to farebny unikat co je pre PP strasne
Jaký má rozměr ta kartička ( ? x ? ) a tu sejmeš aby byla přes celý hledáček nebo z jaké vzdálenosti ji sejmeš ?Citace:
Původně odeslal jan555
Nevím, je malá (řádově 10x10 cm). Vlastně jsem to jen zkoušel (funguje to v pohodě), protože fotím do RAWu, nepoužívám jí. (bílý papír imho funguje na 99 procent stejně)
Jinak E-300 má mraky možností WB (9 přednastavených s možností push, 4 custom a manuál), takže pokud by ses chtěl vyhnout RAWu (nevím proč), můžeš si např. nastavit custom dopředu přesně v K a vyřízeno.
Jak navolit to servisní ISO test mode 50, 60, 80 ?