Temhle procakum zvyseni napeti nepomaha, to co daji na default je cca jejich maximum. btw> ani nemas jak ho zvysit, protoze nema CNQ...
Printable View
Temhle procakum zvyseni napeti nepomaha, to co daji na default je cca jejich maximum. btw> ani nemas jak ho zvysit, protoze nema CNQ...
wtf? tento gigabyte predsa nema problem s tym, ze by nevedel menit vcore na cpu`s co nemaju C`n`Q a pritomnost powernow nerozhoduje o tom, ci vies do CPU rvat 1,7V alebo nevies :)Citace:
Původně odeslal šaman
moje K8NE kupovana v Bohemce to proste neumela.Myslel jsem ze je to u nich normalni :-( Stejne je zvysovani voltaze S64 imho zbytecnost..
moje K8NE kupovana v Bohemce to proste neumela.Myslel jsem ze je to u nich normalni :-( Stejne je zvysovani voltaze S64 imho zbytecnost..
A toto mi ted dela firefox - kliknu jednou a je to tu snad 5krat. Prosim smazat, omlouvam se a diky
Mam ju taky z Bohemky a najit to tam taky nemuzu...
Mam vyzkouseno, ze Gigabyte K8N-E umi menit voltaz u Sempronu bez C&Q. Jenze co jsem mel, tak to byly desky rev. 1.
Neni tedy mozne, ze rev 2.0 uz to neumi? (analogicky u MSI, kde K8N-Neo 2.0 je deska osizena)
Asi to tak bude.No treba se najde nekdo, kdo tuto desku nejak nataktoval.Byl bych rad, neni me jasne jestli je to deskou nebo CPU nebo mnou (ale to asi ne)
Tak jsem nakonec tento thread umistil spravne, protoze je opravdu problem v CPU konkretne AMD Sempron64 2800+.Zkousel jsem jeste Sempron64 3100+ a byl v poradku.Vsem dekuji za reakce.
Tak tuhle desku jsem taktoval jednomu klukovi,taky Sempron 2800.Osobně mám už třetí desku od Gigabyte a naprostá pohoda,ale na týhle to je fakt šílený,ale podařilo se mi tam dostat fsb 300MHz;HTT 2.5;násobič 8; a dělička už nevím přesně ale asi 1,33.Musíš si pohrát hlavně s tou děličkou a nastavit manuální časování,jinak si to ten bios špatně sám nastaví.Nebo zkus děličku 2/1 a auto časování to chodí správně,ale při jiný děličce to nefachá.Uplně jsem se divil,že ten procák to zvládá na originál napětí,změna tam není.Teplota při zátěži nepřesáhla 40stupňů a to v easytunu5 byli snížený otáčky na procáku na 1800rpm.Skore cpu v PcMarku 05 bylo 3300 a to je dost slušný.Na mím pc Athlon 64 3000+(2,5GHz) mám 3370.
Ja mam doma K8NE rev. 1 a proti restartum pri postu mi pomohlo rucni nastaveni frekvence a casovani pameti. Zkuste dat rucne a vsechny hodnoty na nejhure jak pujdou. Uzil jsem si s tou deskou hodne, mam bios F6, chipset nicim nechladim. Jedu na fsb 300, pameti mi jedou na DDR400 (s horsim casovanim nez ma kazda v SPD), HTT mam 3, vice jsem nezkousel, ale omezuje me ze mam 2 pameti.Mam Semprona64 2800+.
Vsechno jak tady pisete proste nejde.Pritom kdyz jsem tam mel tu 3100+ tak to s tim nastavenim jak to delam u 2800+ jelo.Nastaveny je vsechno v pohode, ale proste nic.
Premyslim, jestli neni lepsi tento CPU prodat a koupit 2500+, kde by se tohle snad uz nestalo.Co si o tom myslite?
Taky jsem mel chvilku zuhle desku rev 1.x a S64 2800+ ,taky to neslo pres 210(konkretene uz asi 207). Napsalo to klasickou hlasku "CPU is..." a reset. Nevyresil jsem to. Rucne jsem nastavoval vse mozne a proste nic. Dle me to vyresi novy bios, ale kdy ho vydaji, je ve hvezdach.
Jinak je o tom velky thread na foru PCT.
Ten thread sem si cetl, jeste nez sem si koupil tuto desku...
No me to zase nejelo vic nez 250, ale stacilo jen pridat chipsetu 0.1V a s klidem 275. Zkousel jsem pameti a kde co vsechno a stacilo opravdu jen pridat napeti. Vic jsem zatim nezkousel, ale myslim, ze ted to tech 300 asi da.
A aky mas zdroj? Moze to byt totiz aj velmi slabym zdrojom ;)
Zdroj mam FORTRONA 400W, tam by nemel byt problem.
2Kocour:Muzes me poradit kde mam predelat to napeti?Mam rev 2.x, myslim, ze tam to nejde, aspon sem to tam nenasel.
Jinak dnes sem zkousel jeste jednoho semprona64 2800 a ten nejde ani na tech 209.Ta deska je uplny konec
Ja mam Asus K8N-E a Semprona 2800+ 64bit. A ked som znizil HTT na 3 tak FSB mi ide na 260 mozno aj viac. A skutocna frekvencia procesoru je z povodnych 1600MHz na 2080MHz. A teplota pri povodnom Box chladici je 44 stupnov max.
Inak neviete niekto ako odomknut nasobic u Sempronona 2800+ 64Bit?
Edit: Akurat som si precital viac info na fore. Napr. moznosti mojho CPU.
No ja mam jeste starou revizi a tam jde menit voltaz u procaku, pameti, chipsetu htt a pci-e. A to klasicky pres ctrl-f1. No asi je druha revize pekne na pikacu.Citace:
Původně odeslal RabbiT
Citace:
Původně odeslal RabbiT
No to nastavení napětí tam asi těžko najdeš,protože na cpu 2800+ se nedá zvýšit, a nebo to bude deskou revize.2. Kámoš má to samí a taky to tam nende,ale jede v poho na frekvenci 2400MHz
Ahoj lidi mam taky tuhle desku a mam podobny problem. Mam na ni athlon64 3000+ jadro venice , 2x 1g RAM na 433 , a nedostanu FSB vic nez 210. Zkousel jsem to podle tohodle clanku a nejde to stejne, kdyz nekdo budete vedet radu tak predem dik.:mad:
2paqlic:Tak to mas bohuzel smulu, nic s tim nenadelas, dokud neprijde novy BIOS.Ver tomu, ze uz vim o cem mluvim a boj s touhle deskou respektive s rev 2.x (a snad nejakym vadnym kusem), jsem jiz vzdal.