(img)adresa(/img)
ale místo kulatejch udělej hranatý závorky.
Jsem zvědavej :o
Printable View
(img)adresa(/img)
ale místo kulatejch udělej hranatý závorky.
Jsem zvědavej :o
staci jako vymenik mit 50litrovou nadrz? pocitac provozuju tak max. 10hodin v kuse tak jesli by se moc neohrala? ???
Jsem LAMA.Nemam to na netu. Vis co- posli mi tvuj mail by SZ a dej to tu ty.Citace:
Původně odeslal Marty
50 l :o pane jo, to můžeš jet v kuse i celej den. Já má asi 10l a takovejch 6 hodin v pohodě jedu. Teplota je pak max45CCitace:
Původně odeslal berraneck
ono to bude chladit cpu+gpu+chipset+hdd, proto se ptam na cpu to samozrejme staci, ale ta barracuda hreje jak... no hruza!!!Citace:
Původně odeslal Staňour
No, myslím že výměník neškodí...
Já mám 3l a po 18h práce, z čehož 8 hodin bylo 100% vytížení (komprese videa) jsem vodu uvařil na 46 a CPU na 51...
??? to je docela dost ne ta voda ne??Citace:
Původně odeslal Marty
Jo no....46....moje cerpadlo ma max 35...Citace:
Původně odeslal joXerus
no prave on ma o 11 stupnu vic...ale zase myslim nema vyměnik že??
No ale stejne ..... 46 voda....to je docela hodne....A ten Proc se mi taky nejak nezda....
Napr ja.... voda 30 a proc 53.... Sice nemam fyziku v maliku, ale stejne se mi ty teplotni rozdily zdaji male ( myslim Martyho ).
Pokud nemáš čidlo v procesoru, tak máš celkem neúčinný vodní chlazení :-oCitace:
Původně odeslal Brutus
Je to XP. Takze cidlo by melo byt uvnitr....Je to obycejne palomino prehozene z 1700+ na 1793 (1.875V). Takze, nemam strach z toho, ze to je neucinne....Citace:
Původně odeslal Mirectec
Tak to jo. Když je to palomino tak to chápu. Každý XP má čidlo v sobě, ale né každá deska ho umí použít :idea:Citace:
Původně odeslal Brutus
Fak je to tak, klidně se na ty teplotní rozdíly přijďte podívat.
Ostatně, výměník skutečně nemám a průtok vody (SKUTEČNÝ) je 300l/hod... čerpadlo Sicce IDRA, jaký teploty zvládá nevím. Mrknu se :) i když... radši ani ne :-o
EDIT:
Tak na sicce.co.uk to nepíšou, jestli to někdo víte, dejte vědět.
to jakože nemáš výměník jo? tak když to spočítam na 3 litry vody, tak:
Q=4200*3*26=327600 J
řekněme, že procák topí 60W, tak než se voda ohřeje z 20C na 46C by to mělo trvat t=Q/P=327600/60=5460 s, což je 91 min, což je 1,5 hod.
Takže tvoje údaje tak nějak nechápu.
U mě doma to těm výpočtům odpovídá, mám asi 12 litrů a s teplotou vody do 40C vydržím tak 6 hodin.
Jo, ale celej den mi běží vcool a až večer jsem začal komprimovat.
A musíš taky uznat, že při takový teplotě vody se ta voda přes určitou hranici nedostane, protože se chladí okolním vzduchem... a když mám v pokoji 22..
No budu to dál sledovat a dám vědět. Každopádně jsem vodu neměl víc než 46°C....
to je fakt, při 46C to je už slušný topení ;D , ale stejně se mi to nějak nezdá. Jo a máš to odevřený, nebo uzavřený okruh, pokud by byl otevřený, tak by se ta voda solidně odpařovala, čimž by se taky chladila.Citace:
Původně odeslal Marty
až budu doma, tak zkusím změžit, za jak dlouho se mi v nádrží voda samovolně ochladí z řekněme 45C na 35C, šlo by tak spočítat množství teplat, který samovolně odejde.
Kanystr je otevřený a vedou do něj dvě hadice, čerpadlo jako průtok.
hm, ale stejně se mi to nezdá, jestlipak jsi chlape nevymyslel chladící perpetum mobile ;DCitace:
Původně odeslal Marty
:P když nevěříte tak nevěřte. Proč bych asi kecal? ??? :evil:
idra 1300 l/h a dává ti 300 jo??
marty ten vymenik, jak si sem hodil to je z zigula jo ?
Jo IDRA mi dává 300 litrů. Mám malý hadice no :)
A ten výměník, jestli myslíš ten co je na něj odkaz na první stránce, (doména sharkacorp) tak to asi ze zigula nebude...
Jestli ne tak kterej myslíš?
ja si říkal že s 1300 na 300 je dobrá redukce :lol:
TAk jsem dneska kapku testoval:
Měřil jsem za jak dlouho a jak hodně se zahřeje 3l vody bez jákéhokoli chlazení.
výchozí teplota vody byla 19C, po 2.25 hod to bylo už 34C :o
ale pak to za hodinu stouplo jen o 1 C a další hodinu zase jen o 1C.
Ted mám vodu 37C a procák 41 C při minimálním vytížení.
Tedy z toho usuzuju, s vyšší teplotou vody klesá rozdíl mezi tepl. cpu a vody, což je velmi potěšující ;D
Dále jsem testoval, za jak dlouho se samovolně ochladí 22,5 l vody v ocelovém kastrolu. Výchozí tepl. 43C a po 1,5 hod to bylo už jen 35C ??? :D a za další hodinu jen 32C.
Takže asi kašlu na výrobu radiátoru, neb to pro mě nemá valný smysl, použiju ten kastrol (nebo už spíš sud:)) a můžu pařit non stop, já chci pařit non stop..... :lol:
Re: Marty: už ti věřím :wink: